Ottoseal S80 310ml

Kleur: Mat fijne korrelstructuur Betongrijs C8654

direct leverbaarvoor 23:59 uur besteld, dinsdag 23 juli geleverd!

  Waarom dit product?

 • Gratis tuitje(s) meegeleverd
 • Geschikt voor natuursteen
 • Zuurvrij
 • Geen vlekvorming
 • Schimmelwerend ingesteld
 • Geurarm
 • Zeer goede weers-, verouderings- en UV-bestendigheid
 • Alkoxy-basis

van 9,15 (adviesprijs) voor 9,15 per stuk ( 11,07 incl. BTW ) 0% korting

Volumeprijzen

(geldig bij alle kleurcombinaties)

20 20x stuks 8,15 p/st 11% korting bestel 20x
 • ...
 • Alleen online beschikbaar
 • Voor 23:59 besteld, dinsdag in huis
 • Gratis bezorging vanaf 50,-

  Waarom dit product?

 • Geschikt voor natuursteen
 • Zuurvrij
 • Geen vlekvorming
 • Schimmelwerend ingesteld
 • Geurarm
 • Zeer goede weers-, verouderings- en UV-bestendigheid
 • Alkoxy-basis

Ottoseal S80 310ml in Mat fijne korrelstructuur Betongrijs C8654

Zoek je kit in een specifieke kleur? Gevonden! Deze natuursteen kit Ottoseal S80 310ml in de kleur Mat fijne korrelstructuur Betongrijs C8654 is te gebruiken voor verschillende toepassingen. Een duurzame en veelzijdige kit welke makkelijk te verwerken is. Perfect als je een bijpassende kleur zoekt met gegarandeerd een topresultaat. Bestel de Ottoseal S80 310ml in kleur Mat fijne korrelstructuur Betongrijs C8654 vandaag nog! Op voorraad en op werkdagen besteld = morgen in huis.

Wil je meer weten over de toepassing en kenmerken van dit product? Lees alles over dit product >


Technische gegevens Ottoseal S80 310ml

Bekijk hier het datablad voor alle info over de Ottoseal S80Ottoseal S80 310ml in kleur: Mat fijne korrelstructuur Betongrijs C8654 - Kitcentrum.nl

Normen en keuringen

 • Getest conform EN 15651 - deel 1: F EXT-INT CC 25 HM
 • Getest conform EN 15651 - deel 3: S
 • Getest conform EN 15651 - deel 4: PW EXT-INT 12,5 E
 • Getest na ISO 16938-1 door het SKZ Würzburg (Test op vervuiling van de randzones bij natuursteen door voegafdichtingskitten)
 • Veiligheidsverklaring - getest voor het gebruik in de buurt van levensmiddelen (ISEGA Forschungs- und Untersuchungs-Gesellschaft mbH, Aschaffenburg)
 • Geschikt voor toepassingen conform IVD-Merkblatt nr. 3-1+3-2+9+14+23+25+27+30+31+35 (IVD = Duitse industriebond afdichtingkitten)
 • Kwaliteitszegel van de IVD - Industrieverband Dichtstoffe e.V. (industrievereniging afdichtingsstoffen) - gecontroleerd door het ift - Institut für Fenstertechnik e.V. (instituut voor raamtechnieken), Rosenheim
 • Conform verordening (EG) nr. 1907/2006 (REACH)
 • Franse VOC-emissie klasse A+
 • Declaratie in "baubook" Oostenrijk
 • EMICODE® EC 1 Plus - zeer emissiearm
 • Zie het gegevensblad inzake duurzaamheid voor de classificatie overeenkomstig de certificeringssystemen voor gebouwen
 • Gecontroleerd brandgedrag conform EN 13501: klasse E

Bijzondere instructies
Vóór aanvang van de werkzaamheden moet de verwerker zeker stellen dat de materialen die in direct contact met dit product komen ermee en ook met elkaar compatibel zijn en elkaar niet beschadigen of veranderen (b.v. verkleuren). Van materialen die later in de nadere omgeving van dit product verwerkt worden moet de verwerker vóóraf zeker stellen dat hun inhoudsstoffen resp. uitwasemingen geen vermindering van de eigenschappen of verandering (b.v. verkleuring) van het product tot gevolg kunnen hebben. In geval van twijfel moet de gebruiker ruggespraak met de betreffende producent van de materialen houden. Contact met bitumenhoudende en weekmaker afgevende materialen zoals b.v. butyl, EPDM, neopreen, isolatie- en teerlagen vermijden. Bij de uitharding worden geleidelijk geringe hoeveelheden alcohol vrijgezet. Tijdens de verwerking en uitharding voor voldoende luchttoevoer zorgen. De dikte van de afdichtingsstof in de voegen moet met het OTTOCORD PE-B2 rondsnoer tot maximaal 10 mm worden begrensd. Als de voegdiepte te klein is, kan ter voorkoming van een hechting aan drie flanken van de afdichtstof een PE-folie in de voeggrond worden gelegd. De verhardingstijd verlengt met de toenemende sterkte van de laag silicone. 1-componentige silicone is niet geschikt voor vlakke verlijmingen, tenzij de speciale constructieve voorwaarden daarvoor aanwezig zijn. Indien men de silicone in lagen dikker dan 10 mm dik opdragen wil, dient men van tevoren contact met onze technische afdeling op te nemen. Om het spanningscompenserende product niet te veel te belasten in zijn bewegingsabsorptie en druksterkte bij verlijmingen met een hoog draagvermogen (bijv. natuursteenplaten), raden wij aan drukbestendige steunen te gebruiken (bijv. blokken van kunststof). In binnenruimten zonder daglicht of met slechts sporadisch kunstlicht kunnen alkoxy/oxime/amine siliconenkitten, vooral in transparante en lichte kleuren, na verloop van tijd vergelen. Het verdient aanbeveling in deze gevallen acetaat-siliconen te gebruiken, indien dit technisch mogelijk is. Voorkomen van schimmels bij de sanering van voegen: Voor een vakkundige voegsanering is het pertinent noodzakelijk om de beschimmelde afdichtingkit heelmaal te verwijderen. Het is ook belangrijk om de achtergrond en de flanken van de voegen van alle overblijfsels te ontdoen. Daarna moet de voeg in kwestie in ieder geval met OTTO Anti-Schimmelspray behandeld worden om eventueel aanwezige schimmelsporen te doden. Pas dan kan de voeg opnieuw getrokken worden. Als deze maatregelen niet zorgvuldig doorgevoerd worden kan het ondanks de schimmelwerende instelling van de afdichtingkit snel weer tot schimmelaantasting komen omdat deze immers nog steeds in de voeg aanwezig is. Let ook op het technische specificatieblad van de OTTO Anti-Schimmelspray. EMICODE® is een geregistreerd handelsmerk van GEV e. V. (Dusseldorf, Duitsland)

Voorbehandeling
De hechtvlakken moeten schoon, vetvrij, droog en draagkrachtig zijn. De hechtvlakken moeten gereinigd worden en alle verontreinigingen, zoals oplosmiddelen, conserveermiddelen, vetten, oliën, stof, water, resten van lijmen en afdichtingkitten en van andere stoffen die een negatief effect op de hechting kunnen hebben, moeten verwijderd worden. Reiniging van niet-poreuze ondergronden: Reiniging met OTTO Cleaner T (afluchttijd ca. 1 minuut) en een schone en pluisvrije doek. Reiniging van poreuze ondergronden: oppervlakken mechanisch van losse deeltjes ontdoen, bijv. met een staalborstel of een slijpschijf.

Toepassingsinstructies
Vooral bij ongepolijste natuursteenoppervlakken mag de siliconen afdichtingskit niet buiten de voeg opdragen worden omdat smeersels moelijk te verwijderen zijn. Bij het afwerken van matte verfkleuren met OTTO Marmer Afwerkzeep moet er rekening worden gehouden met het volgende: de voegen mogen slechts éénmaal geëgaliseerd worden, met egalisatiegereedschap, dat in OTTO Marmer Afwerkzeep is gedoopt. Hoe vaker de oppervlakken worden bewerkt met afwerkzeep, des te meer gaat het matte effect verloren en de voegen gaan glanzen. Voor het afmessen OTTO Marmerafwerkzeep (onverdund) gebruiken. Overtollig product onmiddelijk afwassen resp. verwijderen. Van het gebruik van andere gangbare afstrijkmiddelen (bijv. afwasmiddel enz.) wordt vanwege de grote vlekkengevoeligheid van sommige marmer- en natuursteensoorten afgeraden. Vanwege het grote aantal toepassingen voor onze producten en voorwaarden voor deze toepassingen is het in elk geval noodzakelijk, alle voor het betrokken gebruiksdoel belangrijke producteigenschappen vóóraf te testen en in de praktijk te toetsen. Het uiterste houdbaarheidsdatum staat op de verpakking en dient in acht te worden genomen. Wij raden aan om onze producten in ongeopende originele verpakking droog (< 60 % rlv) bij een temperatuur tussen +15 °C en +25 °C op te slaan. Worden de producten over een langere periode (meerdere weken) bij hogere temperaturen/luchtvochtigheid opgeslagen en/of getransporteerd, dan kan een vermindering van de houdbaarheid resp. een verandering van de materiaaleigenschappen geven.

Ottoseal siliconenkit bij de echte Otto-Chemie dealer? Voor een scherpe prijs en het juiste advies bestelt u op Kitcentrum.nl

Reviews voor: Ottoseal S80 310ml

Er zijn nog geen reviews geschreven voor Ottoseal S80 310ml. Schrijf als eerste een review!