• Voor 23:59 uur besteld morgen in huis
  • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 50,-
  • Grootste assortiment uit voorraad leverbaar
  • PostNL afhaalpunt: kies zelf wanneer je afhaalt
  • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 50,-

Brandwerende acrylaatkit | Acrylaatkit | Kitcentrum

Brandwerende acrylaatkit is een speciaal soort afdichtingsmateriaal dat is ontworpen om te voorkomen dat vuur zich verspreidt door naden, kieren en voegen in gebouwen. Deze kit bevat brandvertragende additieven die ervoor zorgen dat het materiaal bij blootstelling aan hoge temperaturen niet gemakkelijk ontvlamt of smelt. In plaats daarvan vormt het een beschermende barriére die de verspreiding van vuur en rook belemmert, waardoor kostbare tijd wordt gewonnen voor evacuatie en brandbestrijding.Brandwerende acrylaatkit | Acrylaatkit | Kitcentrum

Op deze pagina ga je alles lezen over de volgende onderwerpen:

Brandwerende overschilderbare kit

Een brandwerende overschilderbare kit is te schilderen vanaf hetzelfde moment als een 'normale' acrylaatkit: na volledige uitharding. Als je dit niet doet kunnen er namelijk scheuren ontstaan in de verf. Het is inderdaad de verf en niet de kit die scheurt. Deze scheurtjes worden ook wel craquelé genoemd. Zoek je je schildersbenodigdheden voor het verven? Wij hebben verschillende kwastenverfkrabbers en afplaktape.

Wil je meer weten over over het schilderen van kit? Lees dan de blog: 'Wat is overschilderbare kit?

Brandwerende eigenschappen

Brandwerende overschilderbare kitten zijn vaak acrylaatgebaseerde afdichtingskitten welke toegepast worden ter voorkoming van branddoorslag, rook en giftige gassen. Vaak rondom scheidingswanden, deuren, kozijnen en vloeren.
Brandwerende kit op acrylaat basis laat zich prima overschilderen door diverse verfsystemen. Ook bij het afdichten van minerale beplatingen (fernoboard) kan deze brandwerende acrylaatkit gebruikt worden. Deze brandvertragende acrylkit is minder geschikt voor voegen met veel beweging.

Tot 4 uur brandwerend

De meeste brandwerende acrylaatkitten zijn zo'n 4 uur lang brandwerend, dat betekent dat de kit in staat is om openingen en doorvoeringen in muren, vloeren en plafonds gedurende 4 uur bestendig te laten zijn voor vuur en rook. Brandwerende acrylaatkit wordt om deze reden ook heel vaak gebruikt voor het rook- en luchtdicht afwerken van brandwerende doorvoeren, sparingen, leidingen, kabelgoten en luchtkanalen door muren.

Brandwerende hybridekit

Bostik heeft ook een brandwerende hybride kit ontwikkeld, deze afdichtingskit is een beter alternatief wanneer het om voegen gaat die brandwerend afgedicht moeten worden en waar meer werking te verwachten is. Deze hybride technologie biedt een brand weerstand tot ca 4 uur en is ook geschikt voor wand/plafond en wand/vloer aansluitingen. Met een bewegingsopname van 25% is deze brandvertragende kit toe te passen bij voegen tot 30mm breed. Brandwerende siliconenkit is ook flexibeler, alleen niet te overschilderen!

Droogtijd brandwerende acrylaatkit

De droogtijd van brandwerende acrylaatkit kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de specifieke productformulering, omgevingsomstandigheden en de dikte van de aangebrachte laag. Over het algemeen gelden de volgende richtlijnen voor de droogtijd:

  1. Hanteerbaarheid: Brandwerende acrylaatkit is meestal binnen 20 tot 30 minuten na het aanbrengen hanteerbaar. Dit betekent dat je binnen deze tijd geen zware belastingen of bewegingen op het afgedichte gebied moet uitvoeren. 
  2. Volledige uitharding: De volledige uitharding van brandwerende acrylaatkit kan enkele dagen tot enkele weken in beslag nemen, afhankelijk van de kit en omgevingsfactoren. tijdens deze periode kan het materiaal zijn brandvertragende eigenschappen nog niet volledig hebben ontwikkeld.

Bestel brandwerende acrylaatkit online bij Kitcentrum

Op zoek naar een brandwerende acrylaatkit maar weet je niet welke je nodig hebt? Geen probleem! Kitcentrum heeft altijd wel een geschikt product wat bij jouw klus past! Alle kit wordt uit voorraad geleverd. Bij een bestelling van €50 of meer is deze levering zelfs gratis! Wil jij morgen al aan jouw klus beginnen? Bestel dan vóór 23.59 en ontvang jouw pakket de volgende dag!