• Voor 23:59 uur besteld morgen in huis
  • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 50,-
  • Grootste assortiment uit voorraad leverbaar
  • PostNL afhaalpunt: kies zelf wanneer je afhaalt
  • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 50,-

Kruipolie | Roestverwijderaar | Kitcentrum

Op zoek naar een veelzijdig smeermiddel en roestverwijderaar voor diverse toepassingen? Dan is kruipolie wat jij zoekt. Op deze pagina ga jij alles lezen over kruipolie. Je gaat lezen over de verschillende toepassingen van kruipolie, het maken van de juiste keuze en het belang van onderhoud en reiniging door middel van kruipolie! Je komt de volgende onderwerpen tegen:Kruipolie | Roestverwijderaar | Kitcentrum

  • Waarvoor wordt kruipolie gebruikt?
  • Welke kruipolie moet ik hebben?
  • Onderhoud en reiniging door middel van kruipolie

Waarvoor wordt kruipolie gebruikt?

Als je last hebt van vastzittende gecorrodeerde of verroeste onderdelen, kan een kruipolie jou uitstekend helpen. Kruipolie maakt vastzittende bevestigingen en mechanismen los door diep door te dringen in verroeste of gecorrodeerde onderdelen. Hierdoor worden vastzittende bouten, moeren, schroeven en andere mechanismen probleemloos losgemaakt. Kruipolie is overal toe te passen. Denk hierbij aan uitdagingen binnenshuis, maar bijvoorbeeld ook bij auto's, in de tuin of bij industriële toepassingen. Van scharnieren tot gereedschap en van sloten tot machines, kruipolie biedt de perfecte en makkelijkste oplossing voor talloze situaties!

Welke kruipolie moet ik hebben?

Er zijn meerdere merken kruipolie op de markt. De meeste komen enorm overeen met betrekking tot de toepassing en manier van verwerken. We raden je aan om ze allemaal is bij langs te gaan en de bijbehorende kenmerken en toepassingen even goed te bekijken.  Hier vindt je vaak snel en gemakkelijk een toepassing of kenmerk waardoor jij weet dat die kruipolie geschikt is voor jou!

Kruipolie WD40

Een perfect voorbeeld van een goede kruipolie is de WD40 Specialist Super Kruipolie. Deze kruipolie met lage viscositeit dringt snel in en maakt vastzittende of vastgelopen onderdelen snel en gemakkelijk los. Ook is deze kruipolie waterbestendig, waardoor het ook als bescherming tegen roestvorming en corrosie gebruikt kan worden. Ben je van plan om de 250ml (inhoud) variant te kopen? Dan zit er een ingebouwde slimme Spray2Ways-technologie op de verpakking. Hiermee kan je de kruipolie zowel breed als nauwkeurig spuiten. Je sprayt extra nauwkeurig als je de smart straw omhoog doet, maar je kunt juist extra grote oppervlaktes behandelen als je de smart straw omlaag doet!

Roestverwijderaar 

Eén van de belangrijkste eigenschappen van kruipolie is natuurlijk het kunnen verwijderen van roest. Er zijn weinig andere technische sprays die dat kunnen. Roest kan zich ophopen op metalen oppervlakken en leiden tot schade en verminderde prestaties. Door gebruik te maken van kruipolie, kun je roest effectief bestrijden of gewoon voorkomen!  Door kruipolie aan te brengen op verroeste delen en even in te laten werken lost het roest op en maakt het de weg vrij voor soepele beweging en optimale functionaliteit van het ingesprayde oppervlak. 

Perfect smeermiddel

Naast het verwijderen van roest is kruipolie ook een perfect smeermiddel. Het dringt diep door in mechanische onderdelen en zorgt voor een langdurige smering. Dit vermindert wrijving, voorkomt slijtage en verlengt de levensduur van onderdelen. Gaat het om een stroef slot, een vastzittende schroef of een scharnier dat piept? Het maakt niet uit! Kruipolie van bijvoorbeeld WD40 zal je helpen om alles soepel te laten lopen. 

Onderhoud en reiniging door middel van kruipolie

Kruipolie kan ook dienen als onderhouds- en reinigingsmiddel, waardoor het in sommige opzichten wel een beetje lijkt op een contactspray. (let er wel op dat deze dus wel degelijk anders zijn!) Het helpt bij het verwijderen van vuil, vet en andere verontreinigingen van diverse oppervlakken. Daarnaast beschermt het de behandelde onderdelen tegen vocht en corrosie, waardoor ze langer meegaan. Door kruipolie regelmatig te gebruiken als onderdeel van je onderhoudsroutine, helpt dit je bij het behouden van optimale prestaties. Dit zorgt automatisch voor een verlengde levensduur.

Bestel kruipolie online bij Kitcentrum!

Wil jij kruipolie van de beste kwaliteit kopen? Dan ben je bij Kitcentrum aan het juiste adres! Kitcentrum biedt meerdere professionele kruipolies aan, waaronder die van het populaire merk WD40. Met een paar klikken kun je jouw favoriete kruipolie bestellen en snel aan de slag gaan met jouw klus. Bestel vandaag nog vóór 23.59 om morgen al aan de slag te gaan!