• Voor 23:59 uur besteld morgen in huis
  • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 50,-
  • Grootste assortiment uit voorraad leverbaar
  • PostNL afhaalpunt: kies zelf wanneer je afhaalt
  • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 50,-

Paneltack & rockpanel kit | Monteren en verlijmen | Kitcentrum

Als jij een gevelplaat van bijvoorbeeld HPL wilt verlijmen kun je beter geen standaard montagekit of lijmkit gebruiken. Om dit goed te doen kun je het beste kijken naar een paneltack in combinatie met paneltape. Paneltack is een lijm die speciaal is ontworpen voor het bevestigen van metalen panelen op plafonds en wanden, vaak in de bouwsector. Het is een oplosmiddelvrije, elastische lijm die zorgt voor een sterke hechting en duurzaamheid. Paneltape is eigenlijk een dubbelzijdige plakband die speciaal is ontworpen om lichte tot middelzware materialen zoals houten panelen, gipsplaten en isolatiemateriaal aan elkaar te bevestigen zonder gebruik te maken van traditionele bevestigingsmiddelen zoals schroeven of spijkers.Paneltack & rockpanel kit | Monteren en verlijmen | Kitcentrum

Paneltack van Bostik

De Bostik Paneltack 290ml is een vochtuithardende, hoog-elastische lijm op basis van SMP. Deze paneltack is voornamelijk een aanrader voor de verlijming van HPL-gevelpanelen, gevelbekleding, boeiboorden, plafonds, luifels en borstweringen. Er zijn veel diverse lijmkitten op de markt op gevelpanelen te verlijmen, maar Bostik heeft hier echt zijn studie van gemaakt en heeft hier de paneltack voor bedacht.

Panelfix van Den Braven

De Zwaluw Panelfix 290ml van Den Braven is een extreem sterke lijm voor plaatmateriaal. Het is een hoogwaardige, sterk elastische en snel uithardende constructielijm voor het binnen en buiten verlijmen van gevel- en wandpanelen. De Panelfix moet worden gebruikt in combinatie met Zwauluw PF-Primer, Zwaluw Paneltape en Zwaluw Panel Cleaner voor een professioneel resultaat.

Start je klus met primer

Het starten met een primer is belangrijk omdat het de basis vormt voor een goede hechting van de lijm op het gewenste oppervlak. Een primer biedt zowel een goede hechting als bescherming voor het oppervlak. Je gebruikt bijvoorbeeld de Bostik Primer Paneltack 500ml voor de voorbehandeling van gevelpanelen, aluminium draagconstructie en gelakte ondergronden. We raden altijd aan om de primer te gebruiken die door het merk zélf wordt aangeraden. Deze primers en lijmen zijn vaak veelvoudig met elkaar getest.

Rockpanel monteren

Het monteren van Rockpanel begint met het voorbereiden van het oppervlak, deze moet schoon, droog en vlak zijn. Vervolgens worden de bevestigingspunten op het oppervlak gemarkeert en worden de hoekprofielen geïnstalleerd om de randen van de gevelbekleding te beschermen en te versterken. Vervolgens wordt het Rockpanel bevestigd aan het oppervlak met speciale schroeven en andere bevestigingsmiddelen die ontworpen zijn om het materiaal veilig op zijn plaats te houden. Het is wel zeer belangrijk om de fabrikant zijn instructies te volgen om de juiste bevestiging te garanderen. Deze zijn vaak te vinden in de vorm van instructievideo's die wij op onze productpagina's laten zien.

Bestel online bij Kitcentrum

Alles voor het verlijmen van panelen, gipsplaten en isolatiemateriaal vind je bij Kitcentrum.nl. De paneltack en Panelfix zijn ideaal te verspuiten met de Kitcentrum Kitspuit. Kitcentrum levert het grootste deel van het assortiment uit voorraad. Wanneer jij voor 23:59 besteld, heb jij het morgen in huis! Daarbij bieden wij een gratis verzending vanaf €50,-. Sla je slag!