• Voor 23:59 uur besteld morgen in huis
 • Gratis bezorging vanaf 35,-
 • Grootste assortiment uit voorraad leverbaar
 • PostNL afhaalpunt kies zelf wanneer je afhaalt

Glaszuiger / Glasdrager

De meest verkochte glasdragers op een rij

Glasdrager kopen? Morgen al in huis | Kitcentrum.nl

Wanneer je glas wilt verplaatsen wordt dit nog vaak met de hand gedaan, natuurlijk kan bij een klein formaat met de juiste bescherming prima worden getild. Maar toch is het voor die klusser of professional een bijna onmisbaar stuk gereedschap, de glasdrager of glaszuiger. Deze pompzuigers zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Veribor is marktleider in de productie van zuignappen met een onovertroffen kwaliteit. De glasdragers van Veribor worden toegepast in diverse industriele sectoren. Het veilig transporteren van glas staat natuurlijk op nummer één. Met de glasdragers in deze categorie weet je in ieder geval zeker dat het veilig transporteren gaat lukken. Ohja, we raden altijd aan om het samen met iemand te doen. Verder lees je op deze pagina:Glasdrager kopen? Morgen al in huis | Kitcentrum.nl

 • Hoe werken Glasdragers /  Glaszuiger?
 • Het maximale gewicht voor een Glasdrager / Glaszuiger?
 • 1,2 of 3 kops glasdrager

Hoe werken Glasdragers / Glaszuigers?

Dat is een goede vraag! Het klinkt zo simpel maar het moet natuurlijk wel op de goede en veilige manier gebeuren. Hieronder een stappenplan, die jou stapsgewijs verteld hoe je te werk gaat met een glasdrager.

 1. Zorg dat je een maatje hebt! Glas kan erg zwaar zijn, om gevaarlijke situaties te voorkomen kan je beter met 2 personen te werk gaan. Zo blijft niet alleen het glas heel, maar jijzelf ook! 
 2. Kies de juiste glasdrager, tot hoeveel kg ga je tillen? Tot 68 kg? Gebruik dan bijvoorbeeld de Zwaluw Lexan Glasdrager. Ben jij van het zwaardere geschut zoals 120 kg? Dan kan je beter een  Veribor Blueline glasdrager gebruiken. Maar maak je geen zorgen. Je bent niet beperkt tot deze 2 producten, er zijn er nog veel meer! Klik hier voor ons aanbod van glasdragers en glaszuigers. 
 3. Heb jij de juiste glasdrager/glaszuiger gevonden? Topper! Plaats nu de glasdrager tegen het glas aan. Haal de hendel, of druk de ventielknop in zodat de zuigers zich vast zuigen aan het glas.
 4. Til het glas voorzichtig op, hier kan jouw maatje goed van pas komen! Die kan jou helpen met tillen. Zorg dat je het glas draagt tussen heup- en schouderhoogte en zorg dat je het glas dichtbij je lichaam houdt! Ga tillen met een rechte rug, hierdoor wordt de lichamelijke belasting beperkt. Raak ook de randen van het glas niet aan! Het glas kan scherp zijn en zorgt voor snijgevaar!
 5. Als het goed is ben jij nu het glas aan het tillen naar waar het geplaats moet worden. Gelukt! ✔️

Het maximale gewicht voor een Glasdrager / Glaszuiger

Dit verschilt per glasdrager, wij bieden namelijk glasdragers aan voor zware en lichte materialen. Voor een lichtere klus hebben wij bijvoorbeeld de Veribor 1 kops glaszuiger 25KG, deze is geschikt voor de kleinere lichte oppervlakken tot 25 kg. Maar natuurlijk is er ook een glaszuiger voor de middelzware oppervlakken, zoals bijvoorbeeld de Zwaluw Lexan Glasdrager 68 kg, deze is geschikt voor de middelzware gladde oppervlakken tot 68 kg. En natuurlijk zijn er ook glasdragers voor het zware werk, zoals bijvoorbeeld de Veribor Blueline glasdrager 120 kg, deze is geschikt voor meerdere zware oppervlakken van verschillende materialen met een gasdicht oppervlak. Bekijk hieronder eenvoudig welke glasdrager er voor hoeveel kg geschikt is:

1,2 of 3 kops glasdragers.

De glasdragers verschillen niet alleen van het maximaal aantal gewicht dat ze kunnen dragen, maar natuurlijk ook door het aantal zuignappen. Je hebt bijvoorbeeld een glaszuiger met 1 zuignap, neem bijvoorbeeld de Powergrip Lexan Glasdrager N400. Maar waarom zou je er bijvoorbeeld 2 of 3 gebruiken? Eigenlijk is het super simpel, draag je grote en zware oppervlakken, dan is bijvoorbeeld een glasdrager met 3 zuigers zoals een Veribor kunstof glasheffer 3naps 90 kg super handig! Door de 3 zuignappen verdeel je namelijk het gewicht over 3 aanzuigpunten, dit zorgt ervoor dat het dragen van het oppervlak gemakkelijker gaat!  Hetzelfde geldt eigenlijk voor een glasdrager met 2 zuignappen, zoals een Veribor Blueline 2 naps 60 kg. Zie hieronder alle glasdragers gecategoriseerd:

1 kops gladragers

2 kops glasdragers

3 kops glasdragers

Ben je opzoek naar producten die het glaszetten nog makkelijker kunnen maken zoals glaslepels, glasmessen, glassnijders, glaskurkjes etc.? Bekijk onze categorie met deze handgereedschappen.