• Voor 23:59 uur besteld morgen in huis
 • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 50,-
 • Grootste assortiment uit voorraad leverbaar
 • PostNL afhaalpunt: kies zelf wanneer je afhaalt
 • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 50,-

Behanglijm | Nu bestellen = morgen behangen| Kitcentrum

Als nummer één webshop in lijmen kijken we niet meer naar alleen lijmen in kokers.  Wij hebben ook behanglijm in ons assortiment. Deze professionele behanglijmen hebben we speciaal voor je geselecteerd op basis van kwaliteit, klus en verpakking. We kijken niet alleen naar de verschillende soorten behanglijm en behang, maar ook naar al het gereedschap dat wel eens van pas kan komen.Behanglijm | Nu bestellen = morgen behangen| Kitcentrum

Perfax behanglijm

Op kitcentrum.nl vind je de beste behanglijmen van het merk Perfax. Zij hebben niet één soort behanglijm, maar verschillende soorten voor verschillende projecten. Maar voordat je gaat kijken naar het soort behanglijm dat je nodig hebt wil je jezelf eigenlijk eerst een vraag stellen: Zoek ik kant-en-klare behanglijm of wil ik het graag zelf aanmaken?

Kant en klare behanglijm

We hebben de beste kant-en-klare behanglijm van Perfax voor je op een rijtje gezet. Het voordeel van een kant-en-klare behanglijm is dat je zelf niet hoeft te klooien. Geen klontjes, geen viezigheid, geen verschillende texturen bij het aanmaken. Je maakt de verpakking open, roert goed en kan direct beginnen met het plakken van je behang. De beste kant-en-klare behanglijmen zijn:

Zelf behanglijm aanmaken

We hebben verschillende soorten behanglijm die je zelf aan moet maken. Het grote voordeel van het zelf aanmaken van behanglijm is dat de verpakkingen minder zwaar en kleiner zijn. In het 'ergste' geval zijn ze 1kg, maar vaak wegen deze verpakkingen niet meer dan 200 gram. Je kan ze dus gemakkelijk bewaren en vervoeren. Ondanks dit gewicht kan je veel lijm maken. Met de verpakking van 1kg kan je afhankelijk van de toepassing tussen de 50 en 120 vierkante meter behang lijmen. Met verpakkingen van 200 gram kan je pak 'm beet (afhaneklijk van de lijm) 60/80 vierkante meter lijmen.

De beste behanglijmen die je moet aanmaken zijn:

Behanglijm vliesbehang 

Vliesbehang,  dat ook wel snelbehang wordt genoemd is een behangsoort met een vinyl of papieren bovenlaag. Het heeft de naam 'snelbehang' gekregen, omdat het niet ingelijmd hoeft te worden. Bij ons bestel je gemakkelijk professionele behanglijmen voor vliesbehang. De lijmen die je hiervoor kan gebruiken zijn bijvoorbeeld de Perfax Ready & Roll (kant-en-klaar) en de Perfax Vliesbehanglijm Roll-Onn (zelf aanmaken). 

Glasvezel behang lijm

Glasvezelbehang (ook wel glasweefselbehang genoemd) wordt niet gemaakt van papier, maar van samengeperst glasvezel. Het is vaak te herkennen doordat het een motief of patroon bevat. Voor dit behang hebben wij professionele glasvezel behang lijmen. De voordelen van dit behang is dat het stevig is en de muur dus beschermt, het is vaak breed en gemakkelijk aan te brengen. De lijmen die je hier het beste voor zou kunnen gebruiken zijn de Perfax Glasweefsellijm (kant-en-klaar) en de Perfax Glasweefsellijm (zelf aanmaken).

Behang gereedschap

Op dit moment ben je iets beter geïnformeerd over de soorten behanglijm. Maar voor het verwerken en aanbrengen van behang en de behanglijm heb je nog behang gereedschap nodig. Dit zijn verschillende tools die het jouw een stukje makkelijker maken en ook nog voor een strakker resultaat zorgen. De verschillende soorten behanggereedschap zijn: 

 • Een behangspatel
 • Een behangliniaal
 • Een behangroller
 • Een naadroller

Behangspatel

Voor het gladstrijken van je net aangebrachte behang kan je een behangspatel gebruiken. Deze is speciaal bedoelt voor het gladsrijken van alle soorten behang zonder reliëf. Het is door de soepele aandrukzijde gemakkelijk te gebruiken en zorgt dat het behang snel (be)hangt. Voorbeelden waarvoor je het kan gebruiken zijn: behang, glasvlies en renovatievlies. 

Behangliniaal

Bij het plaatsen van behang wil je graag dat het iets oversteekt. Zo weet je zeker dat je niet te kort komt, maar hoe kan je dit extra stuk behang nu het gemakkelijkst afsnijden? Daar gebruik je een behangliniaal voor. Dit is speciaal ontwikkelt om behang strak (en trouwens ook tapijt) aan plitten, plafonds, deuren en meer strak af te snijden. 

Behangroller

Ongeachte welke lijm je kiest, je hebt iets nodig om de behanglijm aan te brengen. Hiervoor kan je een Perfax Behangroller gebruiken. Deze behangroller doet eigenlijk alles wat je er van mag verwachten. Het spat niet en je krijgt dus geen lijm op plekken waar je het niet wilt hebben. Het pluist niet. Je krijgt dus geen stofjes in de lijm die de hechting kunnen beïnvloeden of bobbeltjes kunnen maken. Het zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de lijm en het behang plakt dus overal goed. Het is geschikt voor vrijwel alle ondergronden. 

Naadroller

De Perfax Naadroller is speciaal ontwikkelt voor het aandrukken van de naden van behang. Het is gemaakt van een zacht en elastisch materiaal. We raden je eigenlijk altijd aan om deze naadroller te gebruiken. Je zou het aandrukken van de naden met iets anders kunnen proberen, maar dan is er geen garantie dat je niet perongeluk het behang op de één of andere manier beschadigd. Zou zonde zijn toch? 

Behang verwijderen

Voor het verwijderen van behang heb je het volgende nodig: 

 • Een Behangperforator
 • Een Behangafweekmiddeel
 • Een Behangafsteker

Behanglijm verwijderen kan via de volgende stappen:

 1. Maak kleine gaatjes in het oude behang. 
 2. Breng Perfax Behangperforator aan. Deze lijm verwijderaar dringt door de gaatjes gemakklijk naar de basis van het behang en kan de lijm oplossen. 
 3. Breng het Perfax behangafweekmiddel aan op het oude behang. Deze behang verwijderaar maakt het behangpapier week. 
 4. De lijm en het papier zijn nu week. Met behulp van de Perfax behangafsteker kan je het behang gemakkelijk verwijderen.