Bostik Top Foam 800ml

Montagelijm voor isolatieplaten

(korte) levertijdverwachte leverdatum vrijdag 1 januari geleverd!

van 13,99 (adviesprijs) voor 13,99 per stuk ( 16,93 incl. BTW ) 0% korting

  Waarom dit product?

 • Sterke verbinding na korte droogtijd
 • Nivelleert oneffenheden in de ondergrond
Aantal
 • ...
 • Alleen online beschikbaar
 • Voor 21:00 besteld, vrijdag 1 januari in huis
 • Gratis bezorging vanaf 50,-

  Waarom dit product?

 • Sterke verbinding na korte droogtijd
 • Nivelleert oneffenheden in de ondergrond

BOSTIKTOP FOAM

De Bostiktop Foam is een montageschuim die minimaal opschuimt. Na uitharding van de Bostiktop Foam onoplosbaar, waterbestendig, rottingsvrij en heeft een fijncellige structuur. Deze Foam is direct gebruiksklaar en geschikt voor het verlijmen van isolatieplaten op geprofileerde Sendzimir verzinkt stalen dakplaten.Bostik Top Foam 800ml - Purschuim: Steenlijm - Kitcentrum.nl

Wanneer gebruik je de Bostiktop Foam?
Deze montagelijm is geschikt voor het verlijmen van isolatieplaten zoals polystyreen, PUR, PIR, fenol, minerale wol en overige aluminium of glasvlies gecacheerde platen op daken en wanden. Tevens geschikt voor het vullen van voegen tussen isolatiepanelen. Een goede hechting op zuigende ondergronden zoals (gas)beton, hout, OSB, metselwerk, mortels, metalen, gipskarton en verouderde gemineraliseerde bitumen dakbanen (mits minerale laag goed vastzit), dakplaten en profielen.

Tip💡
Bevochtig de ondergrond bij aanbrengen van de purschuim voor een betere celstructuur, betere hechting en een algemeen betere schuimkwaliteit. Dit kan makkelijk door een beetje water in een lege spray flacon te doen!

Kenmerken

 • Tijdsbesparende verwerking
 • Eenvoudig te verwerken met doseerpistool
 • Sterke verbinding na korte droogtijd
 • Nivelleert oneffenheden in de ondergrond
 • Goede hechting op diverse ondergronden

Bekijk de specificaties voor een gebruiksaanwijzing

Aanbevolen persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM):

Technische gegevens Bostik Top Foam 800ml

Bekijk hier het datablad voor alle info over de Bostiktop FoamBostik Top Foam 800ml - Purschuim: Steenlijm - Kitcentrum.nl

Verwerking

Voorbereiding van de ondergrond
De ondergrond dient voldoende vast, schoon, stof- en vetvrij te zijn. Losse delen verwijderen. Niet verlijmen op sterk oliehoudende of vette ondergronden. Betonnen ondergronden moeten eventueel ontdaan worden van cementsluier. In geval van twijfel wordt een eenvoudige proefverlijming geadviseerd.

Verwerking
De ideale verwerkingstemperatuur ligt rond de +20°C. Tip: Laat koude bussen eerst op temperatuur komen in lauwwarm water. Let op: Nooit verwarmen tot temperaturen boven +50°C. Hierbij is er namelijk een risico op barsten van de bussen. Daarentegen is het verstandig om te warme bussen in de zomer te laten afkoelen in koud water. Let op: Warme bussen niet schudden. De verpakking bevat handschoenen, welke gebruikt dienen te worden tijdens verwerking. Controleer de handschoenen op beschadigingen. Gebruik geen beschadigde handschoenen. Schroef de bus Bostiktop Foam op een daarvoor geschikt doseerpistool, nadat u 30x goed geschud hebt. Zet het doseerpistool open (in de regel door middel van de schroefdraad op de achterzijde van het pistool). Door het meer of minder overhalen van de trekker kan het montageschuim gedoseerd worden.

Verbruik
Om voldoende lijm aan te brengen per m2, dienen er 3 ononderbroken lijmrillen met een dikte van 4 cm aangebracht te worden in de lengte van deze m2 op ongeveer 5-7 cm van de rand van het paneel. In de randen en hoeken van een dak, kan er meer lijm vereist zijn in verband met verhoogde belasting door windzuiging. Breng de lijm dan overeenkomstig aan zoals voorgeschreven staat voor dit dak (afhankelijk van omgeving, hoogte en wind zone). Bij gebouwen boven de 20 meter, volgens opgave van de constructeur.

Aanbrengen
De isolatieplaten direct na het aanbrengen van de lijm in de lijm leggen en stevig aandrukken. Als de lijm nog na expandeert dan zal daarna eventueel de plaat nogmaals aangedrukt moeten worden. Als er te lang gewacht wordt met het aanbrengen van de isolatieplaat, wordt onvoldoende hechting verkregen, doordat de lijm reeds een huid gevormd heeft. Regen, sneeuw, ijs, stevige wind en vorst kunnen een negatief effect hebben op de verlijming, daarom niet onder deze omstandigheden werken. Breng enkel zoveel lijmrillen aan, als direct verlijmd kunnen worden. Correcties zijn nog mogelijk binnen de open tijd (ongeveer 8 minuten). Indien toegepast op licht hellende daken of wanden is het vereist de platen op afschuiving te zekeren totdat de lijm voldoende sterkte heeft bereikt (5 to 24 uur). Bij sterker hellende daken en wanden de lijm rechtstreeks op de platen aanbrengen en deze dan direct goed aandrukken op de ondergrond. De voegen tussen de isolatieplaten kunnen opgevuld worden met lijm om zo een effectieve afdichting te krijgen. Na gebruik de handschoenen verwijderen zonder deze vast te pakken en vervolgens direct weggooien.

Reiniging
Na de verwerking zijn er nog lijmresten in het doseerpistool aanwezig. Het pistool direct met Bostik Gun & Foam Cleaner reinigen en een aantal keer doorspuiten in een opvangbak. Laat de Bostik Gun & Foam Cleaner nooit meer dan 1 uur op het pistool staan. Indien de bus niet leeg is, dan het pistool volledig dicht draaien en de bus rechtop aangekoppeld aan het pistool laten. In dat geval enkel de spuitmond reinigen. Een aangebroken bus is maximaal 4 weken bruikbaar. Bij lege bussen eerst het resterende gas laten ontsnappen en de bus voorzichtig van het pistool schroeven, Uitgeharde lijmresten zijn enkel mechanisch te verwijderen.

Reviews voor: Bostik Top Foam 800ml

Er zijn nog geen reviews geschreven voor Bostik Top Foam 800ml. Schrijf als eerste een review!