• Voor 23:59 uur besteld morgen in huis
 • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 50,-
 • Grootste assortiment uit voorraad leverbaar
 • PostNL afhaalpunt: kies zelf wanneer je afhaalt
 • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 50,-

Epoxy kitafdichting voor putje en drain | Kitcentrum.nl

Wat is het verschil tussen epoxy kit, 2 componenten kit drain en epoxy drain? Helemaal niks! Het gaat om hetzelfde product, maar het heeft verschillende benamingen. Maar waarvoor gebruik je epoxy kit? Wat is 2 componenten kit drain epoxy? Hoe pas ik zelf drain epoxy toe? Dat lees je allemaal hieronder.Epoxy kitafdichting voor putje en drain | Kitcentrum.nl

Lees hier:

Epoxy kit voor badkamer

Epoxy kit wordt voornamelijk gebruikt in de badkamer. Met epoxy kit kan je douche drains en douche putjes afkitten. Dit komt omdat de drain epoxy goed op RVS en kunsstof kan hechten. Hierdoor blijven de doucheputjes en douche drains ook vastzitten. 

Welke drain epoxy's zijn er?

 • De 2K FlexPox 6156: Deze epoxy kit kan je met een gewone kitspuit verwerken! Het is beschikbaar in cementgrijs (RAL 7031)
 • Seal-it Poxifix 530: Deze drain epoxy is beschikbaar in zijdegrijs (RAL 7044) en heeft een snelle droging.
 • De Kitcentrum Drain Epoxy: Deze drain epoxy heeft een lage prijs en is beschikbaar in 3 verschillende kleuren, telegrijs (RAL 7045), antraciet (RAL 7016) en zijdegrijs (RAL 7044). 

2 componenten kit drain epoxy

2 componenten epoxy kit wordt tegenwoordig steeds vaker in badkamers toegepast. Door de voegen in en rondom je douche drain en kunsstof putjes te voorzien van epoxy ben je er van verzekerd dat deze voegen zeer goed bestand zijn tegen constante waterbelasting, belasting van hoge waterdruk, hoge/lage temperaturen, zuren en schoonmaakmiddelen. Daarom heeft drain epoxy het voordeel dat het vele malen duurzamer is dan andere afdichtingsoplossingen.

Kenmerken van 2 componenten kit drain epoxy:

 • Bestand tegen constante waterbelasting
 • Bestand tegen belasting van hoge waterdruk
 • Bestand tegen hoge en lage temperaturen
 • Zuren en schoonmaakmiddelen bestendig
 • Kan op RVS of kunsstof hechten zonder primer
 • Blijft iets flexibel, zodat het kan uitzetten of krimpen
 • Kan ook gebruikt worden voor het verlijmen van kunsstof onderdelen

Doucheputje en douchedrain afkitten

Waarom zou je epoxy kit gebruiken bij het afkitten van doucheputjes & douchedrains en geen normale siliconenkit? Nou, een epoxy kit hecht namelijk wél goed op RVS en kunsstof. Siliconenkit heeft hier moeite mee, maar als je een hechtingsprimer toepast dan zou het wel goed gaan hechten.

Maar hoe kit je dan een doucheputje en douchedrain af met drain epoxy? Bekijk daarvoor het stappenplan hieronder: 

 1. Ontvet de ondergrond, zodat de drain epoxy een betere hechting krijgt.
 2. Plak de tegels af met afplaktape, want drain epoxy droogt snel. Hierdoor kan het moeilijk zijn om het er later af te krijgen, daarom zou het gunstig zijn om de tegels af te plakken. 
 3. Prepareer je drain epoxy, en bouw de druk op met de kitspuit. Spuit ook een klein beetje drain epoxy op een doekje, vervolgens kan je de drain epoxy in de voeg spuiten.
 4. Werk daarna de drain epoxy af met een afwerkhoutje en wat water. Het liefst geen overtollig zeepwater, hierdoor kan blaasvorming ontstaan. 
 5. Wacht totdat de epoxy kit is uitgehard, zie hiervoor de verpakking. En dan ben jij klaar!

Voordat je zelf bezig gaat met het afkitten van je doucheputje of douchedrain met epoxy kit, lees dan eerst ''Zelf drain epoxy toepassen?''

Zelf drain epoxy toepassen?

Er "kleeft" wel een nadeel aan het gebruik van epoxy. Het is namelijk geen makkelijke klus om deze aan te brengen in een voeg. Dit is over het algemeen specialistisch werk dat op de juiste wijze dient te worden uitgevoerd. Als drain epoxy verkeerd wordt toegepast kan het zijn superieure eigenschappen verliezen tijdens het uithardingsproces. 

Daarnaast moet je zelf ook nog beschermingsmiddelen aanschaffen, als jij je gezondheid wilt beschermen. En je moet een normale kitspuit of een 2 componenten kitspuit aanschaffen, afhankelijk van de drain epoxy die jij hebt.

Dus het overwegen om een professional in te schakelen, wordt door ons aangeraden.

Denk om persoonlijke beschermingsmiddelen

Het gebruik van Epoxy is niet zonder gezondheidsrisico's. Zeker één op de vijf verwerkers ontwikkelt een allergie als de epoxy nog niet volledig is uitgehard. Bekende allergische reacties zijn eczeem, roodheid en zwellingen. Daarnaast zijn de verharders bijtend en kunnen deze brandwonden veroorzaken. De dampen die vrijkomen tijdens de verwerking kunnen schadelijk zijn voor de luchtwegen en ogen. Hierdoor kunnen een luchtwegallergie, ademhalingsproblemen of astma ontstaan. De oplosmiddelen kunnen blijvende schade toebrengen aan het zenuwstelsel, lever, nieren en hersenen.

Daarom is het belangrijk om beschermingsmiddelen te dragen, om uw gezondheid te beschermen.  Het wordt aangeraden om werkhandschoenen te dragen zoals de OXXA PU-Flex, dit voor bescherming tegen brandwonden op je handen. Draag ook oogbescherming en een stofmasker zoals de OXXA Vision 7011  en de M-Safe 6340 stofmasker hierdoor bescherm jij jezelf tegen de schadelijke dampen die vrijkomen.

Epoxy kit & drain epoxy bestellen

Epoxy kit en drain epoxy kopen? Bestel je epoxy kit & drain epoxy vandaag nog en dan otvang het de volgende werkdag thuis! Bij kitcentrum heb je professionele epoxy kit voor het afkitten van je douchedrain.  Gratis verzending vanaf €50 in NL & BE.