• Voor 23:59 uur besteld morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf 30,-
  • Grootste assortiment uit voorraad leverbaar
  • PostNL afhaalpunt kies zelf wanneer je afhaalt

Acrylkit

De beste schilderskitten op een rij

Acrylaat kit kopen? | Uitgebreid assortiment | Kitcentrum.nl

Acrylkit of Schilderskit

Acrylaatkitten zijn gemaakt op dispersiebasis en daardoor een plasto-elastische kitsoort. Dat is een moeilijk woord voor een vervormbare kit die niet in de oorspronkelijke toestand terug komt. Wanneer acrylaatkit aangebracht wordt verdampt het water uit de kit. De kit droogt hierdoor als het ware uit tot een soort dikke pasta. Acrylaatkitten worden gebruikt voor het overschilderen van voegen met verf bij voegen waar nauwelijks werking te verwachten is. Zoals bij hoge plinten, sierlijsten, plafonds, vensterbanken en pleister- en metselwerk. Acrylaat kit kopen? | Uitgebreid assortiment | Kitcentrum.nl

Acrylaat kit wordt veelal toegepast als afdichting van naden waarin weinig werking te verwachten is. Ze worden gebruikt voor neggekanten van deurkozijnen en raamkozijnen. Langs vensterbanken, scheidingswanden, plafonds, plinten, trapbomen, afdeklatten, sierlijsten, etc. Acrylaatkitten zijn geschikt om scheuren in beton, pleister- en schilderwerk af te dichten en over te schilderen. We gebruiken ze liever niet bij continue waterbelasting.

Acrylaatkit altijd tijdens de huidvorming tegen regen beschermen. Wij leveren ook in Ral 9001, Ral 9010  bruin, zwart en grijs! Schilderskit of acrylaatkit in RAL 9010 en RAL 9001 is uiteraard gewoon op voorraad en tegen de beste prijs.

Overschilderbaar, geurarm en UV-bestendig

Normaal heeft een schilderskit weinig tot geen bewegingsopname (slechts 12%) en scheurt vaak wanneer dit verkeerd wordt toegepast. Ottoseal A205 heeft een bewegingsopname van maar liefst 18% en de door ons speciaal op RAL kleur gemaakte RAL 9001 en RAL 9010 in de Ramsauer 160 maar liefst 20%. Dit is een zeer hoog percentage voor een acrylaatkit en zorgt ervoor dat de aangebrachte kit elastisch blijft. De acrylaatkitten van Ottoseal zijn overschilderbaar, geurarm en uv-bestendig. De Ottoseal A215 is een allround acrylaatkit met een korrelstructuur. Deze kit is waterdicht tot 10 bar en daarmee ook buitenshuis goed te gebruiken. Daarnaast zorgt de korrelige structuur ervoor dat de kit zich gemakkelijk hecht aan de ondergrond.
De professionele schilder kiest vaak voor een acrylaatkit van het merk Zwaluw, dit kan een anti-crack zijn maar ook de goed en goedkope acryl-w.