• Voor 23:59 uur besteld morgen in huis
  • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 50,-
  • Grootste assortiment uit voorraad leverbaar
  • PostNL afhaalpunt: kies zelf wanneer je afhaalt
  • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 50,-

Tegellijm

Klik op een product voor details

Mapei Ultramastic 5 Tegellijm - 5kg
Mapei Ultramastic 5 Tegellijm - 5kg Gebruiksklare, glijvaste pastalijm met een lange correctie- en open tijd, voor het verlijmen van klein en groot formaat wandtegels
Professionele keuze

24,95

Mapei Adesilex P9 Tegellijm - 5kg
Mapei Adesilex P9 Tegellijm - 5kg Glijvaste cementlijm met hoge prestaties en een langere open tijd voor keramische en natuursteen tegels
Professionele keuze

9,99

(1)

Mapei Keraquick Maxi S1 - 5kg
Mapei Keraquick Maxi S1 - 5kg Snel uithardende lijm voor het verlijmen van keramiek, marmer en natuursteen
Professionele keuze

14,95

Mapei MapeLevel ProWDG Levelling Wiggen - 100 stuks
Mapei MapeLevel ProWDG Levelling Wiggen - 100 stuks Herbruikbare wiggen voor het tegel levelling systeem van Mapei

12,99

Mapei MapeLevel ProWDG Levelling Clips - 250 stuks
Mapei MapeLevel ProWDG Levelling Clips - 250 stuks Clips voor het tegel levelling systeem van Mapei

14,49

Mapei MapeLevel ProWDG Tang
Mapei MapeLevel ProWDG Tang Tang voor het tegel levelling systeem van Mapei

15,99

Mapei Primer G
Mapei Primer G Primer voor het behandelen van zuigende ondergronden, voordat hierop keramische tegels worden aangebracht.

9,40

Mapei Eco Prim Grip Plus - 1kg
Mapei Eco Prim Grip Plus - 1kg Multifunctionele, gebruiksklare, reukarme hecht-bevorderende primer

9,99

Mapei MapeLevel EasyWDG System Kit - 150 clips (2mm) + 150 wiggen
Mapei MapeLevel EasyWDG System Kit - 150 clips (2mm) + 150 wiggen Tegel levellingsysteem voor keramische tegels en natuursteen platen op vloeren en wanden, zonder tang te gebruiken
✔ Duurzame keuze

44,55

Mapei MapeLevel EasyClick Doppen - 50 stuks
Mapei MapeLevel EasyClick Doppen - 50 stuks Dop voor het EasyClick systeem om tegels recht te leggen zonder constant te hoeven draaien!

29,95

Mapei MapeLevel EasyClick Spacers - 100 stuks
Mapei MapeLevel EasyClick Spacers - 100 stuks Spacers voor het EasyClick systeem om tegels recht te leggen zonder constant te hoeven draaien!

9,99

Mapei Tegelkruisjes - 200 stuks
Mapei Tegelkruisjes - 200 stuks Afstandhouders voor het leggen van tegels! | 1,0 mm t/m 3,0 mm

2,45

Tegellijm - voor alle toepassingen - Kitcentrum

Waar parketlijm DE lijmsoort is voor parketvloeren, is tegellijm (logischerwijs) het perfecte product om tegels vast te zetten bij zowel vloeren als wanden. Tegellijm is er in verschillende vormen. Op deze pagina gaan we jou helpen bij het maken van de juiste keuze op basis van jouw situatie! We gaan verschillende soorten tegellijm behandelen. Ook zul je hier wat praktische informatie vinden over het verbruik en gebruik van tegellijm. Op deze pagina ga je onder andere lezen over:Tegellijm - voor alle toepassingen - Kitcentrum

Welke tegellijm moet ik hebben?

Bij het betegelen van van bijvoorbeeld een vloer of wand kan het vinden van de juiste tegellijm een uitdagende taak lijken. Met een enorm aantal opties op de markt is het begrijpelijk dat de keuze moeilijk kan zijn! Verschillende projecten vereisen namelijk verschillende soorten tegellijm en het is belangrijk dat je de beste optie kiest! Je wilt dit natuurlijk in één keer goed doen. Om jou op weg te helpen gaan we hieronder vier specifieke en veelvoorkomende situaties kort behandelen. Deze vier situaties zijn: tegellijm voor buiten, tegellijm voor vloertegels, tegellijm voor vloerverwarming en tegellijm voor de badkamer.

Tegellijm voor buiten

Het leggen van tegels in de tuin wordt steeds populairder, waardoor tegels die normaal binnen worden gelegd nu óók vaak buiten worden gelegd. De grens tussen binnen en buiten vervaagt hierdoor. Maar welke tegellijm is geschikt voor het verlijmen van tegels buiten? Hier geven we je graag wat meer informatie over.

Veel voorkomende tegels die buiten worden geplaatst zijn van keramiek of van natuursteen. Heb jij tegellijm voor keramische tegels of tegellijm voor natuursteen tegels nodig? Dan kun jij prima de Adesilex 9 of de Keraquick Maxi S1 gebruiken. Beide zijn tegellijmen van het merk Mapei. Let er bij natuursteen wel op of deze vochtbestendig is! Dit is een vereiste bij deze Mapei tegellijmen.

Wat óók belangrijk is bij het kiezen van een lijm voor natuursteentegels, is dat je goed kijkt of deze tegels verkleuringsgevoelig zijn. Als dit het geval is, kun je het beste de Keraquick Maxi S1 gebruiken. Dit is namelijk een tegellijm op cementbasis in een witte kleur. 

Tegellijm voor vloertegels

Voor het lijmen van vloertegels gebruik je in ieder geval geen pastalijm. Pastalijmen kunnen weinig druk aan en hebben lucht nodig om te kunnen drogen. Dit is onhandig omdat je natuurlijk over vloertegels heen wilt lopen en eventueel ook meubilair kwijt wil, maar ook omdat vloertegels in het algemeen minder lucht doorlaten waardoor het droogproces dan te lang duurt.

Welke lijm dan wel? Wij kiezen voor de Mapei Adesilex P9 of de Mapei Keraquick Maxi S1. Beide zijn cementlijmen die erg goed te gebruiken zijn voor het leggen van vloertegels. 

Tegellijm voor vloerverwarming

Op zoek naar een tegellijm voor vloerverwarming? Dan kun je de Adesilex 9 van Mapei gebruiken. Dit is een hoogwaardige, glijvaste cementlijm voor keramische tegels en natuursteen. Door de speciale eigenschappen van deze tegellijm is het goed bestand tegen de hitte van een vloerverwarming! In het datablad van de Adesilex 9 staat een lijst met toepassingen. Hier zul je lezen dat de lijm dus geschikt is voor het verlijmen van alle soorten keramishe tegels, natuursteen en mozaïek op vloerverwarming installaties.  

Tegellijm badkamer

Bij het betegelen van de badkamer is het belangrijk om de juiste tegellijm te kiezen. De badkamer is namelijk vochtig, dus je hebt een speciale tegellijm nodig die goed bestand moet zijn tegen vocht en schimmelgroei om de duurzaamheid en hygiëne van de tegelinstallatie te waarborgen.  Let op de eigenschappen zoals hechtkracht en flexibiliteit, zodat de tegels stevig blijven zitten en eventuele bewegingen kunnen opvangen.

Als je een wandtegellijm zoekt voor in de badkamer, dan kun je de Mapei Ultramastic 5 heel erg goed gebruiken! Deze Mapei tegellijm is speciaal ontwikkeld voor het verlijmen van klein tot groot formaat wandtegels binnenshuis, dus ook in de badkamer! 

Mapei tegellijm

Op Kitcentrum vindt je diverse tegellijmen van het merk Mapei. Mapei tegellijm is geprezen om de kwaliteit en betrouwbaarheid. Als jij kiest voor mapei heb je een groot voordeel. Dit komt namelijk omdat je bij Mapei óók kunt slagen voor voegsel in kleur om jouw tegels na het aanbrengen te voegen! Je vindt deze kleurenvoegsels bij alle coatings & mortels.

Hoeveel tegellijm per m2?

Het verbruik van tegellijm per m2 kan enorm verschillen per type tegellijm. Dit kan verschillen door het gebruikte gereedschap of de manier van aanbrengen! De ene lijm breng je bijvoorbeeld aan met een wat fijnere lijmkam en de andere met een grovere lijmkam. Ook kan het zijn dat je de ene tegellijm dikker aanbrengt dan de ander. Hierom is het lastig om tot een concreet antwoord te komen. 

Ga jij één van onze tegellijmen gebruiken? 
Wij geven bij elke tegellijm aan wat het gemiddelde verbruik is van dat specifieke type. Dit doen wij op de productpagina's. Het gemiddelde verbruik komt bij de leveranciers vandaan en is ontstaan door middel van het uitvoerig testen van hun producten tijdens de ontwikkeling. 

Hoe lang moet tegellijm drogen?

De droogtijd van tegellijm kan variëren afhankelijk van het type lijm dat wordt gebruikt, de omgevingsomstandigheden en de dikte van de aangebrachte lijm. Daarom raden wij aan om in het technische datablad van het product te kijken. Deze zetten wij altijd op de productpagina's onder het kopje 'specificaties'. Over het algemeen gelden echter de volgende richtlijnen:

  1. Cementlijm: Deze krachtige lijmsoort heeft meestal een droogtijd van ongeveer 24 uur. 

  2. Dispersielijm: Deze lijm vraagt iets meer geduld. Het kan tot wel 24 tot 48 uur duren voordat de dispersielijm volledig is uitgehard. We raden je aan om geduldig te zijn en te wachten tot de lijm volledig is opgedroogd voordat je de tegels belast.

  3. Reactieharslijm: Deze bijzondere lijm bestaat uit twee componenten die met elkaar moeten worden vermengd. De droogtijd kan variëren, maar het duurt meestal 24 tot 72 uur voordat de reactieharslijm volledig is uitgehard. We begrijpen dat het lang kan lijken, maar het is belangrijk om het proces zijn gang te laten gaan en niet te snel te willen.

Denk ook aan de open tijd!

Open tijd verwijst naar de periode waarin de tegellijm nog voldoende kleverig is om tegels op hun plaats te leggen na het aanbrengen. Het is de 'werktijd' waarin je de tegels kunt aanpassen voordat de lijm uithardt. Houd rekening met de open tijd van de tegellijm om scheve tegels en een ongelijkmatige afwerking te voorkomen. Werk in kleine secties en breng alleen lijm aan waar je direct tegels wilt plaatsen.

Tegellijm verwijderen

Het kan natuurlijk voorkomen dat je ergens onbedoeld tegellijm op hebt gesmeerd of op een bepaalde plek iets teveel tegellijm hebt aangebracht waardoor het bij het aandrukken van de tegels langs de randen komt. Dan wil je natuurlijk deze tegellijm verwijderen. Als de tegellijm nog niet is uitgehard gaat dit natuurlijk wat gemakkelijker dan wanneer de tegellijm wél is uitgehard. Hierom geven we voor beide situaties even jouw mogelijkheden. 

Is de tegellijm nog niet uitgehard?
Pak dan een natte doek of een natte spons en veeg over het oppervlak waar je de lijm vanaf wilt halen. In dit geval zou dit genoeg moeten zijn om nog natte tegellijm te verwijderen.

Is de tegellijm al wel uitgehard?
Dan kun je de tegellijm vaak alleen nog maar mechanisch verwijderen. Dit houdt in dat je met gereedschappen te werk moet gaan. Elk type tegellijm is anders. Om die reden raden wij aan om het datablad van het door jou gekozen product te lezen. Hier staat vaak beschreven op welke manier jij tegellijmresten kunt verwijderen. 

Bestel online bij Kitcentrum!

Op zoek naar tegellijm voor verschillende situaties? Zoek dan niet verder! Kitcentrum heeft diverse tegellijmen op voorraad en dus direct leverbaar. Wil jij morgen al aan de gang? Bestel dan voor 23.59 en ontvang jouw tegellijm de volgende werkdag. Gratis verzending? Die krijg je vanaf een orderbedrag van 50 euro!