• Voor 23:59 uur besteld morgen in huis
  • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 50,-
  • Grootste assortiment uit voorraad leverbaar
  • PostNL afhaalpunt: kies zelf wanneer je afhaalt
  • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 50,-

Hittebestendige kit | tot wel 1500°C | Kitcentrum.nl

Hittebestendige kit

Zoek jij een kit die tegen hoge temperaturen kan? Dan heb je die zojuist gevonden! Je zou het bijna niet kunnen raden maar hitte bestendige kit is bestand tegen extreem hoge temperaturen dat een “normale” kit niet aankan.  Deze kitten gebruik je vaak bij vrij specifieke klussen, bijvoorbeeld voor het kitten van je openhaard, ovenruit of het dichten van de aansluiting van je kachel. Hittebestendige kit | tot wel 1500°C | Kitcentrum.nl

Wat is hittebestendige kit?

Hittebestendige kit is een kit die tegen zeer hoge en temperatuur kan. We hebben namelijk een hittebestendige kit die tot 1200 graden kan. Vaak is een hitte bestendige kit van silicone dat komt omdat silicone goed tegen hoge temperaturen kan. Ook kan je het nog eens makkelijk verwerken. De kit biedt een langdurige afdichting die niet barst of krimpt. Deze kit bevat componenten die hittebestendig zijn en niet afbreken, smelten of vervormen bij hoge temperaturen. 

Waarvoor wordt hittebestendige kit gebruikt?

Hittebestendige kit gebruik je voor het afdichten van voegen en naden. Het word gebruikt voor het afdichten en verbinden van materialen die te maken krijgen met hoge temperaturen. Deze kit is samengesteld uit speciale hittebestendige ingrediënten, waardoor het bestand is tegen temperaturen die veel kitten niet aankunnen. Het is te gebruiken voor onder andere:

  • Afvoerkanalen
  • Thermostaten
  • Pompen
  • Verwarmingsbuizen
  • Lagedruk motor onderdelen
  • Ovens 

Verschil brandwerende- en hittebestendige kit

Brandwerende- en hittebestendige kit zijn niet hetzelfde. Dit is een belangrijk detail voor de veiligheid. Hittebestendige kit garandeert zoals gezegd de afdichtende eigenschappen zelfs bij hoge temperaturen en dit heeft niks met brand en het voorkomen hiervan te maken. Brandwerend daarentegen wil zeggen dat het brand weert. Het kan brand dus vertragen. Dit is een belangrijk verschil, want een hittebestendige kit is dus niet brandwerend. Ben je opzoek naar brandwerende kit? Klik dan hier

Hittebestendige kitten bij Kitcentrum

Verschillende klussen vragen om verschillende soorten kit. Dit begrijpen wij. Hierom hebben wij een ruim assortiment hittebestendige kitten.

Je kachel, barbecue, oven of open haarden afkitten? Dan is dit een goede keuze voor jou:


Ovendeuren, thermostaten, pompen, afvoerkanalen, verwarmingsbuizen of kookplaten afdichten? Dan is deze elastische kit een goede keuze:

 

 Tijdelijk brandwerende afdichtingskit voor voegen, kachels, ovens of haarden nodig? Dan is dit een goede keuze:

Hittebestendige kit aanbrengen

Voordat je begint met kitten is het belangrijk dat je de ondergronden vet, stof en vuil vrij maakt. Door je ondergrond schoon te maken kan de kit zich het beste hechten. Zorg ervoor dat de omgevings- en materiaaltemperatuur tussen de 5 °C en 40 graden is. Alle oppervlakken moeten schoon en droog zijn. Zorg ervoor dat al het stof, vet en los materiaal verwijderd is. Voor de juiste voorbehandeling adviseren wij gebruik te maken van een cleaner. Kies een cleaner van hetzelfde merk als de hittebestendige kit. Deze zijn namelijk goed op elkaar afgesteld. Breng de kit vervolgens gelijkmatig aan. Verwijder de overbodige kit direct met behulp van het juiste spateltje. Maak hierbij gebruik van het bijbehorend afwerkzeepje. Dit zorgt ervoor dat de kit niet hecht aan bijvoorbeeld je ovenruit, handen of ijzeren wand van de oven. De droogtijd verschilt per product, maar zorg ervoor dat de kit goed droog is voordat de temperatuur wordt opgevoerd, doen door het gebruiken van een cleaner.

Hittebestendige kit online bestellen

Hittebestendige kit kopen? Bestel dan je kit vandaag nog en ontvang ze de volgende werkdag in huis! Opzoek naar dergelijke professionele kit? Kitcentrum biedt een divers en breed assortiment aan! Bekijk en bestel vandaag nog voor 23:59 zodat jij jouw bestelling morgen in huis hebt! Gratis verzending vanaf €50 in NL & BE.