• Voor 23:59 uur besteld morgen in huis
 • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 50,-
 • Grootste assortiment uit voorraad leverbaar
 • PostNL afhaalpunt: kies zelf wanneer je afhaalt
 • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 50,-

De juiste siliconenkit voor jouw klus? Beantwoord een paar korte vragen & vind de beste siliconenkit

Siliconenkit verwijderen? | Zo moet dat! | Kitcentrum

Bekijk de instructievideo

video placeholder
Siliconenkit verwijderen? | Zo moet dat! | Kitcentrum

Oude siliconenkit kan beschimmelen, deels los laten of zwart(smerig) worden. Heb jij ook zo’n moeite met het verwijderen van siliconenkit in de badkamer of het verwijderen van siliconenkit op je badkamertegels of ergens anders? Wanneer de siliconenkit op de juiste manier is aangebracht dan is de enige juiste oplossing om de siliconenkit in zijn geheel te verwijderen.

Siliconenkit verwijderen

Je verwijdert siliconenkit door het weg te snijden. Gebruik hiervoor een afbreekmes. Dit mes kan je gemakkelijk achter de kit steken. Probeer een klein stukje los te snijden en de kit vervolgens los te trekken of snijd de kit dicht tegen de ondergrond aan helemaal los.

Een afbreekmes dankt zijn naam aan het belangrijkste eigenschap. Je kunt het afbreken. Het bestaat uit meerdere losse mesjes die doormiddel van een breekrand met elkaar verbonden zijn. Door het af te breken wordt het mesje weer scherp en kan je het gemakkelijk achter de kit steken en de kit goed weg snijden.

Restanten van siliconen verwijderen
Om overtollige / achtergebleven siliconenkit te verwijderen kan je het beste gebruik maken van siliconenkit verwijderaar. 

Denk je er wel aan om een proefstukje op te zetten? Dit om goed te bepalen of de siliconenkit verwijderaar wel geschikt is voor je ondergrond.

Opnieuw schoonmaken / cleanen
Nadat je de kit heeft verwijdert is de ondergrond nog niet klaar voor een nieuwe laag kit. Hiervoor zal de ondergrond eerst goed ontvet moeten worden, dit kun je doen met een van onze cleaners en een schone poetsdoek.

Kit verwijderen van tegels

Je verwijderd kit van tegels door het weg te snijden met een afbreekmes. Maak het mesje scherp door het af te breken. Snijd de kit vervolgens zo dicht mogelijk tegen de ondergrond weg. Gebruik de bovenkant van het mes om de laatste resten weg te schrapen. Eventuele hardnekkige resten kan je verwijderen met eeen siliconenkit verwijderaar. 

Let er op dat je de ondergrond niet beschadigd met het mes én dat de siliconenkit verwijderaar te gebruiken is op je tegel. 

Benodigdheden: 

Siliconenkit verwijderen van glas

Als het gaat om het verwijderen van siliconenkit op glas is het niet veel moeilijker dan bij tegels. Als allereerst beginnen met het lossnijden met een olfames. Als je dat gedaan hebt kun je de kitrand er af trekken. Ook dan is de kans groot dat er restjes kit blijven zitten. Om deze er af te krijgen is het handig om als allereerst een siliconenkit verwijderaar te gebruiken zoals de Zwaluw Sili-kill. Gebruik deze verwijderaar in combinatie met een miniglasschaver of premium glasschraper. Dit zal je moeten herhalen als het niet in één keer er af te krijgen is. 

Wanneer siliconenkit verwijderen?

Wanneer verwijder je siliconenkit? Nou aanbevolen is om altijd de "oude" siliconenkit volledig te verwijderen voordat er nieuwe siliconenkit in gaat. Als er resten van siliconenkit blijven zitten is de kans op een mindere hechting zeker aanwezig. Dus om een duurzame en waterdichte afdichting te creëren is het aanbevolen om ALTIJD de oude siliconenkit volledig te verwijderen. Voor je de nieuwe kit gaat aanbrengen zal je de ondergronden moeten schoonmaken met een cleaner. Als je dit niet doet is de kans aanwezig dat er nog siliconen resten of siliconenkit verwijderaar blijven zitten. 

Siliconenkit verwijderen, dit heb je nodig!

Hoe siliconenkit verwijderen?

 1. Grote delen siliconenkit verwijderen met een Olfames (afbreekmes). Een veel gebruikte techniek is een klein stukje met een mes loshalen en vervolgens voorzichtig de kit (op)rollen om zo een groter stuk in één keer te verwijderen/los te trekken.
 2. Schud de Zwaluw Sili-Kill goed voor gebruik.
 3. om overtollige / achtergebleven siliconenkit te verwijderen gebruik je de Zwaluw Sili-kill of een andere siliconenkit verwijderaar.Let op! Bij kwetsbare ondergronden een klein proefje zetten, dat om beschadigingen of vlekken op je ondergrond te voorkomen.
 4. Breng de Sili-Kill overvloedig aan op de resten siliconenkit. 
 5. Laat dit 20-30 minuten weken.
 6. Verwijder dan de resten siliconenkit gemakkelijk met een Mniglasschaver of Premium glasschraper.
 7. Herhaal de behandeling indien nodig.
 8. Was naderhand met water en zeep en laat het drogen.

Terug naar de video? Klik hier.