• Voor 23:59 uur besteld morgen in huis
 • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 50,-
 • Grootste assortiment uit voorraad leverbaar
 • PostNL afhaalpunt: kies zelf wanneer je afhaalt
 • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 50,-

Duct tape kopen? Extra sterk | Kitcentrum

Wat is duct tape?

Duct tape wat ook wel als ducktape geschreven wordt is een zelfklevend tape die uit de basis uit textiel bestaat. Duct tape is enorm geschikt voor reparaties in geval van nood. Dit komt door de water- en oliebestendigheid van de sterke tape. Ondanks de enorme kracht van duct tape is die in de breedte wel makkelijk af te scheuren. Dit zorgt ervoor dat het en in de praktijk een makkelijk en veel gebruikte tape is. De standaard kleur van duct tape is grijs, maar witte duct tape en zwarte duct tape zijn ook een populaire kleuren. Duct tape kopen? Extra sterk | Kitcentrum

Waarvoor gebruik je duct tape?

Duct tape is een populaire en erg sterke tape die bij super veel toepassingen gebruikt kan worden. Maar wanneer kun je duct tape nou gebruiken? Bij reparaties die snel moeten gebeuren is duct tape een goede probleem oplosser. Duct tape kan namelijk gebruikt worden om af te dichten, vastplakken en ook bundelen van objecten of materialen. Ook kun je de sterke tape gebruiken om op muren of op de vloer te markeren of aanwijzingen te geven. Hierbij is het handig om andere kleuren te gebruiken zoals witte duct tape, zwarte duct tape en ook rode duct tape. Denk bijvoorbeeld eens aan het een tijdelijke reparatie van een bumper die los zit of repareren van een gescheurde waterslang. Hieronder aantal toepassingen waarvoor je duct tape kunt gebruiken:

 • Afdichten
 • Tijdelijke reparaties
 • Bundelen
 • Markeren
 • Zandstralen
 • Afplakken
 • Kabels wegmoffelen
 • En meer!

Duct tape in verschillende kleuren

De grijze duct tape was de eerste,  bekendste en meest verkochte duct tape. Door de vele toepassingen waarbij een duct tape ingezet kan worden zijn er ook meerdere kleuren op de markt gekomen. Denk bijvoorbeeld aan duct tape wit of duct tape zwart, heel goed te gebruiken als je op een bruiloft iets wits zou willen ophangen. Door de witte kleur van duct tape wit valt het niet op en is het ook nog eens makkelijk op te hangen. Naast deze toepassing zijn er natuurlijk nog honderden situaties op te noemen waarbij je witte duct tape kunt gebruiken. Duct tape zwart is een vrij universele duct tape die voor allerlei situaties ingezet kan worden. Denk daarbij ook aan afdichten, bundelen en ook afplakken van bijvoorbeeld kabels. Voor situaties waarbij je kabels of andere voorwerpen wilt afplakken raden wij een gaffa tape / gaffer tape aan. Dit zijn duct tapes die makkelijk en zonder lijmresten te verwijderen zijn. Deze tapes zijn in meerdere kleuren beschikbaar en dus super handig om te gebruiken bij situaties waarin je wilt decorereren of wilt markeren. Denk daarbij aan bijvoorbeeld televisie-, theater- en filmproducties en bij optredens waarbij ze veel met kabels werken. Verder op deze pagina lees je meer over de gaffa tape / gaffer tape.

Duct tape verwijderen 

Lastig aan duct tape verwijderen kan zijn dat er lijm resten achter blijven op het oppervlak of voorwerp. De allereerste tip bij het gebruik van duct tape is de volgende, "Gebruik gaffertape bij situaties waarin je de tape later weer wilt verwijderen". Gaffertape heeft in principe dezelfde eigenschappen als duct tape. Het verschil tussen duct tape en gaffertape is dat gaffertape geen lijmesten achterlaat, goed scheurbaar is en niet reflecteert. Maar! Mocht je nou duct tape hebben gebruikt en wil je het verwijderen. Zo verwijder je duct tape:

 1. Trek het duct tape van de ondergrond waar je het van wilt verwijderen
 2. Verwijder zoveel mogelijk van de lijmresten met een glasschaver of plamuurmes. Let op! Doe dit voorzichtig, anders ga je krassen krijgen op het oppervlak. 
 3. Spuit Soudal Sealant Remover op de lijmresten en en laat het even 10 minuten intrekken.
 4. Probeer vervolgens doormiddel van doek de lijmresten er af te schrobben.
 5. Herhaal dit tot (bijna) alle lijmresten zijn verdwenen.
 6. Maak het oppervlak als laatste schoon met een sopje van warm water en afwasmiddel.
 7. Ga met een schone droge over het oppervlak heen. Als het goed is zou het oppervlak volledig vrij moeten zijn van lijm resten!

Gaffertape / Gaffatape

Gaffertape wat ook wel gaffa tape wordt genoemd is een sterke tape dat waterbestendig is. Gaffertape is speciaal ontworpen om makkelijk te kunnen scheuren en geen lijm resten achter te laten. ook zal de gaffertape geen verf los trekken van een geverfde ondergrond. De naam gaffer tape is ook wel een bijzonder. De naam 'gaffertape' verwijst ook wel naar de gaffer, dat is een persoon die bij een theater of tv-studio verantwoordelijk is voor de belichting en elektricitieit. Bij het aanleggen van alle kabels gebruikt de gaffer de gaffertape om alle kabels die op de grond liggen weg te werken en te voorkomen dat anderen er over kunnen struikelen. Vaak word er daar gekozen om zwarte duct tape of witte duct tape te gebruiken. Dat afhankelijk van de kleuren van het theater, tv-studio of podium. In de evenementenbranche is de gaffertape ook altijd aanwezig om kleine reparaties te verhelpen.

Naast duct tapes hebben wij ook andere tapes zoals dubbelzijdig tape, schilderstape, montagetape, structural montage tape en meer. Deze tapes vind je hier!

Duct tape en Gaffatape zijn hetzelfde?!

Op het eerste gezicht verschillen ze inderdaad nauwelijks van elkaar. De namen worden ook vaak door elkaar gebruikt. 
 Er zijn ook zeker een aantal overeenkomsten. Beide tapes zijn water- en oliebestendig en makkelijk te scheuren. Voor de verschillen moeten we de geschiedenis in duiken.
 Ducttape werd van oorsprong gebruikt in het leger, om munitie droog te houden en af te sluiten. Door de jaren heen werd deze tape doorontwikkeld en populair voor verschillende gebruiksdoeleinden. Later werd de tape met name gebruikt door de verantwoordelijke voor de belichting en elektriciteit in de muziek- en filmindustrie. In het Engels wordt deze persoon ook wel de ‘gaffer’ genoemd. 
 Omdat licht en elektriciteit een grote hittebron zijn moest de ducttape voor de toepassing in deze industrie worden geoptimaliseerd. De tape werd daarom voorzien van hittebestendige lijm en een aangepaste drager met veel meer textieldraden. De gaffatape was hiermee geboren.