• Voor 23:59 uur besteld morgen in huis
  • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 40,-
  • Grootste assortiment uit voorraad leverbaar
  • PostNL afhaalpunt kies zelf wanneer je afhaalt

Dubbelzijdige Tape kopen? Morgen in huis! | Kitcentrum

Door de dubbele plakrand wordt er in eens een heleboel mogelijk. Deze tape is geschikt voor de DHZ'er en de professional, voor permanente en als tijdelijke oplossing. Dubbelzijdige Tape kopen? Morgen in huis! | Kitcentrum

Dubbelzijdig tape voor alle toepassingen

Alle? Mwua.. Veel? Zeker! Bijvoorbeeld geschikt om een zijl op de vloer te leggen of verschillende oplossingen in de bouw op te lossen. 

Een zijl voor op de vloer
Stel, je gaat de muren en het plafond schilderen. Dan wil je niet dat de verf op je mooie vloer terecht komt. Hierom wordt er vaak een zijl op de vloer gelegd. Hier is het handig om dubbelzijdige tape te gebruiken. Als je dit zijl niet vast maakt wordt het namelijk erg snel een frommeltje doordat je voeten blijven haken. Je kan dubbelzijdig tape aanbrengen langs de randen (en bij grote kamers eventueel in het midden) van de kamer. Hierdoor blijft het zijl mooi vast zitten.

Dé oplosser voor in de bouw
Dubbel zijdige tape is dus niet uitsluitend voor de DHZ'er. Sterker nog, het wordt meer gebruikt door de professional. Wil je een super sterke en diverse dubbelzijdige tape? Kies dan voor de dubbelzijdig tape 3x10 mm Bijvoorbeeld als afdichting in scheidingswanden en luchtkanalen in de machine- en apparatenbouw. Maar hiernaast wordt het ook gebruikt als rugvulling om topseal aan te brengen bij enkel glas, isolatieglas en alle andere glas soorten.

Dubbelzijdige tape voor permanent gebruik

Helpt bij het bevestigen van gevelpanelen
Er wordt dan vaak gekozen voor de Sikatack Paneltape. Maar let op! Alleen met deze tape kan je natuurlijk geen gevel monteren. Deze tape is ter assistentie en moet gebruikt worden samen met de SikaTack Panel 10Sikatack Panel Primer en de Sika Aktivator 205. De combinatie van deze producten zorgen voor een ijzersterke verbinding en geen herhaling van het bedrijfspand in het Den Haagse Beatixkwartier... 

Andere permanente klussen
Een gevel is natuurlijk maar één van de toepassingsmogelijkheden van dubbelzijdige tapes. De klus kan natuurlijk ook wat minder groot zijn. Nou in dat geval kies je voor de Dubbelzijdige Tape Acrylic Foamtape. Deze dubbelzijdige tape heeft een enorm hoge kleefkracht en is glashelder van kleur. Het vervangt popnagels of lassen en zorgt voor een permanente en (vrijwel) onzichtbare verbinding op onder andere glas, aluminium en kunststof.  Deze tape is hierdoor geschikt voor onderandere het bevestigen van sierlijsten van auto's, het bevestigen van verkeersborden en alle andere klussen met een zware afschuif-, en trekbelasting. Vind je 33 meter veel? Deze komt er ook in een makkelijke 5 meter rol: dubbelzijdig tape transparant.

Spiegeltape
We kunnen ons voorstellen dat je niet altijd zit te wachten op lijm op je kast, muur of deur. Hierom hebben wij dubbelzijdig spiegeltape. Deze is speciaal, maar niet uitsluitend om spiegels te bevestigen. Ga je alleen een spiegel ophangen? Dan kan je het best kiezen voor de 5 meter rol, maar deze rol komt niet voor niets ook in een 33 meter variant. Je kan hier namelijk ook plinten, kruishouten en gevelpanelen mee bevestigen. 

Dubbelzijdig tape verwijderen

Een kwaliteit tape met veel toepassingsmogelijkheden dus, maar het verwijderen is niet het makkelijkst. Dat is ook logisch omdat het dus ook gebruikt wordt voor permanente bevestigingen. Maar hoe kan je dubbelzijdige tapes nou verwijderen? Nou hier wat tips!

  1. Probeer het 'gewoon' los te krijgen. Dit is natuurlijk niet altijd mogelijk en of dit een handige tip is afhankelijk van je ondergrond. Soms kan het beschadigen van de ondergrond niet erg zijn en kan je prima wat meer kracht gebruiken
  2. Gebruik warmte, zoals bijvoorbeeld een föhn. Lijmlagen kunnen vaak niet goed tegen warmte. Door de warmte wordt de lijm week en is het dubbelzijdige tape makkelijker te verwijderen. Ook hierbij is het belangrijk om te bepalen of de warmte de ondergrond kan beschadigen en in welke maten je dat erg vindt.

 Wil je een makkelijk te verwijderen tape? Bekijk dan eens onze duct tapes. Hierin vind je schoon verwijderbare gaffer tape