• Voor 23:59 uur besteld morgen in huis
  • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 50,-
  • Grootste assortiment uit voorraad leverbaar
  • PostNL afhaalpunt: kies zelf wanneer je afhaalt
  • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 50,-

Kimband & Kimpasta | Nummer 1 in waterdichte badkamers

Op deze pagina ga je alles lezen over kimband, dé oplossing voor een waterdichte badkamer! In deze tekst zullen we je alles vertellen wat je moet weten over kimband, dit is namelijk een essentieel product bij het creëren van een waterdichte en duurzame doucheruimte. Het maakt niet uit of je een professional bent of gewoon jouw eigen (nieuwe) badkamer waterdicht wilt maken, kimband is echt een onmisbaar hulpmiddel om lekkages en schade te voorkomen.Kimband & Kimpasta | Nummer 1 in waterdichte badkamers

Twijfel je of jij deze klus wel zelf aan kunt pakken? Lees dan gauw verder. Aan het einde van deze tekst kun je namelijk lezen waar je kimband aan moet brengen en hoe je kimband aanbrengt. Je komt er dan achter dat een waterdichte tape zeker niet genoeg zal zijn om deze klus te klaren.

Kimband voor een waterdichte badkamer

Een waterdichte badkamer is echt van cruciaal belang om te voorkomen dat water de structuur van jouw huis aantast. Kimband, ook wel afdichtingsband genoemd, is een speciaal ontworpen waterdichte band die wordt gebruikt bij het afdichten van naden, aansluitingen en hoeken in de badkamer. Een kimband in combinatie met kimpasta voorkomt dat water doordringt in oppervlakken en voorkomt daarmee potentiële schimmels, roest en andere schade. 

Kimband toepassen in de douche

De douche is natuurlijk één van de meest vochtige plekken in de badkamer, waardoor het essentieel is om extra aandacht te besteden aan de waterdichtheid. Kimband biedt een uitstekende oplossing om de douche volledig waterdicht te maken. Door de kimband aan te brengen op de daarvoor bedoelde plekken in de douche, kun jij een waterdichte basis maken voordat jij gaat betegelen en tot slot gaat afkitten met een sanitairkit. Hierdoor voorkom je dat water in de achterliggende wanden of de vloer sijpelt, wat op lange termijn ernstige schade kan veroorzaken.

Kimpasta maakt oppervlakken waterdicht

Om kimband goed toe te kunnen passen, moet je gebruik maken van kimpasta. Kimpasta, ook wel bekend als afdichtingspasta, is een flexibele en waterdichte substantie die wordt toegepast om oppervlakken waterdicht te maken. Kimpasta breng je vaak als eerste aan, om vervolgens een kimband te plaatsen en daarna nóg een laag kimpasta aan te brengen. Op deze manier vorm je een duurzame afdichting die bewegingen van de ondergrond kan opvangen zonder de waterdichtheid in gevaar te brengen. Kimpasta is eenvoudig aan te brengen en te verwerken, waardoor het een populaire keuze is voor zowel professionals als doe-het-zelvers.

Waterdichte afvoeren en vloerafdichting

Het is erg belangrijk dat je de randen waar muur en vloer samen komen goed waterdicht maakt. Kimband is daar het ideale product voor. Door kimband te gebruiken op de randen waar de vloer en de muren samenkomen voorkom je dat water onder de vloertegels lekt en mogelijke waterschade veroorzaakt. Het is een eenvoudige én effectieve manier om ervoor te zorgen dat jouw badkamer jarenlang waterdicht blijft. 

Kimband aanbrengen, zo doe je dat

Het is erg belangrijk dat je kimband correct aanbrengt. Als je dit niet doet dan is er een grote kans dat het zijn werking niet volledig kan behalen. Maar hoe breng je kimband dan goed aan? Het is belangrijk dat je de juiste stappen volgt. Zorg er als eerste voor dat het oppervlak waarop je de kimband aanbrengt schoon, droog en vetvrij is. Dit kun je doen door gebruik te maken van een voorstrijkmiddel. Vervolgens smeer je het oppervlak in met kimpasta. Als je dit hebt gedaan plaats je het kimband en eventueel de afdichtingshoeken. Vervolgens kun je weer een laag kimpasta uitsmeren. 

Wil je nou een uitgebreid stappenplan en uitlegvideo zien zodat je precies ziet hoe jij een kimband aan kan brengen? Klik dan hier!

Bestel kimband online!

Wil jij jouw badkamer waterdicht maken en ben je op zoek naar kimband van hoge kwaliteit? Bestel dan nu eenvoudig kimband en kimpast online bij Kitcentrum. Wij bieden een uitgebreid en compleet assortiment aan waterdichtingsproducten die jou helpen bij het realiseren van een veilige en duurzame badkamer. Plaats je een bestelling vóór 23.59? Dan krijg jij morgen de kimband in huis!