• Voor 23:59 uur besteld morgen in huis
  • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 50,-
  • Grootste assortiment uit voorraad leverbaar
  • PostNL afhaalpunt: kies zelf wanneer je afhaalt
  • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 50,-

PVC lijm | Lijm en montagekit | Kitcentrum

De naam 'PVC lijm' verklapt het al een beetje. PVC lijm wordt gebruikt om PVC verbindingen te verlijmen. De lijm is een oplosmiddel voor PVC. Na het aanbrengen van de PVC lijm op het oppervlak druk je de vlakken stevig op elkaar waardoor een sterke hechting plaats vindt. Hierna moet het oplosmiddel door de wand heen uittreden voor de uiteindelijke eindsterkte. Voor gebruik van een PVC-lijm raden wij een voorbehandelingsmiddel aan zoals de Griffon Reiniger. We gaan jou vertellen over alle situaties waar pvc lijm toegepast kan worden. We vertellen hier ook bij welke verschillen er in alle soorten pvc lijm zitten. Dit zijn er nogal wat!PVC lijm | Lijm en montagekit | Kitcentrum

Je gaat lezen over:

Welke PVC lijm moet ik hebben?

De PVC lijm die jij moet gebruiken verschilt per situatie. Hieronder proberen wij aan de hand van een situatieschets te helpen bij jouw keuze.

Voor het verlijmen van buizen, moffen en fittingen die een druk- en afvoersysteem heeft met een nauwe passing raden we de Griffon T-88 PVC-lijm met gratis borstel aan. Voor het verlijmen met nauwe en ruime passing (spleetvullend) hebben wij de Griffon WDF-05 op voorraad. Nog een beetje vaag? Geen probleem. Hieronder gaan we er nog wat verder op in.

Hard PVC lijm

De Griffon T-88 PVC-lijm en de WDF-05 zijn twee 'hard PVC lijmen', maar wat houdt dat eigenlijk in? Hard PVC lijm gebruik je om PVC-buizen en -fittingen vast te zetten. De lijm stelt een permanente hechting tot stand tussen twee PVC-oppervlakken en biedt een waterbestendige bond. Het verschil met zachte PVC lijm is dat hard PVC lijm gemakkelijker te gebruiken is, omdat de lijm niet zo dik is als zacht PVC lijm. Daarnaast is pvc lijm hard ook geschikt voor buitengebruik.

PVC lijm waterdicht

PVC lijm op zichzelf is niet waterdicht. De PVC lijm wordt pas waterbestendig wanneer deze volledig is uitgehard. Het is daarom ook belangrijk om tijdens de verwerking de PVC-buis of -fitting niet onder druk te zetten. Hoelang de PVC lijm nodig heeft om uit te harden is te vinden bij de specificaties op onze productpagina's.

Lijm voor PVC vloeren

Voor het verlijmen van (flexibele) PVC vloeren biedt Kitcentrum maar liefst 4 verschillende vloerlijmen aan. Hieronder een kleine opsomming om te helpen bij jouw keuze:

- Frencken FV304 5 kg: Geschikt voor het verlijmen van flexibele vloeren zoals PVC, LVT, Vinyl & Tapijt op perfect vlakke en absorberende ondergronden zoals bijvoorbeeld beton, zandcement, dekvloeren en hout. Lange open tijd van 40 minuten.

- Frencken FV302 6 kg: Een universele, gebruiksklare en oplosmiddelvrije dispersielijm voor flexibele vloerbekledingen op vlakke zuigende ondergronden. Geschikt voor het verlijmen van elastische vloerbekledingen zoals LVT stroken, homogene en heterogene PVC in stroken of tegels, polyoefine alsmede cushioned vinyl. Open tijd van 20 minuten.

- Frencken FV312 6 kg: Voor verlijming van flexibele vloeren. Denk hierbij aan PVC, LVT en Vinyl. Daarnaast uiterst geschikt voor vloeren met speciale legpatronen zoals visgraat en andere motieven. Ontwikkeld voor gebruik binnenshuis, dus ook geschikt voor vloerverwarming. Om af te sluiten ook nog eens geschikt voor verticale verlijmingen. Extra lange open tijd van 120-180 minuten.

- Frencken FV303 6 kg: Voor verlijming van flexibele vloeren, Denk hierbij aan PVC, LVT en Vinyl. Daarnaast geschik tvoor naaldvilttegels, tapijttegels en geweven tapijt. Ontwikkeld voor gebruik binnenshuis, dus ook geschikt voor vloerverwarming. Om af te sluiten ook nog eens geschikt voor verticale verlijmingen. Opentijd van 30 minuten.

Tip!💡
Zit jij met jouw klus lang op de grond? Gebruik dan kniebeschermers! Hiermee voorkom je knie- en rugklachten. 

PVC lijm droogtijd

Bij het gebruik van PVC lijm is het belangrijk om de lijm uit te laten harden tot de eindsterkte is bereikt. Als je dit niet doet zal de hechting worden verbroken en het geen enkele stevigheid of duurzaamheid hebben. Bij de Griffon T-88 is het bijvoorbeeld belangrijk om eerst 10 minuten te wachten tot dat je mechanische druk uitoefent. Hoelang een PVC lijm moet drogen verschilt per product, vaak is dit online te vinden bij de specificaties op onze productpagina's of op het etiket van het product.

PVC lijm kopen

Alles om jouw PVC vlakken te verlijmen vind je bij Kitcentrum. Voor het voorbehandelen hebben we een reiniger, microvezeldoeken en voor het ontbramen van een buis een staalspons of schuurpapier. Daarnaast krijg jij een gratis bezorging bij een orderwaarde boven de €50 in geheel NL & BE! Voor 23:59 een bestelling gedaan? Dan heb je het pakket morgen in huis.