• Voor 23:59 uur besteld morgen in huis
  • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 50,-
  • Grootste assortiment uit voorraad leverbaar
  • PostNL afhaalpunt: kies zelf wanneer je afhaalt
  • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 50,-
Stanley FATMAX Uitschuifbaar Quick-Snap afbreekmes 18mm
Stanley FATMAX Uitschuifbaar Quick-Snap afbreekmes 18mm Een afbreekmes met quick-snap mechanisme voor snel en veilig afbreken van je afbreekmessen
Professionele keuze

14,30

Stanley FATMAX Afbreekmes 18mm
Stanley FATMAX Afbreekmes 18mm Afbreekmes die geschikt is voor alle snijtoepassingen

11,10

Stanley Afbreekmes SM 18mm
Stanley Afbreekmes SM 18mm Dit mes is zeer geschikt voor het snijden van dunnere en fijnere bladmaterialen en algemene klusjes

4,20

(1)

Stanley Interlock Afbreekmes 18mm
Stanley Interlock Afbreekmes 18mm Afbreekmes met interlock 18mm

8,89

Stanley Afbreekmes interlock 9mm
Stanley Afbreekmes interlock 9mm Afbreekmes met interlock 9mm

6,40

(1)

Stanley afbreekmes SM 9mm
Stanley afbreekmes SM 9mm Afbreekmes met 13 segmenten

3,30

Afbreekmes
Afbreekmes Standaard afbreekmes verkrijgbaar in het klein en groot

0,49

Olfa afbreekmes 18mm
Olfa afbreekmes 18mm Het langst en best verkochte Olfa model

5,95

ANZA Afbreekmes
ANZA Afbreekmes Professionele afbreekmessen met degelijke metalen behuizing

3,25

Stanley Reserve Afbreekmessen 9mm (10stuks)
Stanley Reserve Afbreekmessen 9mm (10stuks) Reserve afbreekmessen van 9mm

3,99

Stanley FATMAX Reserve Afbreekmessen 18mm (10 stuks)
Stanley FATMAX Reserve Afbreekmessen 18mm (10 stuks) Reserve messen voor ALLE 18mm afbreekmessen van Stanley

5,90

Stanley Reserve Afbreekmessen 18mm (10 stuks)
Stanley Reserve Afbreekmessen 18mm (10 stuks) Reserve afbreekmessen van 18mm

5,30

Stanley Reserve Afbreekmessen 18mm (50 stuks)
Stanley Reserve Afbreekmessen 18mm (50 stuks) 50 Reserve messen van 18mm

18,20

Olfa afbreekmesjes los (10st)
Olfa afbreekmesjes los (10st) Een set extra mesjes

4,99

(1)

ANZA Reservemesjes voor afbreekmes (10stuks)
ANZA Reservemesjes voor afbreekmes (10stuks) Professionele vervangmesjes voor het ANZA afbreekmes

4,99

Verstekschaar Löwe Premium
Verstekschaar Löwe Premium Verstekschaar waarmee je op 45° kunt knippen
Professionele keuze

44,40

Vervangmes verstekschaar Premium Löwe
Vervangmes verstekschaar Premium Löwe Een vervangingsmes voor Plintenschaar

18,00

Afbreekmes nodig? | Professioneel gereedschap | Kitcentrum

We gaan je in het kort vertellen wat een afbreekmes nou precies inhoudt: Een afbreekmes, ook wel een uitschuifbaar mes of een breekmes genoemd, is een handgereedschap dat veel wordt gebruikt in verschillende toepassingen, zoals doe-het-zelf-projecten, ambachtelijk werk en het snijden van materialen. Het mes is ontworpen met een scherp lemmet dat in meerdere segmenten kan worden afgebroken om een nieuw, scherp snijvlak te onthullen wanneer het huidige snijvlak bot of beschadigd raakt. Veel Stanleymessen werken ook met dit afbreeksysteem.Afbreekmes nodig? | Professioneel gereedschap | Kitcentrum

Afbreekmes nodig?

Als je regelmatig bezig bent met snijwerk en precisie werk dan is een afbreekmes geen overbodige luxe. Je kunt het ideaal gebruiken voor het openen van verpakkingen, of gebruiken voor diverse projecten. Ook is een afbreekmes op lange termijn kostenbesparend. Doordat je het mes kunt afbreken en vernieuwen hoef je niet telkens een volledig nieuw mes aan te schaffen. Dit kan voordelig zijn als je zoveel snijwerk hebt dat je regelmatig mesjes moet vervangen. 

Waarvoor gebruik je een afbreekmes?

Maar waarvoor gebruik je nou precies een afbreekmes? Een afbreekmes kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden zoals voor het snijden van allerlei materialen. Een afbreekmes wordt gebruikt voor het nauwkeurig en efficiënt snijden van verschillende materialen, zoals karton, tapijt, , leer, papier, plastic en meer. Het mes heeft een uitschuifbaar lemmet dat in meerdere segmenten kan worden afgebroken om een nieuw, scherp snijvlak te onthullen. Het is handig voor doe-het-zelf-projecten, ambachtelijk werk, verpakkingen openen, hobby's, tuinieren en algemene snijtaken. Het biedt precisie, controle en de mogelijkheid om het mes regelmatig te vernieuwen voor optimale snijprestaties.

Afbreekmes 18mm en 25 mm, voor het snijden van stevige materialen

Afbreekmessen van 18 mm en 25 mm worden vaak gebruikt voor het snijden van stevige materialen. Deze bredere messen bieden extra stabiliteit en duurzaamheid bij het snijden van materialen zoals dik karton, tapijt,  leer, rubber en andere soortgelijke materialen. Of je nu kiest voor een afbreekmes met een mesbreedte van 18 mm of 25 mm, beide zijn geschikt voor het snijden van stevige materialen en bieden de mogelijkheid om het mes regelmatig af te breken voor een scherp snijvlak. Het is belangrijk om de juiste mesbreedte te kiezen op basis van het specifieke materiaal en de toepassing waarvoor je het afbreekmes wilt gebruiken.

Afbreekmes 9 mm, voor het snijden van fijne materialen

Afbreekmessen van 9 mm zijn voornamelijk voor het snijden van dun/fijn materiaal. Hoewel het mes smaller is, biedt het nog steeds voldoende scherpte en snijvermogen voor verschillende toepassingen. Hoewel een afbreekmes van 9 mm mogelijk niet geschikt is voor het snijden van zeer dikke of zware materialen, is het een handig gereedschap voor lichtere en meer gedetailleerde snijtaken. Zorg ervoor dat je altijd voorzichtig en precies werkt met dit type mes om ongelukken te voorkomen en de levensduur van het mes te verlengen.

Reserve afbreekmesjes

We hebben een aantal redenen waarom het hebben van reserve afbreekmesjes handig is: 

  1. Vervanging van botte mesjes: Na verloop van tijd en intensief gebruik kunnen de mesjes van een afbreekmes bot worden. Met reserve mesjes bij de hand kun je eenvoudig een bot mesje vervangen door een scherpe om de efficiëntie en precisie van het snijwerk te behouden.

  2. Diverse mesdiktes: Reserve afbreekmesjes zijn vaak verkrijgbaar in verschillende diktes en snijvlakconfiguraties. Hierdoor kun je het juiste mesje kiezen op basis van de specifieke taak en het materiaal dat je wilt snijden. Dikkere mesjes kunnen bijvoorbeeld handig zijn voor het snijden van stevigere materialen, terwijl dunnere mesjes geschikt zijn voor fijn en gedetailleerd werk.

  3. Langdurig gebruik: Met reserve afbreekmesjes kun je langer gebruikmaken van je afbreekmes, omdat je de mesjes kunt vervangen wanneer dat nodig is. Dit is vooral handig als je regelmatig snijwerk verricht en het mes intensief gebruikt.

Afbreekmes kopen?

Wil jij efficienter te werk kunnen gaan? Dan is het afbreekmesje zeker geen overbodige luxe. Kitcentrum heeft meerdere afbreekmesjes op voorraad! Bestel vandaag nog. Voor 23:59 besteld? Morgen al in huis! Gratis verzending vanaf €50 in NL & BE.