Een toilet kitten, zo doe je dat!

Welke kit gebruik je en hoe pak je het aan? Je leest het hier!

Het kitten van een toilet is een belangrijk klusje dat je badkamer hygiënisch, netjes en waterdicht maakt. Denk hierbij aan het afdichten van de toiletpot bij de vloer en muur. Met de juiste aanpak kun je dit eenvoudig zelf doen! In deze blog leggen we uit waarom het kitten van een toilet zo belangrijk is, welke kit je het beste kunt gebruiken en hoe je dit stap voor stap uitvoert. Ga snel aan de slag met onze tips!Toilet kitten doe je zo | Beste kit en stappenplan | Kitcentrum.nl

Snel naar een specifiek onderdeel van de blog:


Waarom moet je een toilet kitten?

Het kitten van een toilet is belangrijk om vochtproblemen en ophoping van vuil te voorkomen. Vooral de naden tussen de toiletpot en de vloer. Bij hangende toiletten of urinioirs zal dit de verbinding naar de muur zijn, in plaats van de vloer. Let erop dat je de spoelknop niet hoeft af te kitten. Wij gaan het niet verbieden, maar het verwijderen van de spoelknop gaat een stuk lastiger wanneer deze gekit is. Omdat dit nog wel eens voor wil komen kan het dus handiger zijn om de spoelknop lekker met rust te laten.

Wanneer deze naden niet goed zijn afgekit, kan water tussen deze voegen sijpelen. Dit leidt niet alleen tot vochtproblemen zoals schimmel, maar maakt ook het schoonmaken een stuk lastiger. Door de juiste kit te gebruiken en deze netjes aan te brengen, zorg je voor een strak afgewerkt, waterdicht en hygiënisch toilet.

Bovendien kan een strak afgekitte toiletpot helpen om ongewenste geurtjes te voorkomen, doordat vuil zich minder gemakkelijk ophoopt in kieren. Een goede kitbeurt is dus een slimme investering rondom je toilet!

Welke kit gebruik je voor een toilet?

Welke kit gebruik je voor een toilet? Net als bij andere voegen in de badkamer raden wij aan om een professionele siliconenkit te gebruiken. Siliconenkitten zijn waterdicht, schimmelwerend en beschikbaar in verschillende kleuren. Hierdoor kun je de kit perfect afstemmen op de stijl van je badkamer.

Een uitstekende keuze is de Ottoseal S110, die ideaal is voor voegen in sanitaire ruimtes. Gebruik je natuursteen rond het toilet of de vloer? Kies dan voor de Ottoseal S70, om vlekken op het natuursteen te voorkomen.

Stappenplan toilet kitten

Stap 1: Voorbereiding ondergrond

Maak de naden rondom de toiletpot en andere aansluitpunten schoon en droog. Gebruik een geschikte cleaner om vet, stof en vuil te verwijderen. Zorg ervoor dat de ondergrond helemaal droog is voordat je begint.

Stap 2: Afplakken

Plak de randen van de naden af met schilderstape om strakke lijnen te krijgen. Dit is vooral handig als je nog niet veel ervaring hebt met kitten.

Stap 3: Kit aanbrengen

Plaats de siliconenkit in een kitspuit en breng de kit langzaam aan in de naden rond de toiletpot en de vloer (de muur in het geval van een hangend toilet). Zorg dat je de naden volledig vult en niet alleen een laagje kit aanbrengt.

Stap 4: Afstrijken

Strijk de kit glad met een kitspatel. Maak deze én de net aangebrachte kit nat met een beetje afwerkzeep voor een mooi en egaal resultaat. Verwijder direct de tape, zodat de randen strak blijven.



Veelgestelde vragen over het kitten van een toilet

Hieronder beantwoorden we een paar vragen die we vaak krijgen over het kitten van een toilet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact op met onze specialisten voor persoonlijk advies!

Waarom moet ik de toiletpot kitten aan de vloer?

Door de toiletpot aan de vloer te kitten voorkom je dat water of vuil onder de pot terechtkomt. Dit houdt je badkamer hygiënisch en voorkomt geurtjes. Bovendien zorgt een strakke kitrand voor een professionele uitstraling.

Kan ik een toiletpot kitten zonder ervaring?

Ja, kitten is een klus die je prima zonder ervaring kunt uitvoeren. Door onze tips te volgen en zorgvuldig te werken, kun je een mooi en duurzaam resultaat bereiken. Oefen eventueel op een losse voeg voordat je aan de slag gaat.

Hoe vaak moet ik de kit rondom het toilet vervangen?

De levensduur van kit hangt af van de omstandigheden, zoals vocht en schoonmaakfrequentie. Controleer de kit jaarlijks op scheuren, verkleuring of loslatende stukken. Bij slijtage is het verstandig de kit te vervangen om grotere problemen te voorkomen.

Met deze tips ben jij klaar voor de klus!

Met de informatie uit deze blog kun je nu zelf aan de slag om je toilet professioneel af te kitten. Twijfel je nog over een stap? Neem gerust contact op met onze specialisten. Ze staan elke werkdag van 08.00 tot 17.00 klaar om je te helpen. Succes met klussen! 💚

Terug naar overzicht