• Voor 23:59 uur besteld morgen in huis
  • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 50,-
  • Grootste assortiment uit voorraad leverbaar
  • PostNL afhaalpunt: kies zelf wanneer je afhaalt
  • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 50,-
Soudal Spuitbaar isolatieschuim 700ml
Soudal Spuitbaar isolatieschuim 700ml Makkelijk verwerkbare isolatieschuim! | + beschermende handschoentjes
WEEKDEAL

9,99

(1)

Soudal Isolatieschuim SMX Genius 500ml
Soudal Isolatieschuim SMX Genius 500ml Makkelijk verwerkbare, Isocyanaatvrije, flexibele en herbruikbare isolatieschuim
✔ Duurzame keuze

11,70

Soudal Spuitbaar isolatieschuim Genius 600ml
Soudal Spuitbaar isolatieschuim Genius 600ml Herbruikbare & spuitbare isolatieschuim te verwerken zonder purpistool

12,95

Soudal Ultra Isolatieschuim Genius 600ml
Soudal Ultra Isolatieschuim Genius 600ml Makkelijk verwerkbare, flexibele en herbruikbare isolatieschuim

9,95

illbruck FM310 Purschuim 750ml
illbruck FM310 Purschuim 750ml Afdichten, isoleren en vullen van aansluitingen, voegen, naden en kieren
Meestverkochte keuze

4,95

(7)

illbruck FM330 Perfect Elastic Foam Pro 880ml
illbruck FM330 Perfect Elastic Foam Pro 880ml Super flexibel purschuim
Professionele keuze

9,88

(4)

illbruck FM350 Perfect Foam Pro 880ml
illbruck FM350 Perfect Foam Pro 880ml Het perfecte purschuim!

6,45

(3)

Seal-It 470 PU Foam Gun 750ml
Seal-It 470 PU Foam Gun 750ml Speciaal ontwikkeld voor het afdichten en opvullen van voegen, stel- en montageruimten, naden en aansluitingen.

4,38

(1)

Seal-It 471 PU foam Flex 750ml
Seal-It 471 PU foam Flex 750ml Speciaal voor het flexibel en luchtdicht afdichten en / of opvullen

6,49

Seal-It 479 PU-Foam Gun Black 690ml
Seal-It 479 PU-Foam Gun Black 690ml Zwarte purschuim voor het vullen, dichten, lijmen, monteren en isoleren

5,79

(1)

Soudal Soudafoam PURe purschuim 500ml
Soudal Soudafoam PURe purschuim 500ml Vrij van gevaarlijke stoffen en zeer elastisch | DÉ Purschuim voor een gezond binnenklimaat
✔ Duurzame keuze

11,45

Soudal Soudafoam Gun zwarte purschuim 750ml
Soudal Soudafoam Gun zwarte purschuim 750ml Professioneel 1k pistoolschuim | Zwart van kleur!

6,89

Isolatieschuim | Purschuimen | Kitcentrum

Isolatieschuim, montageschuim, bouwschuim of purschuim. 4 verschillende benameningen die hetzelfde principe hebben, isoleren. Het wordt gemaakt door twee chemicaliën die met elkaar reageren om een schuim te vormen dat uitzet en verhardt tot een solide materiaal. Het resultaat? Uitstekende pur met isolerende eigenschappen die onder andere gebruikt kan worden om openingen in muren, vloeren en plafonds af te dichten.Isolatieschuim | Purschuimen | Kitcentrum

Purschuim voor isolatie

Het aanbrengen van purschuim kan zorgen voor een flinke isolatieverbetering. Volgens sommige studies kan de energiebesparing oplopen tot wel 50% van de energierekening. De illbruck FM350 Perfect Foam Pro 880ml is de meest geavanceerde purschuim op de markt. Met een opbrengst van meer dan 50% ten opzichte van concurrentie, een uitstekende hechting op vele ondergronden en voordelig voor de portemonnee onderscheid deze purschuim zich van de markt.

Isolatieschuim toepassingen

Isolatie purschuim kan je op verschillende manieren toepassen. Voor purschuim heb je niet per sé een purpistool nodig. Het is ook mogelijk om een spray nozzle te gebruiken, maar je hebt ook kant-en-klare handschuim. Zo heb je voor illbruck isolatieschuim de AA210 Spray nozzle en voor Seal-it isolatieschuim de PU-schuim adapters. Voor zo'n professioneel en mooi mogelijke afwerking raden wij een purpistool aan. Deze toepassing werkt vaak fijner voor diverse situaties.

Isolatieschuim voor opvullen en afdichten

Voor het afdichten, isoleren en vullen van aansluitingen, voegen, naden en kieren hebben wij de illbruck FM310 Purschuim 750ml. Het is zowel geschikt voor de doe-het-zelvers als voor de professionals. De purschuim kan worden gebruikt in een breed scala aan toepassingen, zoals rond deurkozijnen, raamkozijnen, leidingdoorvoeren en in de buurt van ventilatieopeningen. 

Isolatieschuim voor bedekken van oppervlakken

De Soudal Spuitbaar isolatieschuim 700ml is een makkelijk verwerkbare isolatieschuim. Het is een ééncomponent, gebruiksklare en zelfexpanderende schuim op basis van polyurethaan. Deze schuim van Soudal is ideaal voor het isoleren van allerlei soorten substraten om de thermische isolatie te verbeteren op alle gebruikelijke bouwondergronden. De Soudal isolatieschuim komt al helemaal van pas voor het isoleren van moeilijk bereikbare plaatsen in bouwtoepassingen, waar het gebruik van traditionele isolatiematerialen moeilijker is.

Zelf aan de slag met purschuim isolatie

Wist je dat purschuim kan worden gebruikt om een ​​beschadigde surfplank te repareren? Door het schuim te injecteren in een beschadigde holte en vervolgens te laten uitharden, kan het de sterkte van de surfplank herstellen. Ondanks dat purschuim veel voordelen heeft is het uiterst belangrijk dat het op de juiste manier wordt aangebracht. Om pur schuim isolatie zelf te doen hebben wij hier een kleine stappenplan opgezet:

  1.  Ondergronden dienen licht vochtig, voldoende draagkrachtig en stof- en vetvrij te zijn.
  2.  Zo nodig (poreuze) ondergrond vooraf bevochtigen met bijvoorbeeld onze lege sprayflacon.
  3.  Schud de purschuim ongeveer 20 seconden voordat je begint met spuiten. Dit zorgt dat de schuim goed mengt en gelijmatig uitzet.
  4.  Houd de spuitbus rechtop en spuit het schuim in de gewenste opening. Het schuim zet uit en zwelt op, dus wees voorzichtig met hoeveel schuim je aanbrengt.
  5.  Wanneer het schuim droog is, kan je het overtollige schuim wegsnijden met een afbreekmes of een schuurpapier gebruiken om het glad te maken.

Bestel online bij kitcentrum.nl!

Met de purschuimen van kitcentrum.nl kan jij weer verder! Vergeet niet je eigen veiligheid, heb jij nog voldoende beschermingsmiddelen op voorraad? Zo niet, neem dan nog gerust een kijkje bij onze handschoenen, mondkapjes en oogbescherming. Geen zorgen wanneer er iets in de soep is gelopen of als je je oude purschuim wilt verwijderen. Daarvoor biedt kitcentrum.nl een divers aanbod purschuim reinigers en afbreekmessen aan. Voor 21:30 besteld, morgen in huis met een gratis bezorging vanaf €50!