DOWSIL Firestop 700 310ml

Brandwerende siliconenkit met een bewegingscapaciteit van 50%

DOWSIL Firestop 700 310ml

(korte) levertijdverwachte leverdatum woensdag 31 juli geleverd!

Kleurkeuze

Gekozen:

toon alle 3 kleuren >

  Waarom dit product?

 • 3 kleuren
 • Lange levensduur
 • Halogeenvrij
 • Een brandduur van maximaal 4 uur kan worden bereikt

van 23,45 (adviesprijs) voor 19,75 per stuk ( 23,90 incl. BTW ) 16% korting

Volumeprijzen

(geldig bij alle kleurcombinaties)

12 12x stuks 17,25 p/st 26% korting bestel 12x
Aantal
 • ...
 • Alleen online beschikbaar
 • Voor 23:59 besteld, woensdag 31 juli in huis
 • Gratis bezorging vanaf 50,-

  Waarom dit product?

 • 3 kleuren
 • Lange levensduur
 • Halogeenvrij
 • Een brandduur van maximaal 4 uur kan worden bereikt

Dowsil Firestop 700

De Dowsil Firestop 700 is een eendelige, neutraal uithardende, brandwerende siliconenkit. Het heeft uitstekende niet-geprimede hechting op een reeks gemeenschappelijke constructiesubstraten, waaronder steen, staal, metselwerk, baksteen, hout, enz. Het is ideaal voor het afdichten van vliesgevels, gevels van gebouwen en expansievoegen waar een brandklasse vereist is. Het is ook geschikt voor gebruik in penetratie afdichtingssystemen waar pijpen en kabels door brandwerende constructies gaan.DOWSIL Firestop 700 310ml - Siliconenkit: Brandwerende siliconenkit - Kitcentrum.nl

Wanneer gebruik je de Dowsil Firestop 700?
Het product hecht uitstekend zonder primer op allerlei veelgebruikte bouwsubstraten zoals steen, staal, metselwerk, baksteen en hout. Het is ideaal voor het afdichten van gordijn- en andere gevels en bij expansievoegen waarbij een brandweerstandsklasse is vereist. Het is tevens geschikt voor gebruik als doorgangsafdichting waar buizen en kabels door bouwwerken met een brandweerstandsklasse worden geleid.

 • Expansievoegen en buis- en kabelpenetratie in brandwerende constructies
 • Brandwerende systemen waarbij expansievoegen of afdichtingen nodig zijn in vliesgevels, gevels of scheidingswanden.

Kenmerken

 • Uitstekende hechting op de meeste poreuze en niet-poreuze constructiesubstraten
 • Niet ineenzakken
 • Gezamenlijke bewegingscapaciteit ± 50%
 • Neutrale genezing
 • Halogeenvrij
 • Uitstekende verweringseigenschappen, waaronder weerstand tegen ozon, UV-straling en extreme temperaturen
 • Lange levensduur

Technische gegevens DOWSIL Firestop 700 310ml

Bekijk hier het datablad voor alle info over de Dowsil Firestop 700DOWSIL Firestop 700 310ml - Siliconenkit: Brandwerende siliconenkit - Kitcentrum.nl

Brandweer-standklasse
Er zijn brandtestgegevens beschikbaar die illustreren dat DOWSIL™ FIRESTOP 700 Afdichtingskit een brandweerstandsklasse van maximal 4 uur kan bereiken bij specifieke voegen doorgangsconfiguraties. De testgegevens geven een goede aanwijzing van de verwachte prestatie van de afdichting in geval van brand. Gebruikers dienen zichzelf ervan te vergewissen dat DOWSIL™ FIRESTOP 700 Afdichtingskit geschikt is voor specifieke toepassingen die worden voorgesteld. Bepaalde systemin dienen mogelijk getest te worden. Om een specifieke Brandweerstands- klasse te behalen, dienen alle substraten die in het systeem worden gebruikt minstens een gelijkwaardige brandweerstandsklasse te hebben.

Voorbereiding van Substraat

Reinigen
Zorg dat alle oppervlakken schoon, intact en vorstvrij zijn. Maak de voegen schoon door alle lossingsproducten, waterafstotende middelen, cementmelk, stof, vuil, oude afdichtingen en andere contaminatie die de hechting kunnen verstoren te verwijderen. Metalen oppervlakken dienen gereinigd en ontvet te worden met een geschikt oplosmiddel en een olie- en pluisvrije doek. Voor verder advies over het reinigen van specifieke substraten, kunt u contact opnemen met de afdeling Technische diensten.

Voorbereiding van Substraat (Vervolgd)
Opmerking: Zorg altijd voor voldoende ventilatie bij het gebruik van oplosmiddelen. Vermijd hitte, vonken en open vlammen. Volg alle voorzorgsmaatregelen op de label van het oplosmiddel of op het productveiligheidsinformatieblad.

Reinigen (Vervolgd)
DOWSIL™ FIRESTOP 700 Afdichtingskit mag niet aangebracht worden op oppervlakken van die kouder zijn dan 5°C (41°F) aangezien een droog, rijmvrij oppervlak niet gegarandeerd kan worden bij deze temperaturen.

Hechting
DOWSIL™ FIRESTOP 700 Afdichtingskit heeft uitstekende hechting op de meest voorkomende substraten. Als u twijfels hebt of bij ongebruikelijke substraten, dient u contact op te nemen met de afdeling Technische diensten. Bij cement en beton dient DOWSIL™ P Primer gebruikt te worden voor optimale hechting. Dow voert specifieke hechtings- en compatibiliteitstesten uit op individuele substraten om te zorgen dat de juiste aanbevelingen kunnen worden gegeven. Als er twijfels bestaan over welke gebruiksaspecten dan ook van DOWSIL™ FIRESTOP 700 Afdichtingskit, wordt ten zeerste aangeraden dat gebruikers contact opnemen met de afdeling Technische diensten.

Rugvullingsmaterialen
Rugvullingen van polyethyleenschuim met gesloten cellen, keramiekvezel en minerale wol zijn geevalueerd in verscheidene voegontwerpen. Bij afdichtingen van doorgangen is minerale wol geevalueerd. Afhankelijk van de vereiste brandweerstandsklasse en het ontwerp van de voeg/doorgang, kan het meest geschikte systeem geselecteerd worden met behulp van de tabellen (zie datablad).

Afplakken
Delen die aan de voegen grenzen moeten met tape worden afgeplakt, om vervuiling van de substraten te voorkomen en een nette voeglijn te verzekeren. De tape moet onmiddellijk na de afwerking worden verwijderd.

Afwerking
De voeg moet binnen de 5 minuten na aanbrengen worden bewerkt om een goed contact tussen afdichting en substraat te verzekeren. De bewerking van de afdichting zorgt voor een gladde, professionele afwerking.

Reiniging
Overbodig afdichtingsmateriaal dient, voordat het uithardt, van gereedschap en nietporeuze oppervlakken verwijderd te worden met een geschikt oplosmiddel zoals DOWSIL™ R-40 Universal Cleaner. Overbodig materiaal op poreuze oppervlakken dient direct na het uitharden verwijderd te worden d.m.v. afschuren of een andere mechanische method.

Reviews voor: DOWSIL Firestop 700 310ml

Er zijn nog geen reviews geschreven voor DOWSIL Firestop 700 310ml. Schrijf als eerste een review!