Bostik FP 404 PU Gunfoam

Tot 4 uur brandwerend

direct leverbaarvoor 23:59 uur besteld, dinsdag 16 juli geleverd!

van 13,80 (adviesprijs) voor 11,45 per stuk ( 13,85 incl. BTW ) 17% korting

Volumeprijzen

12 12x stuks 10,45 p/st 24% korting bestel 12x

  Waarom dit product?

 • Gebruik met purpistool
 • Getest voor geluidsisolatie
 • Tot 4 uur brandwerend
Aantal
 • ...
 • Alleen online beschikbaar
 • Voor 23:59 besteld, dinsdag in huis
 • Gratis bezorging vanaf 50,-

  Waarom dit product?

 • Gebruik met purpistool
 • Getest voor geluidsisolatie
 • Tot 4 uur brandwerend

Bostik FP 404 PU Gunfoam

FP 404 Fire Retardant PU GunFoam is een 1-component, brandwerend polyurethaanschuim. Professioneel polyurethaan vul- en montageschuim met een fijn-cellige structuur. FP 404 Fire Retardant PU GunFoam heeft zeer goede hechtingseigenschappen en is na uitharding snijdbaar. FP 404 Fire Retardant PU GunFoam biedt brandweerstand tot 120 minuten. Gecombineerd met andere Bostik Fire Protect producten loopt dit op tot 4 uur! De bussen FP 404 Fire Retardant PU GunFoam zijn uitgerust met een aansluiting om het schuim met een professioneel PU-pistool te verwerken.Bostik FP 404 PU Gunfoam - Purschuim: Brandwerende purschuim - Kitcentrum.nl

Wanneer gebruik je de FP PU Foam GG?
FP 404 Fire Retardant PU GunFoam is speciaal ontwikkeld voor het brandwerend afdichten en opvullen van aansluitvoegen en naden op plaatsen waar eisen worden gesteld aan brandwerendheid van bepaalde ruimten of constructies. Brandwerendheid getest conform EN 1366-4 tot 60 minuten in een voeg van 20mm breed. Gecombineerd met Bostik FP 402 Fireseal Silicone tot 180 minuten in een voeg van 40mm breed. Verzeker u van de juiste brandwerendheid voor uw toepassing door de classificatie- en testrapporten te raadplegen.

Tip💡
Bevochtig de ondergrond bij aanbrengen van de purschuim voor een betere celstructuur, betere hechting en een algemeen betere schuimkwaliteit. Dit kan makkelijk door een beetje water in een lege spray flacon te doen!

Kenmerken

 • Uitvoerig getest op brandwerendheid conform EN 1366-4 
 • Toepasbaar in voegen van 8mm tot 30mm breed 
 • Gecombineerd met Bostik FP 402 Fireseal Silicone toepasbaar in voegen van 8mm tot 40mm breed 
 • Afzonderlijk toegepast tot 2 uur brandwerend, oplopend tot 4 uur in combinatie met andere Bostik Fire Protect producten 
 • Geluidsisolatie getest volgens EN ISI 10140-2:2010 
 • Snelle verwerking met pistool 
 • Brandklasse: B1 (reactie bij brand) 
 • Kleefvrij na 10-12 minuten

Kleur(en)
• Roze

Aanbevolen persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM):

Instructievideo Bostik FP 404 PU Gunfoam

productvideo Bostik FP 404 PU Gunfoam

Technische gegevens Bostik FP 404 PU Gunfoam

Bekijk hier het datablad van Bostik FP 404Bostik FP 404 PU Gunfoam - Purschuim: Brandwerende purschuim - Kitcentrum.nl

Gebruiksaanwijzing

Ondergrond:
Ondergronden dienen schoon en vrij van stof, olie en vet te zijn.

Voorbehandeling:
Het is belangrijk om ondergronden licht te bevochtigen voor gebruik omdat dit de hechting en de celstructuur van het schuim bevordert.

Verwerken:
Bustemperatuur: + 5°C tot + 30°C (aanbevolen + 15°C tot 25°C). Aanbrengtemperatuur (geldt voor omgeving en ondergronden): +5° C tot +35°C (aanbevolen + 15°C tot 25°C) . Houd de bus met het ventiel naar boven en schroef een pistool met NBSdraad op de bus, bij voorkeur een Bostik PU Foamgun (zie gebruiksaanwijzing in de verpakking van het pistool). Voor gebruik de bus ca. 20 x krachtig schudden. Houd de bus ondersteboven bij het aanbrengen van het schuim. Draai de regelschroef aan de achterzijde van het pistool om de hoeveelheid van het schuim te regelen. Vul de voeg voor 50% en, in geval van een lage luchtvochtigheid, besproei het schuim licht met water. Het schuim zal gaan uitzetten en de rest vullen. Bij montage van kozijnen, gebruik ca. 24 uur afstandhouders en wiggen om het kozijn op z’n plaats te houden tot dat het schuim is uitgehard. Bescherm de ogen en draag handschoenen en werkkleding. Vloerbedekking, meubels e.d. afdekken met papier of plastic folie. Voegen breder en dieper dan 4cm dienen in meerdere lagen te worden aangebracht. Tussen verschillende lagen een wachttijd van 15-30 minuten aanhouden. Vóór het aanbrengen van een nieuwe laag licht bevochtigen met b.v. een plantensproeier. Alleen te gebruiken in goed geventileerde ruimten. Bus rechtop bewaren tussen + 5°C en + 25°C. Bus staat onder druk! Beschermen tegen de zon en niet blootstellen aan temperaturen boven de 50°C. Ook na gebruik niet doorboren of verbranden. Bevat brandbare drijfgassen. Niet spuiten in de richting van een vlam of een gloeiend voorwerp. Verwijderd houden van ontstekingsbronnen. Niet roken.

Reinigen:
Vers schuim kan direct worden verwijderd met Bostik Gun&Foam Cleaner. Na uitharden kan het overtollige schuim met een mes of een spaan worden verwijderd en kan het schuim afgewerkt worden. PU Doseerpistool reinigen met Bostik Gun&Foam Cleaner

Overschilderbaarheid
Bostik FP 404 Fire Retardant PU GunFoam is overschilderbaar en af te werken met kit/stuclaag na complete doorharding.

Brandwerendheid
De brandwerendheid is de tijd in minuten, waarbinnen een constructie voldoet aan de gestelde criteria m.b.t. stabiliteit, vlamdichtheid en warmte-overdracht (thermisch isolatiecriterium). Het thermisch isolatiecriterium geeft aan dat de temperatuur van de constructie aan de nietvuurzijde niet meer dan max. 180°C plaatselijk en max. 140° C gemiddeld mag stijgen. De brandwerendheid wordt aangegeven in tijd (minuten) waarbij aan de criteria m.b.t. vlamdichtheid (E) en temperatuur (I) wordt voldaan, bijv. EI 240 (brandwerendheid 4 uur). Bij de classificatie wordt verder aangegeven in wat voor materiaal de voeg is aangebracht en of de voeg aan de vuurzijde, niet vuurzijde of aan beide zijden is afgedicht. Daarnaast wordt vermeld of het verticale of horizontale voegen betreft, wat de maximale voegbreedte dient te zijn en of er wel of niet een verplaatsing op de voeg is aangebracht.

Reviews voor: Bostik FP 404 PU Gunfoam

Er zijn nog geen reviews geschreven voor Bostik FP 404 PU Gunfoam. Schrijf als eerste een review!