• Voor 23:59 uur besteld morgen in huis
  • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 35,-
  • Grootste assortiment uit voorraad leverbaar
  • PostNL afhaalpunt kies zelf wanneer je afhaalt

Ronde Kwasten

Kwasten in verschillende soorten en maten

ANZA Diamond Classic Ronde kwast - Serie 700
ANZA Diamond Classic Ronde kwast - Serie 700 Geschikt voor alle terpentine gedragen producten (Alkyd)
Professionele keuze

3,57

ANZA Diamond Aqua Ronde Kwast
ANZA Diamond Aqua Ronde Kwast Geschikt voor alle waterbasis producten💧(Acryl)
Professionele keuze

4,59

ANZA Titanium Ronde Kwast
ANZA Titanium Ronde Kwast Geschikt voor alle terpentine gedragen producten (Alkyd)
Professionele keuze

4,21

Staalmeester 2010 Patentpuntkwast
Staalmeester 2010 Patentpuntkwast Geschikt voor alle waterbasis💧 & terpentine gedragen producten (Acryl & Alkyd)
Professionele keuze

5,75

ANZA Diamond Aqua Punt Besnijkwast - Serie 840
ANZA Diamond Aqua Punt Besnijkwast - Serie 840 Geschikt voor alle waterbasis producten💧(Acryl)

5,61

ANZA Precision Platinum - Precisie kwast
ANZA Precision Platinum - Precisie kwast Geschikt voor alle waterbasis💧 & terpentine gedragen producten (Acryl & Alkyd)

8,67

ANZA Platinum Gebogen Lyon Penseel
ANZA Platinum Gebogen Lyon Penseel Geschikt voor alle waterbasis💧 & terpentine gedragen producten (Acryl & Alkyd)

5,51

Staalmeester 6121 Patentpuntkwast
Staalmeester 6121 Patentpuntkwast Geschikt voor alle terpentine gedragen producten ( Alkyd)

6,50

ANZA Gebogen Lyon Penseel Zwart
ANZA Gebogen Lyon Penseel Zwart Geschikt voor alle terpentine gedragen producten (Alkyd)

5,10

ANZA Ovale Tex-Kwast Muurverfkwast
ANZA Ovale Tex-Kwast Muurverfkwast Geschikt voor alle waterbasis💧 & terpentine gedragen producten (Acryl & Alkyd)

6,38

Copenhagen Gold kwast - Patentpuntkwast
Copenhagen Gold kwast - Patentpuntkwast Geschikt voor alle terpentine gedragen producten (Alkyd)

4,45

Wegwerpkwast Rond
Wegwerpkwast Rond Handige kwast voor de dhz'er!

1,10

Primerkwastje
Primerkwastje Brengt de primer aan tot diep in de voegen

1,40

Vervangingskwast voor primerflesje
Vervangingskwast voor primerflesje Een reserve kwastje is altijd handig!

13,80

Kwastenreiniger
Kwastenreiniger Maakt kwasten schoon, zacht en verlengt de levensduur! 🖌

3,75

Kwasten | Nu bestellen = morgen verven | Kitcentrum

Kwasten

Een kwast is een gereedschap die vanuit vroeger bestaat uit haar van dieren zoals varkenshaar of dassenhaar. Naast dat de haren van dieren werden gebruikt, bestonden kwasten ook uit plantaardige vezels. Nu is het zo dat je ook steeds meer kwasten ziet die van kunststof zijn. Op deze pagina ga je meer lezen over de volgende soort kwasten:Kwasten | Nu bestellen = morgen verven | Kitcentrum

Verfkwast

Het woord verfkwast is eigenlijk een verzamelnaam van verschillende soorten kwasten die geschikt zijn om mee te verven. Voorbeelden hiervan zijn de Patentpuntkwast, Copenhagen kwast, Radiatorkwast en ook de wegwerpkwast zijn verfkwasten. Onze primerkwast is de enige kwast die eigenlijk niet bedoeld is om mee te verven. De meest gebruikte kwast door de schilder is toch wel de patentpuntkwast. De staalmeester 2010 patentpuntkwast is de universele verfkwast die geschikt is voor watergedragen en terpetine verf. Omdat deze er in rond 8 tot en met 20 is, zal er voor iedere klus een juiste maat bij zitten. De Copenhagen kwast is ook een super kwast die zelfs in de top 5 kwasten in heel Nederland is gekomen! De reden dat deze kwasten zo populair en kwalitatief sterk zijn is omdat super lang meegaan. Schilders kunnen jarenlang met goed kwast doen. Deze kwasten zullen geen haren los laten en zullen dus veel langer meegaan.

Patentpuntkwast

Nu jullie kennis hebben gemaakt met de benaming verfkwast, kunnen we nu verder met de patentpuntkwast. Patentpuntkwasten noemen ze bij de doe-het-zelver ook wel een ronde kwast. Dit zijn de meest gebruikte kwasten in de schilderwereld. Je hebt ze in allerlei soorten en maten. De professionele schilder zal altijd met een patentpuntkwast met varkensharen schilderen. Deze kwasten gaan lang mee en slijten bijna niet. Nu is het zo dat mensen vaak twijfelen over welke kwast nu te gebruiken. De patentpuntkwast is perfect te gebruiken bij het schilderen van kozijnen, deuren en vergelijkbare situaties. Als je met een patentpuntkwast gaat schilderen is het beste om daarbij verf op terpetinebasis te gebruiken.

Radiatorkwast

Waarom heet een radiatorkwast een radiatorkwast? De kwast heeft zijn naam te danken aan de toepassingen waarbij die gebruikt werd. De radiatorkwast werd/wordt gebruikt om achter radiatoren te schilderen. Achter een radiator is vaak weinig ruimte en door de lange steel en kromming kun je ook daar schilderen. De kwast is hierdoor natuurlijk ook geschikt voor andere situaties waarin de te schilderen plek moeilijk te bereiken is. De radiatorkwast is ook een veel gebruikte kwast bij kitters. Deze dient dan als kwast voor het inzepen van net gezette kitvoegen. Het fijne aan een radiatorkwast tijdens het inzepen is dat deze een langste steel heeft. Je hoeft hierdoor niet op de grond te liggen of een hernia op te lopen als je veel kitvoegen op de vloer moet inzepen. Er is nog wel eens verwarring tussen een radiatorkwast en een bokkenpoot kwast. Beiden hebben ze een lange steel en een kromming. Het grote verschil is dat een radiatorkwast een platte kwast is en een bokkenpoot kwast een ronde kwast voor wat groffer werk. In de afbeelding hieronder is het verschil te zien. De radiatorkwasten in ons assortiment zijn verkrijgbaar in een houten en plastic variant. De radiatorkwast-plastic is er in 4 verschillende maten en heeft een lange levensduur door het kunststof waar het van gemaakt is. De houten radiator zal wat fijner vast houden, maar heeft door de houten steel een minder lange levensduur.

Radiatorkwast ------------------------------------- Bokkepoot kwast

RadiatorkwastBokkenpoot kwast

Bokkepoot kwast

De Bokkepoot kwast komt officeel van een tijd terug waarin dit een teerkwast genoemd werd. Deze werd gebruikt om grote vlakken te teren op bijvoorbeeld een schip.  Nu bestaan de hele lange bokkepoot kwasten nog wel, alleen wel in mindere mate. De korte bokkepoot kwast is geschikt voor het geschikt voor grof schilder of coat werk. Naast deze toepassingen is de bokkepoot kwast ook goed bij algemene schilder of coat werken te gebruiken. Ook is deze kwast goed te gebruiken voor het aanbrengen van je muurverf of latex. Deze kwast is namelijk goed te gebruiken door de buiging die aan het eind van de steel zit. De haren van onze bokkepoot kwasten bestaan uit wit Chinees varkenshaar en een houten steel. Ohja! Onze bokkenpoot kwasten bevatten geen chocolade, helaas!

Blokkwast

Een blokkwast die ook wel bekend staat als een blokwitter is geschikt voor grote oppervlakken. Kies dus ook vooral voor een blokkwast als je een plafond, grond of een muur gaat schilderen. Door de soort van blok achtige vorm van de kwast heeft hij ook deze naam gekregen. Deze kwasten bestaan altijd uit een brede kop (blok) en varkensharen. De blokkwast had eerder een ongekende populariteit, maar die populariteit van de blokkwast is achteruit gegaan door de komst van de verfrollers. De blokkwast is een perfect hulmiddel voor het aanbrengen van verschillende soorten verf zoals muurverf, structuurverf, krijtverf en kalkverf. Bij het schilderen van je muur is het wel aan te raden om afplakfolie te gebruiken om de rest van de ruimte netjes te houden. De blokkwast in ons assortiment is te verkrijgen in drie verschillende maten, namelijk: 3x7, 3x10 en 3x12. Maar wat betekenen deze maten. Die zijn de lengte en de breedte van het het blok. 3 staat voor de lengte van het blok. Deze blokkwast is dus altijd 3 cm lang. De 7, 10 of 12 staan voor de breedte van de kwast.

Blokwitter

Een blokwitter is eigenlijk exact hetzelfde als een blokkwast, enkel de naam is anders. Maar waar komt de naam blokwitter nou vandaan? Het eerste gedeelte van de naam 'blok' komt vanuit de vorm van de kwast. Het tweede gedeelte 'witter' komt van de toepassing van de kwast. De "blokwitter" werd gebruikt om de muur te witten. Door het grote oppervlak wat deze kwast tegelijk kan verven is die perfect voor het witten van grote muren. Deze naam raakt de kwast langzaam kwijt door de vele andere toepassingen waar de kwast ook geschikt voor is.

Structuurverf aanbrengen

Als je structuurverf wilt aanbrengen is een blokkwast de juiste keuze! Met de blokkwast die men ook wel een blokwitter noemt kun je gemakkelijk structuurverf aanbrengen. Om te beginnen is het belangrijk om de vloer af te plakken met een tape met folie. Daarna zorgen dat de muur klaar is om geverfd te worden. Dat kun je doen door de oude stuc of verf te verwijderen met een verfkrabber. Vervolgens de eventuele scheuren of gaten opvullen met een vulmiddel of plamuur. Nu kun je beginnen met het aanbrengen van de structuurverf. Als je dat gedaan hebt kun je simpel met een blokkwast stippenpatroon aanbrengen door te tamponneren. Wil je liever een waaier effect, maak dan een halve draai met de kwast. Wil je liever een cirkel effect op de muur, maak dan een volle draai met de blokkwast.

Kwastenreiniger

Bij het kopen van kwasten mag een kwastenreiniger niet ontbreken. Een kwastenreinger zorgt ervoor dat je de kwasten meer dan één keer kunt gebruiken en ze weer net zo schoon en zacht zijn als voorheen. De kwastenreiniger kun je gebruiken voor blokkwasten, verfrollers, patentpuntkwasten, verfkwasten etc. De kwastenreiniger gebruik je het beste op de volgende manier:

  1. Schenk de kwastenreiniger in een pot of blik (geen plastic)
  2. Leg de kwasten in zijn geheel in de kwastenreiniger
  3. Laat de kwasten minimaal 3 minuten in de kwastenreiniger
  4. Beweeg de kwasten zodat al restjes ook van de kwast af vallen
  5. Knijp de kwast goed in een doek
  6. Spoel de kwasten na met water

Let wel op, de reiniger is alleen geschikt om te gebruiken bij alkydverven (terpentinebasis), teer- en meniekwasten (mits oplosmiddelhouden). Kwasten waarbij watergedragen verven zijn gebruikt niet met de kwastenreiniger schoonmaken, gebruik daarvoor alleen water om ze te reinigen. 

Ben je opzoek naar verfrollers? Kijk dan hier