• Voor 23:59 uur besteld morgen in huis
  • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 50,-
  • Grootste assortiment uit voorraad leverbaar
  • PostNL afhaalpunt: kies zelf wanneer je afhaalt
  • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 50,-

Zinkspray | Technische Sprays | Kitcentrum

Opzoek naar een professionele zinkspray? Bij ons vind je alleen maar professionele zinksprays die (bijna altijd) uit voorraad leverbaar zijn. Hieronder lees je alles over de toepassing van zinkspray en de verschillende soorten zinkspray. Zinkspray | Technische Sprays | Kitcentrum

Zinkspray

Zinkspray, een handige spray die voornamelijk gebruikt wordt in de staalbouw en voor hobby gerelateerde toepassingen.  Zinkspray sprayed een laagje zink wat een beschermende werking heeft. Het beschermt metalen tegen corrosie en daarnaast is het ook bruikbaar voor het repareren en bijwerken van oude en beschadigde zinklagen. Een perfect voorbeeld hiervoor is onze Zwaluw Zinkspray. Deze zinkspray heeft uitstekende hechting op bijna alle metalen en is hittebestendig tot 500°C!

Waarvoor gebruik je zink spray?

Zink spray is, om het even kort door de bocht te zeggen, een spray voor maximale bescherming tegen corrosie en roest en voor het bijwerken en repareren van beschadigde delen aan oud en verweerd zink en snij- en laswerkstukken in de staalbouw en hobby gerelateerd werk. Zinkspray wordt gebruikt om koud te galvaniseren en om een duurzame bescherming tegen corrosie te geven aan het metaal. Galvaniseren is een synoniem voor verzinken, het resultaat van het galvaniseren is om het toegepasde object meer corrosiebestendig te maken en een mooie glinsterende laag te geven. Een voorbeeld van een hoogwaardige, kwalitatieve spray is de Soudal Zinc spray. Deze zink spray heeft naast een galvaniserende werking een goede weerstand tegen mechanische schokken, schuren en erosie en is geschikt voor puntlassen.

Verschillende zinksprays

In het kader van zinksprays tellen wij 2 varianten; ''Alu zinkspray'' en ''zinkspray''. Wat nou precies het verschil is gaat om het volgende. Het verschil met de Alu(minium) variant is dat deze een aluminium zilveren kleur sprayed zodat het materiaal er weer uitziet als vers verzinkte metalen. De Alu varianten die Kitcentrum aanbiedt zijn de Zwaluw Zink-Alu en de Soudal Alu Zinc variant voor een blinkende afwerklaag. Deze sprays bieden zowel verzinkt als onbehandeld ijzer een staal bescherming tegen corrosie.

Is zinkspray overschilderbaar?

Alle zinksprays die Kitcentrum aanbiedt zijn na een bepaalde periode overschilderbaar, dit ligt vaak rond de 24 uur na het aanbrengen.  Een overschilderbare zinkspray is bijvoorbeeld de Griffon Galvatec Zinc Spray. Naast dat de spray overschilderbaar is, is de spray roest- en corrosiewerend, snel drogend en elektrisch geleidend. Ideaal om metalen te beschermen tegen roest en corrosie. De spray is ook geschikt voor het herstellen van beschadigingen van reeds verzinkt metaal.

Zinkspray kopen

Last van veel roest en/of corrosie? Of op zoek naar een bijpassende, hittebestendige spray bij het puntlassen? Daarvoor biedt Kitcentrum een oplossing! Zinkspray heeft een meervoudige werking, het is puntlas- en hittebestendig, het is een elektrische geleidend, het wordt gebruikt om metalen roest- en vetvrij te maken en is nog eens overschilderbaar! En dit allemaal in 1 spray can! De zinksprays worden uit voorraad geleverd en wanneer jij ze voor 23:59 bestelt heb je ze morgen in huis! En om dat te overteffen heb je gratis bezorging bij een bestelling vanaf €50 in NL & BE.