• Voor 23:59 uur besteld morgen in huis
 • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 50,-
 • Grootste assortiment uit voorraad leverbaar
 • PostNL afhaalpunt: kies zelf wanneer je afhaalt
 • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 50,-

Verfkrabber - Schildersmaterialen - Kitcentrum

De verfkrabber wordt veel gebruikt door schilders en is daarom een bekend stuk schildersgereedschap. De naam zegt het eigenlijk al. De verfkrabber is te gebruiken om de (vaak verouderde) stukken verf en laklagen weg te krabben van verschillende soorten ondergronden zoals houten kozijnen en deurposten. De meest gebruikte verfkrabber is natuurlijk te herkennen aan het scherp geslepen  en driehoekvormige stalen blad, bevestigt op een houten handvat. Er zijn verschillende soorten verfkrabbers zoals de Verfkrabber Hardstaal Premium, de Verfkrabber Winkelkrabber DHZ en de Trapezium Verfkrabber Hardstaal.Verfkrabber - Schildersmaterialen - Kitcentrum

Maar de verfkrabber hoeft natuurlijk niet perse driehoekvormig te zijn, de trapezium verfkrabber of ook wel een huisjeskrabber genoemd is namelijk vierhoekig van vorm, waarvan twee zijden evenwijdig zijn, dus een letterlijk een trapezium! Deze wordt door de professionals gebruikt om extra goed bij de kleine hoekjes te kunnen komen. 

 

Verfkrabber_driehoekverfkrabber_Trapezium

                  Driehoekige verfkrabber                                   Trapezium verfkrabber      

Verfkrabber glas

De verfkrabber voor glas is ook een iets andere variant van de bekende verfkrabbers. De verfkrabber/ verfschraver voor glas is een stuk kleiner van formaat, vooral het mesje natuurlijk. Het mesje is kleiner en minder dik waardoor je geen grote krassen en schade achterlaat op het glas. Doordat de glas- verfkrabbers klein zijn van formaat zijn ze erg gemakkelijk te gebruiken. Bij de glas krabbers zijn de mesjes vervangbaar wat zorgt voor een super lange levensduur voor zowel het houdertje als voor het glas! Door de goede vorming van de mesjes bereiken ook deze mesjes alle uitgeharde lijm- en verfresten in alle hoeken en gaten.

Verfkrabber driehoek

Waarom eigenlijk een driehoek? Met een ronde vorm kom je natuurlijk niet ver op een vlakke muur! De driehoekvorm zorgt ervoor dat je een groot mes oppervlak hebt om zo de verf goed weg te schrapen. Door de kleine punten die vormen door de driehoekvorm kan je makkelijk bij kleine en smalle plekken of hoeken. Zo blijft er geen enkel likje verf hangen. Ook niet in de kleine hoekjes.

Driehoek_verfkrabber

Verfkrabber raam

Lijmresten, verfresten of kitresten op ramen is natuurlijk geen pretje. Het weghalen hiervan doe je super gemakkelijk met de kleinere varianten van de verfkrabbers. Geen grote driehoekmessen voor jou! Een super kleine handige glasschaver is al genoeg om de klusresten weg te halen van het raam. Je wilt er natuurlijk wel doorheen blijven kijken natuurlijk. Daarom is het niet alleen belangrijk dat er geen kit- en lijmresten achterblijven, maar krasvrije raam is natuurlijk ook belangrijk. Deze kleinere mesjes zorgen ervoor dat het raam krasvrij blijft. Geen schade dus! Het is wel belangrijk dat de kit, lijm of natuurlijk de verf droog en uitgehard is. 

Klik hier om te weten te komen hoe je de verfresten kunt verwijderen van een raam.

Verfschraper

Wie wilt er nou oude verfvlekken op de muur of het raam? Inderdaad, niemand! De verfschrapers zijn door de scherpe rand en de vorm van de mes ideaal bedoelt om goed en zorgvuldig de oude verfvlekken weg te schrapen. Je heb deze verfschapers in verschillende formaten en natuurlijk voor verschillende ondergronden zoals een betonnen muur of zelfs een raam. Hieronder staat een stappenplan hoe jij het beste verf van de ramen kan verwijderen. 

Wil je perfect voorbereid zijn op je schildersklus? Bekijk dan onze schildersmaterialen voor het beste resultaat.

Hoe verwijder ik verfresten van mijn raam?

Bij natte verf: breng eerst wat terpetine aan op een doek en wrijf de verf van de ramen. Maak daarna de ruit schoon met een glasreiniger.

Bij droge verf: hier heb je azijn nodig. Doe 250ml witte azijn in een glazen maatbeker. Volg nu het stappenplan hieronder!

 1. Verwarm de witte azijn van 30 tot 60 seconden in een magnetron. Totdat de azijn kookt. Let op! Houdt het in de gaten, stop en schakel de magnetron uit wanneer de azijn begint met borrelen. 
 2. Trek rubberen handschoenen aan zodat jij jouw handen niet brandt aan de hete azijn en dompel een schone doek in de witte azijn. Gebruik ongeveer een doek te grootte van een washand, een grote doek kan te dik zijn of in de weg gaan zitten tijdens het schoonmaken. Eens spons kan ook gebruikt worden.
 3. Wrijf krachtig met het azijn doorweekte doek of spons over de verf heen. Hierdoor wordt de verf zachter en er kan al wat verf vanaf komen. Gaat de verf er nog niet vanaf? Geen zorgen! Ga gewoon door naar stap 5. Komt al het verf er al vanaf? Mooi! Spuit wat glasreiniger op het raam en neem het raam af om het schoon te maken.
 4. Vul een emmer met warm water en doe er een eetlepel (15 ml) afwasmiddel in. Tip: Gooi eerst het afwasmiddel er in en dan het water, dit zorgt ervoor dat het direct gemengd word.
 5. Pak een spons en doorweek het met de zeepsop die je gemaakt hebt. Veeg zo snel mogelijk na de behandeling met azijn, met de spons over de verfvlek heen.
 6. Pak een glasschaver en ga langzaam over de verf heen. Zorg dat je in 1 richting schraapt. Zorg dat de verf goed doorweekt blijft door er met de spons over heen te smeren. Schraap langzaam en oefen stevige druk uit!
 7. Gebruik een schone doek en een glasreiniger om het raam goed af te nemen. Zo haal je de kleine restjes weg en reinig je het raam.