Sikaflex 292i 300ml

DE Constructielijm voor marine toepassingen

direct leverbaarvoor 23:59 uur besteld, woensdag 17 juli geleverd!

Kleur: Wit

van 17,25 (adviesprijs) voor 17,25 per stuk ( 20,87 incl. BTW ) 0% korting

Volumeprijzen

12 12x stuks 16,45 p/st 5% korting bestel 12x
24 24x stuks 16,25 p/st 6% korting bestel 24x
96 96x stuks 15,55 p/st 10% korting bestel 96x

  Waarom dit product?

 • Gratis tuitje(s) meegeleverd
 • Elastisch
 • Niet elektrisch geleidend
 • Dempt trillingen
Aantal
 • ...
 • Alleen online beschikbaar
 • Voor 23:59 besteld, woensdag in huis
 • Gratis bezorging vanaf 50,-

  Waarom dit product?

 • Elastisch
 • Niet elektrisch geleidend
 • Dempt trillingen

Sikaflex® 292i

Sikaflex®-292i is een 1-C polyurethaanlijm met een thixotrope pasteuze consistentie en goed stand-vermogen, die door blootstelling aan luchtvochtigheid uithardt en zodoende een duurzaam elastomeer vormt. 
Sikaflex®-292i heeft uitstekende hechteigenschappen en een zeer hoge mechanische sterkte. Sikaflex®-292i voldoet aan de voorschriften voor lage vlamverspreiding van de IMO (International Maritime Organisation).Sikaflex 292i 300ml - Overige kit: Marine kit - Kitcentrum.nl

Wanneer gebruik je de Sikaflex 292i?
De Sikaflex®-292i is zeer geschikt voor dynamisch belaste structurele lijm verbindingen in de jacht- en scheepsbouw. Geschikte onder-gronden voor sikaflex 292i zijn metalen, in het bijzonder aluminium (ook geanodiseerde afwerkingen), metaalprimers en laklagen (2-C systemen), keramische materialen, kunststoffen zoals GRP (onverzadigde polyester-hars), ABS enz. 

Transparante kunststoffen en mineraalglas mogen niet worden gelijmd met Sikaflex®-292i.
Dit product is alleen geschikt voor gebruik door ervaren professionals.
Voer vooraf altijd tests uit met de gangbare ondergronden en onder de plaatselijke omstandigheden voor het vaststellen van de compatibiliteit van de lijm en het materiaal.  Sikaflex®-292i wordt geproduceerd volgens het kwaliteitsborgings-systeem ISO 9001/14001 en in het kader van het ‘responsible care’ programma.

Kenmerken

 • Wheelmark gecertificeerd
 • 1-C polyurethaan - Elastisch
 • Overschilderbaar
 • Goede spleetvullende eigenschappen
 • Hoge dynamische belastbaarheid
 • Dempt trillingen
 • Niet-corrosief
 • Niet elektrisch geleidend
 • Hecht goed op een groot aantal verschillende soorten ondergronden

Hoe dan?

- Hoe dicht je luiken en dekbeslag af op jachten?

Eigenschappen Sikaflex 292i 300ml

Verpakkingstype Koker
Toepassing Lijmen, Marine

Tips & tricks voor Sikaflex 292i 300ml

In de volgende blogs wordt dit product gebruikt:

Technische gegevens Sikaflex 292i 300ml

Bekijk hier het datablad voor alle info over de SikaFlex 292iSikaflex 292i 300ml - Overige kit: Marine kit - Kitcentrum.nl

Chemische bestendigheid
Sikaflex® -292i is bestand tegen zoet water, zeewater, kalkhoudend water, rioolwater, verdunde zuren en logen; tijdelijk bestand tegen brandstoffen, minerale oliën, plantaardige en dierlijke vetten en oliën; niet bestand tegen organische zuren, alcohol, geconcentreerde anorganische zuren en logen en oplosmiddelen. De bovenstaande informatie is alleen bedoeld als algemene richtlijn. Op verzoek wordt advies over specifieke toepassingen verstrekt.

Primertabel 292i

Je kan de ondergrond ruwen met 3M Scotch Brite fijn. Hoewel een primer/cleaner niet noodzakelijk is, kan het altijd gebruikt worden ter verbetering van de hechting. Controleer in dit geval of de primer/cleaner geschikt is voor je ondergrond. Dit staat in het productblad van de primer. Deze primertabel is ter indicatie. We raden altijd aan een hechtproef te doen om zeker te zijn van een goede hechting. 

Aanbrengmethode
Voorbereiding
van het oppervlak Oppervlakken moeten schoon, droog en vrij van alle sporen van vet, olie en stof zijn. De oppervlakken moeten worden voorbereid volgens de instructies uit de momenteel geldende Sika® voorbehandelingstabel voor de jacht- en scheepsbouw. Advies over specifieke toepassingen kan worden verkregen bij Technical Service van Sika Industrie.

Toepassing
Snij het puntje van de spuitmond af. Voor een gelijkmatige lijmlaagdikte na samenpersen, adviseren wij de lijm in de vorm van een driehoeksrups aan te brengen (zie afbeelding). Breng geen lijm aan bij temperaturen onder 10°C of boven 40°C. De optimale temperatuur voor ondergrond en lijm ligt tussen 15°C en 25°C. Indien gewerkt wordt met patronen, adviseren wij het gebruik van een luchtdrukpistool met zuigerstang. Bewerking en afgladden moeten worden uitgevoerd binnen de huidvormingstijd van de lijm. Wij bevelen het gebruik van Sika® Afgladmiddel N aan. Andere afwerkmiddelen of smeermiddelen moeten op hun geschiktheid/verdraagzaamheid worden getest.

Verwijderen
Niet-uitgeharde Sikaflex® -292i kan van gereedschappen en apparatuur worden verwijderd met Sika® Remover-208 of een ander geschikt oplosmiddel. Zodra het materiaal is uitgehard, kan het uitsluitend nog mechanisch worden verwijderd. Handen en onbedekte huid moeten onmiddellijk worden afgewassen met Sika® Handclean Tissues of een geschikte industriële handreiniger en water. Gebruik geen oplosmiddelen!

Overschilderen
Sikaflex® -292i kan worden overgeschilderd met de meeste gebruikelijke laksystemen. Om de verdraagzaamheid van lak vast te stellen, moeten vooraf tests worden uitgevoerd; de beste testresultaten worden verkregen als de lijm volledig heeft kunnen uitharden. Dit geldt met name in het geval van moffellakken. Er dient rekening te worden gehouden met het feit dat niet-flexibele laksystemen een negatieve invloed kunnen hebben op de elasticiteit van de lijm en de voegbeweging en kunnen leiden tot het scheuren van de laklaag. Lakken op basis van PVC en lakken die drogen door oxidatie (op basis van olie of alkydhars) zijn in de regel niet geschikt om over Sikaflex® -292i heen te schilderen. Tweecomponenten laksystemen verdienen de voorkeur.

Reviews voor: Sikaflex 292i 300ml

Er zijn nog geen reviews geschreven voor Sikaflex 292i 300ml. Schrijf als eerste een review!