DOWSIL 895 Zwart 310ml

speciaal ontworpen voor de structurele verlijming van glas

DOWSIL 895 Zwart 310ml

direct leverbaarvoor 23:59 uur besteld, donderdag 28 september geleverd!

van 26,47 (adviesprijs) voor 25,44 per stuk ( 30,78 incl. BTW ) 4% korting

Volumeprijzen

12 12x stuks 23,28 p/st 12% korting bestel 12x

  Waarom dit product?

 • Gratis tuitje(s) meegeleverd
 • Voor structural glazing
 • 1 component
 • zeer weersbestendig
 • ...
 • Alleen online beschikbaar
 • Voor 23:59 besteld, donderdag in huis
 • Gratis bezorging vanaf 50,-

  Waarom dit product?

 • Voor structural glazing
 • 1 component
 • zeer weersbestendig

DowSil 895 

De DowSil 895 is een eendelige, neutraal uithardende siliconenkit speciaal ontworpen voor de structurele verlijming van glas, metaal en andere bouwcomponenten. Het kan ook worden gebruikt voor het hechten van verstijvingselementen aan bouwpanelen.DOWSIL 895 Zwart 310ml - Beglazingskit: Structurele beglazing - Kitcentrum.nl

Wanneer gebruik je de DowSil 895?

 • Een ononderbroken lucht- en waterbarrière om natuurlijke weersomstandigheden zoals orkanen en tyfoons te weerstaan
 • Een flexibel anker dat glas vasthoudt bij seismische activiteit
 • Een flexibel kussen om de dagelijkse differentiële thermische dilatatie tussen glas en aluminium te absorberen
 • Een duurzame binding met langdurige weerstand tegen ultraviolet (UV) licht

Kenmerken

Voldoet aan de onlangs ontwikkelde Europese normen voor structurele beglazingstoepassingen, zoals ontwikkeld door EOTA

 • Uitstekende hechting op een breed scala substraten, waaronder gecoat, geëmailleerd en reflecterend glas, geanodiseerde en met polyester gecoate aluminiumprofielen en roestvrijstalen profielen
 • Geurloos en niet-corroderend uithardingssysteem
 • Eén-component product
 • Bestendig tegen ozon en extreme temperaturen
 • Het uitgeharde product toont uitstekende weerbestendige eigenschappen en een hoge weerstand tegen UV-stralen, warmte en vochtigheid
 • De hoge treksterkte bij breuk maakt deze ideaal voor structurele verlijmingstoepassingen
 • Uitstekende mechanische eigenschappen

Kleur - Zwart

Eigenschappen DOWSIL 895 Zwart 310ml

Merk DOWSIL
Verpakkingstype Koker
Geschikt voor onder andere Glas
Kenmerk Verlijmend
Soort Silicone

Technische gegevens DOWSIL 895 Zwart 310ml

Bekijk hiet het datablad voor alle info over de Dow Corning 895DOWSIL 895 Zwart 310ml - Beglazingskit: Structurele beglazing - Kitcentrum.nl

Installatie
Voor het gebruik van structurele beglazing moet DOWSIL™ 895 Afdichting in een fabriek worden aangebracht. Het fabrieksmatig aanbrengen draagt bij tot optimale omstandigheden voor de hechting en werking. Aanbrengen op de bouwwerf mag alleen bij herstelwerkzaamheden, of wanneer het ontwerp van de beglazing niet anders toelaat. Dit hechtmiddel voldoet aan de onlangs ontwikkelde Europese norm voor structurele beglazingstoepassingen, nl. de EOTArichtlijnen voor SSGS.

Voegontwerpen
Als algemene regel moet de breedte van de structurele voegen, die met DOWSIL™ 895 Afdichting zijn gemaakt, tussen de de 6 en 15 mm liggen. De exacte breedte wordt echter bepaald door de constructieberekeningen. De diepte (afmeting y) van de structurele voeg moet ook zodanig worden berekend, dat deze thermische en dynamische bewegingen opvangt. Als regel mag deze echter niet minder zijn dan 6 mm en in het ideale geval ligt deze in een verhouding van 3:1 (breedte:diepte).

Selectie van Accessoires
De juiste selectie van alle accessoires, zoals glasblokken en rugvulling is van primair belang om ontkleuring of onthechting als gevolg van onverenigbaarheid te vermijden. Dow zal de geschiktheid van deze accessoires ook als onderdeel van de standaard testservice bevestigen. Gesloten cellig polyethyleenschuim wordt als rugvullingsmateriaal voor de meeste voegen aanbevolen. Gewoonlijk worden glasblokken op basis van silicone aanbevolen vanwege de beste verenigbaarheid.

Installatie (Vervolgd)
Voorbereidend Werk Maak alle voegen en tussenruimten van het glas grondig schoon, door alle verontreinigingen, zoals vet, olie, stof, ijs of water te verwijderen. Alle metalen, glazen, of andere oppervlakken, moeten met het aanbevolen oplosmiddel worden gereinigd, gebruikmakend van een pluisvrije doek. Het oplosmiddel mag niet vanzelf van het oppervlak verdampen.

Basisbewerking
Wanneer u DOWSIL™ 895 Afdichting gebruikt, is het aanbrengen van een grondlaag gewoonlijk niet vereist. Het is echter wel van essentieel belang, dat de hechting voor het gebruik wordt getest. De Technische Dienst van Dow zal op projectbasis specifieke primer aanbevelen. Gelieve contact op te nemen met Dow voor nader advies. Afplakken en Bewerken Delen die aan de voegen grenzen, kunnen worden afgeplakt om te zorgen voor nette voeglijnen. Zorg ervoor dat de tape niet aan de schone oppervlakken komt waaraan de kit moet hechten. De bewerking moet in een vloeiende beweging worden voltooid, binnen de 5 minuten na het aanbrengen van de afdichting en voordat er een huid wordt gevormd. Verwijder de tapeonmiddellijk na de bewerking en voordat de afdichting een huid begint te vormen.

Applicatiemethode
Breng het rugvullingsmateriaal, de instelblokken en de afstandhouders aan op de voorgeschreven manier. Breng de DOWSIL™ 895 Afdichting in één vloeiende beweging aan, waarbij u voldoende druk uitoefent om de voeg goed te vullen en af te dichten. Oefen een geringe druk uit bij het afstrijken van de silicone, zodat deze aangedrukt wordt tegen het rugvullingsmateriaal en de voegoppervlakken. Om de kit binnen de voeg te houden wordt een stuk gereedschap met een concaaf profile aanbevolen.

Onderhoud
Dow doet specifieke aanbevelingen in verband met inspecties ter plaatse van hechtingen en verenigbaarheid van de afdichtingsvoegen. Deze moeten periodiek volgens de aanbevelingen worden uitgevoerd en zijn ontworpen om een probleemloze kwaliteit van de structureel verlijmde constructie op lange termijn te verzekeren. Beschadigde voegen kunnen gerepareerd worden met DOWSIL™ 895 Afdichting. Het product hecht aan uitgeharde neutral siliconenafdichtingen van Dow, mits deze een glad afgesneden of geschuurd oppervlak hebben.

Reviews voor: DOWSIL 895 Zwart 310ml

Er zijn nog geen reviews geschreven voor DOWSIL 895 Zwart 310ml. Schrijf als eerste een review!