• Voor 21:00 uur besteld morgen in huis
  • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 50,-
  • Grootste assortiment uit voorraad leverbaar
  • PostNL afhaalpunt: kies zelf wanneer je afhaalt
  • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 50,-

Siliconenspray | Auto verzorging en onderhoud | Kitcentrum

Siliconenspray is een veelvoorkomend beschermingsmiddel tegen vuil, vocht & roest. Het smeert zowel kunststoffen, metaal en rubber. Het is een synthetische spray met glij-, smeer- en antihechtingseigenschappen. Het verdringt vocht, en voorkomt vuil en vetaanslag. Naast dat het een hoogwaardig smeermiddel is, is het ook een poetsproduct. De spray houdt bijvoorbeeld kettingen en tandwielen schoon en is ideaal voor onderhoud. Siliconenspray is voor meerdere toepassingen inzetbaar, denk hier aan een schone en lichte smering van o.a. schuifdeuren, -laden, sloten, scharnieren. Daarnaast is siliconenspray ook geschikt voor onderhoud van fietsen, scooters, machines etc. Een aanbevolen spray is de Griffon Siliconenspray, Deze spray is uitgerust met een handige spuitslang waardoor lastig bereikbare plekken toch smeerbaar zijn.Siliconenspray | Auto verzorging en onderhoud | Kitcentrum

Siliconenspray auto

Vind jij wat extra liefde voor jouw naasten ook af en toe onmisbaar? Vergeet dan zeker niet je auto. Door simpelweg je auto regelmatig in te smeren met een aanbevolen Siliconenspray gaan jouw rubbertjes langer mee! Op lange termijn bespaart dit jou geld en voor maar een paar eurootjes ben jij een siliconenspray rijker. Jij wilt toch ook geen piepende ruitenwissers? Of een deur die vastklemt doordat de rubbers vastgevroren zijn? Bestel nu en voorkom dit soort onnodige problemen & kosten.

Auto rubber onderhoud

2 Makkelijke tips waardoor jouw rubber langer meegaat!

  • Een simpele maar logische oplossing hiervoor is het regelmatig insmeren van de rubbers met een siliconenspray of een ander onderhoudsmiddel. Siliconenspray heeft namelijk een goede vochtafstotende werking waardoor de kwaliteit van de rubber niet afneemt.
  • Aangezien rubber harder wordt met de tijd word het aanbevolen om zachte rubber eens in de zoveel tijd in te sprayen met een siliconenspray. Hierdoor blijft de rubber soepel en wordt het beschermt tegen vuil.

Welke onderdelen behandelen?

Onderdelen die handig zijn om af en toe in te smeren zijn bijvoorbeeld autogordels of het mechanisme onder de stoelen zodat ze weer soepel (uit)schuiven. Maar ook 's winters is het insmeren van de deurrubbers een gouden tip. Wanneer het vochtig of dampig is geweest en het gaat vervolgens vriezen dan kan het rubber vastvriezen. Hard trekken heeft geen nut want dan trek je de rubbers kapot. Een ideale siliconenspray om dit te voorkomen is onze Zwaluw Siliconen Spray

Tips voor rubber onderhoud

Een tip die je wellicht wel aan ziet komen is het regelmatig insmeren van de rubbers. Siliconenspray is vocht verdringend en vuilafstotend waardoor jouw rubber beschermt wordt. Een andere tip is de rubbertjes van jouw ruitenwisser onderhouden. Die rubbertjes worden harder met de tijd. Daarom wordt er aanbevolen om zachte rubber plusminus iedere 4 maanden met siliconenspray in te sprayen. Een derde tip is dat je een product gebruikt wat niet vettig blijft, die geen vlekken maakt op bekledingen en textiel en geen vuil aantrekt, ook moet het goed opdrogen. Siliconenspray of andere professionele producten hebben de voorkeur, want deze verdrijven vocht.

Siliconenspray kopen

Een handige multi-inzetbare siliconspray nodig? De siliconensprays worden zoveel mogelijk geleverd uit voorraad en wanneer jij ze voor 23:59 bestelt heb jij ze de volgende werkdag in huis! Op zoek naar andere Technische sprays? Bekijk dan ons gevarieerd aanbod van Technische sprays. Gratis bezorging vanaf €50 in NL & BE.