• Voor 23:59 uur besteld morgen in huis
  • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 40,-
  • Grootste assortiment uit voorraad leverbaar
  • PostNL afhaalpunt: kies zelf wanneer je afhaalt
  • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 40,-

Brandwerende Acrylaatkit

Overschilderbare brandwerende kit

Brandwerende Acrylaatkit | Overschilderbaar |Kitcentrum

Is er alleen brandwerende kit in acrylaat die overgeschilderd kan worden?

Nee, sinds enige tijd heeft Den Braven Selants ook een hybride brandwerende kit ontwikkeld, die goed overgeschilderd kan worden en toch ook erg flexibel en brandwerend is.Brandwerende Acrylaatkit | Overschilderbaar |Kitcentrum

Brandwerende eigenschappen

Brandwerende overschilderbare kitten zijn vaak acrylaatgebaseerde afdichtingskitten welke toegepast worden ter voorkoming van branddoorslag, rook en giftige gassen. Vaak rondom scheidingswanden, deuren, kozijnen en vloeren.
Brandwerende kit op acrylaat basis laat zich prima overschilderen door diverse verfsystemen. Ook bij het afdichten van minerale beplatingen (fernoboard) kan deze brandwerende acrylaatkit gebruikt worden. Deze brandvertragende acrylkit is minder geschikt voor voegen met veel beweging.

Droogtijd voor overschilderen

Een brandwerende overschilderbare kit is te schilderen vanaf hetzelfde moment als een 'normale' acrylaatkit: na volledige uitharding. Als je dit niet doet kan er namelijk scheuren ontstaan in de verf. Het is inderdaad de verf en niet de kit die scheurt. Deze scheurtjes worden ook wel craquelé genoemd. Zoek je je schildersbenodigdheden voor het verven? Wij hebben verschillende kwasten, verfkrabbers en afplaktape.

Wil je meer weten over over het schilderen van kit? Lees van de blog: 'Wat is overschilderbare kit?

Brandwerende hybride kit

Den Braven Sealants heeft ook een brandwerende hybride kit ontwikkeld, deze afdichtingskit is een beter alternatief wanneer het om voegen gaat die brandwerend afgedicht moeten worden en waar meer werking te verwachten is. Deze hybride technologie biedt een brand weerstand tot ca 4 uur en is ook geschikt voor wand/plafond en wand/vloer aansluitingen. Met een bewegingsopname van 25% is deze brandvertragende kit toe te passen bij voegen tot 30mm breed. 

Fernocryl van Bloemsealants en Zwaluw FP hybrid Sealant hebben wij standaard op voorraad en is per koker of in 600ml worsten bestelbaar,