• Voor 23:59 uur besteld morgen in huis
  • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 50,-
  • Grootste assortiment uit voorraad leverbaar
  • PostNL afhaalpunt: kies zelf wanneer je afhaalt
  • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 50,-

Constructielijm

Klik op een product voor details

Frencken C15 TIX Express Constructielijm 310ml
Frencken C15 TIX Express Constructielijm 310ml Zeer snel drogende en watervaste bruislijm in de kleuren bruin en transparant (D4)
Professionele keuze

5,94

(2)

Ottocoll P340 Rapid 310ml
Ottocoll P340 Rapid 310ml Supersterke en snel uithardende PU krachtlijm voor binnen & buiten!
Professionele keuze

4,64

(2)

Zwaluw PU Constructiontix Super D4 310ml
Zwaluw PU Constructiontix Super D4 310ml Supersnelle heldere PU-lijm (D4)

5,79

(3)

Frencken C60 Liquid Constructielijm D4 flacon 250gr
Frencken C60 Liquid Constructielijm D4 flacon 250gr Een SNELLE constructielijm voor binnen en buiten

4,95

(1)

Frencken PU K100 Snel D4  flacon 750gr
Frencken PU K100 Snel D4 flacon 750gr Een SNELLE constructielijm voor binnen en buiten

11,99

Frencken C90 Liquid Constructielijm D4 flacon 250gr
Frencken C90 Liquid Constructielijm D4 flacon 250gr Hout en constructielijm voor binnen en buiten

4,95

Frencken C90 TIX Constructielijm 310ml
Frencken C90 TIX Constructielijm 310ml Een transparante, bruisende, vullende constructielijm voor interieur- en exterieur | Geschikt voor verticale verwerkingen (D4)

8,35

Frencken C90 Liquid D4 Blik 5kg
Frencken C90 Liquid D4 Blik 5kg Hout en constructielijm voor binnen en buiten

79,80

Frencken ConstruCol HV45 290ml
Frencken ConstruCol HV45 290ml Niet bruisende, isocyanaat vrije, D4 constructielijm
✔ Duurzame keuze

9,95

(1)

Frencken C30 TIX Constructielijm 310ml
Frencken C30 TIX Constructielijm 310ml Een gebruiksklare, zeer licht bruisende en vullende constructielijm voor interieur- en exterieurtoepassingen in de kleur beige
Professionele keuze

5,95

Frencken C20 SLS Hybrid Kozijnenlijm 310ml
Frencken C20 SLS Hybrid Kozijnenlijm 310ml Speciaal voor hoekverbindingen

6,95

(1)

Frencken C90 Liquid Constructielijm D4 flacon 750gr
Frencken C90 Liquid Constructielijm D4 flacon 750gr Hout en constructielijm voor binnen en buiten

10,45

Constructielijm kopen? | Voor binnen- én buitengebruik! | Kitcentrum

Constructielijm, ook wel PU-lijm genoemd, is een type lijm dat ontworpen is voor het verbinden van materialen in constructietoepassingen. Een constructielijm biedt in het algemeen een enorm sterke en daardoor duurzame hechting. Zelfs onder hoge belastingen en in extreme omstandigheden is dit het geval.Constructielijm kopen? | Voor binnen- én buitengebruik! | Kitcentrum

Ben je van plan om constructielijm te gebruiken, maar weet je niet precies wat het is en welke je het beste kan kiezen? Dit leggen we je graag uit! Lees verder om meer te leren over:

Constructielijm gebruiken

Constructielijm is een veelzijdige verbindingslijm die vaak wordt gebruikt bij verschillende industriële toepassingen en doe-het-zelfprojecten. Het kan worden gebruikt voor het verlijmen van een hoop veelvoorkomende materialen zoals: hout, metaal, steen, beton, kunststof en isolatiematerialen. Constructielijm wordt vaak ingezet in bouwprojecten, reparaties, meubelproductie, scheepsbouw en andere industriële toepassingen waar een betrouwbare structurele verbinding erg belangrijk is.

Waar houtlijm meestal specifiek voor hout wordt gebruikt, is dit bij constructielijm niet per sé het geval. Wil je alles lezen over de verschillen (en overeenkomsten) tussen houtlijm en constructielijm? Dan raden wij je aan om even een kijkje te nemen in onze categorie 'Hout- & Constructielijm'. Hier leggen we alles uit!

Toepassingen van constructielijm

Bouwprojecten: Voor het verlijmen van structurele elementen zoals balken, panelen en trappen.

Reparaties: Voor het herstellen van gebroken voorwerpen en het versterken van zwakke punten in materialen.

Meubelproductie: Voor het monteren van meubelstukken en het versterken van verbindingen tussen onderdelen.

Scheepsbouw: Voor het verlijmen van scheepscomponenten en het creëren van waterdichte verbindingen.

Of je nu een professionele bouwer bent of een enthousiaste doe-het-zelver, constructielijm is gemakkelijk te gebruiken en perfect voor het creëren van sterke en duurzame verbindingen bij constructie- en reparatieprojecten. Volg altijd de instructies van de fabrikant voor het beste resultaat en zorg voor een schone, droge ondergrond voor optimale hechting.

Droogtijd constructielijm

De droogtijd van constructielijm varieert, maar het duurt normaal gesproken ongeveer 24 uur tot constructielijm volledig hard geworden is. Deze tijd kan echter worden beïnvloed door factoren zoals temperatuur en luchtvochtigheid. Het is belangrijk om geduldig te zijn en de aanbevolen droogtijd te respecteren voor optimale prestaties en duurzame verbindingen. Raadpleeg altijd de instructies van de fabrikant voor nauwkeurige richtlijnen over de droogtijd van specifieke constructielijmproducten. Houd, wanneer nodig, ook rekening met de open tijd en de klemtijd. Hieronder leggen we uit wat deze termen inhouden.

Wat houdt open tijd in bij constructielijm?

Bij constructielijm kom je vaak de term open tijd tegen. Het is belangrijk om open tijd niet te verwarren met droogtijd! De open tijd verwijst naar de maximale tijd die je hebt nadat je de constructielijm hebt aangebracht voordat je de te verlijmen materialen op elkaar moet brengen. Als je langer wacht dan de aangegeven open tijd, kan de lijm al te ver gedroogd zijn om een goede hechting te garanderen.

Wat houdt klemtijd in bij constructielijm?

Net als open tijd is klemtijd (of perstijd) een term die je vaak ziet staan bij constructielijmen. De klemtijd de minimale tijd dat de verlijmde onderdelen geklemd moeten worden. Klemmen doe je na je de constructielijm hebt aangebracht, door gebruik te maken van bijvoorbeeld een lijmklem.

Constructielijm voor buiten

Veel constructielijmen zijn goed te gebruiken voor situaties buitenshuis. Hoe je het zeker kan weten? Kijk of de constructielijm die je buiten wilt gebruiken een type D4 lijm is. Deze zijn altijd goed watervast volgens de strengste norm.

Opzoek naar een constructielijm voor buiten? Wij raden de Ottocoll P340 Rapid, de Frencken C15 TIX Express  en de Zwaluw PU Constructiontix Super aan. Dit zijn drie uiterst professionele constructielijmen van het type D4, waardoor ze uitstekend buiten te gebruiken zijn.

Bekijk de Ottocoll P340 Rapid, een makkelijk verwerkbare constructielijm    Bekijk de C15 Tix Express, een snel uithardende constructielijm    Bekijk de Constructiontix Super, een kristalheldere constructielijm

Hoe verwijder je constructielijm?

Als de constructielijm nog niet uitgehard is, kun je het weghalen met behulp van een cleaner. Welke cleaner dit is hangt af van het merk dat je gebruikt. Wil je er zeker van zijn dat je de juiste cleaner hebt? Kijk dan even in het datablad van de constructielijm die je wilt gaan gebruiken. Hier geven de fabrikanten het altijd aan.

Is de constructielijm al uitgehard? Dan kun je het helaas alleen nog maar mechanisch verwijderen. Dit wil zeggen dat je de lijm er af moet schrapen, schuren of slijpen etc.

Draag ook altijd handschoenen tijdens het verwerken van constructielijm. Constructielijm is erg moeilijk van de huid te verwijderen.

Wil je meer weten over het verwijderen van lijm? Lees dan onze blog ‘Lijmresten verwijderen? Zo doe je dat!’ waarin wij dit onderwerp uitgebreid behandelen.

Constructielijm kopen bij Kitcentrum

Opzoek naar professionele constructielijm? Kitcentrum heeft veel constructielijm van professionele merken gewoon standaard op voorraad. Oók voor buitengebruik! Moet je de klus morgen al af hebben? Voor 23.59 besteld is morgen al in huis.