• Voor 23:59 uur besteld morgen in huis
 • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 50,-
 • Grootste assortiment uit voorraad leverbaar
 • PostNL afhaalpunt: kies zelf wanneer je afhaalt
 • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 50,-

Polymax | Hightack en montagekit | Kitcentrum.nl

Onder de professionals is de naam Griffon en de kwaliteit hiervan zeker bekend. Griffon PolyMax is namelijk het professionele merk van Bison dat in 2017 is geïntroduceerd. Je verzekerd jezelf dus zeker van een professionele kwaliteit! Polymax | Hightack en montagekit | Kitcentrum.nl

Polymax High Tack

De Polymax high tack is op basis van ms-polymeer en heeft een extreem hoge aanvangshechting. Hierdoor kan je zware materialen zonder problemen verticaal of horizontaal verlijmen. Het hecht op veel ondergronden zoals hout, (natuur)steen, metalen, hardschuim, (gas) beton en diverse kunststoffen. Uit een koker kan je ongeveer 7-9 meter lijm halen. Deze hightack is er trouwens ook in een 600 ml worst!

Super fijn natuurlijk, een hoge aanvangshechting, maar wat als je opzoek bent naar een lijm met snelle uitharding? Hier heeft Griffon iets op gedacht: de Polymax Hightack Express. In principe dezelfde hightack, maar het grote verschil is de snelheid van de sterkteopbouw. De 'gewone' high tack heeft namelijk een aanvangshechting na ongeveer 24 uur en een eindsterkte na ongeveer 48 uur. De high tack express heeft een aanvangshechting na ongeveer 30 minuten en behaald de eindsterkte na ongeveer 4 uur.

Polymax Pro Power

De Polymax Pro Power is een multifunctionele lijmkit op basis van ms-polymeer. Na uitharding heeft het een extreem hoge eindsterkte. Deze lijm is soepeler te verwerken dan een high tack, maar heeft een lagere aanvangshechting. Het hect prima op onderandere: hout, (natuur)steen, (gas)beton, metaal, hardschuim en diverse kunststoffen. Afhaneklijk van de breedte van je tuit kan je ongeveer 8-15 strekkende meter lijm uit een koker halen.

Ook de Polymax Pro Power heeft een express varriant. Ook in dit geval betekent het dat de lijm een snellere sterkteopbouw heeft. De Polymax Pro power heeft een aanvangshechting na ongeveer 24 uur en behaalt de eindsterkte na ongeveer 48 uur. De Polymax Pro Power Expres heeft een aanvangshechting na ongeveer 2 uur en behaald de eindsterkte na ongeveer 4 uur. 

Polymax Fix & Seal Express

Eén van de nieuwste aanwinsten binnen het merk polymax is de Polymax Fix & Seal Express. Deze lijmkit is geschikt voor zowel verlijmingen als afdichtingen. Vooral het laatste onderscheid 'm van de Polymax Pro Power. Dit zorgt er automatisch ook voor dat het in meer kleuren leverbaar is. Deze montagekit is verkrijgbaar in de kleuren: wit, zwart, grijs, trijs en kristal helder. 

Deze 100% krimpvrije lijmkit is geschikt voor hout, (natuur)steen, metaal, diverse kunststoffen, daken, dakgoten, muren, lichtkoepels en nog veel meer.  Het bereikt de aanvangshechting na ongeveer 30 minuten en de eindsterkte na 4 uur.

Griffon Aqua Max

Sinds kort vind je op Kitcentrum.nl ook de Griffon Aqua Max. Dit is een hoogwaardige polymeerlijm die geschikt is voor afdichtingen en verlijmen in- en rondom water. Het heeft ook enkele eigenschappen die je van zo'n soort montagekit mag verwachten, bijvoorbeeld dat het bestand is tegen chloor- en zeewater, maar ook echt bij het direct toepassen onder water. De Griffon Aqua Maxi is verkrijgbaar in de kleuren wit en grijs. 

Het is perfect geschikt voor toepassingen in en rondom zwembanden zoals bijvoorbeeld skimmers, randen, tegels, putten, overkappingen, uitstroomtuiten en dilatatievoegen. 

Toepassing Polymax lijmen

Alle polymax lijmen kunnen gebruikt worden in verschillende situaties. Zo kan de hightack gebruikt worden voor bijvoorbeeld plinten plakken. Wil je weten hoe je deze lijmt en afkit? Lees dan: Hoe kan ik mijn plinten plaatsen en afkitten. 

Maar polymax kit is hiernaast te gebruiken voor diverse lijmklussen. Denk bijvoorbeeld aan het verlijmen van:

 • Een tafel
 • Een dorpel
 • De brievenbus die je aan de muur wilt hangen
 • Voorwerpen die je graag in de tuin aan de muur of schutting wilt hangen. Misschien heb je wel wat leuks gevonden op vakantie
 • Plafond elementen
 • Gipsplaten
 • Plaat- en isolatiemateriaal

Wil je precies weten waar je de polymax kit voor kan gebruiken? Ga dan naar het specifieke product en lees de specifiacties.