Bostik H980 Hightack Premium 290ml

Kleur: Zwart

op voorraad voor 23:59 uur besteld, dinsdag 28 september geleverd!

Kleurkeuze

Gekozen: Zwart

toon alle 2 kleuren >

  Waarom dit product?

 • Enorm hoge eindsterkte
 • Geschikt voor BREEAM
 • Geen randzone vervuiling

van 15,40 voor 12,10 per stuk ( 14,64 incl. BTW ) 21% korting

 • Voor 23:59 besteld, dinsdag in huis
 • Gratis bezorging vanaf 30,-

  Waarom dit product?

 • Enorm hoge eindsterkte
 • Geschikt voor BREEAM
 • Geen randzone vervuiling

Bostik H980 Hightack Premium

Bostik Hightack is het beste lijmproduct van Bostik. Deze hightack lijm is zeer geschikt voor structurele verlijming van panelen en elementen in o.a. de gevel-, interieur- en plafondbouw. Vaak is klemmen of stempelen van de te lijmen delen niet nodig. Door deze zeer hoge aanvangshechting en goede hechting op nagenoeg alle bouwmaterialen is deze hightack breed inzetbaar.

Natuurlijk is deze hightack blijvend elastisch, supersterk, en hecht zelfs op vochtige ondergronden, oplosmiddelvrij.
Uiteraard voor binnen en buiten gebruik geschikt.

(niet in dillatatie voegen gebruiken)Bostik H980 Hightack Premium 290ml in kleur: Zwart - Kitcentrum.nl

Wanneer gebruik je de Bostik H980 Hightack?
De Hightack van Bostik is geschikt voor verlijming van panelen en elementen in de professionele gevel-, interieur- en plafondbouw. Hightack heeft een uitstekende hechting op hout, gips, steen, vetvrij glas, glazuur, metaal, geverfde oppervlakken en diverse kunststoffen.

Voorbeelden van toepassingen zijn de verticale of horizontale verlijming van:

 • Wandbekledingselementen en plafondpanelen (interieur).
 • Geluidsisolatie panelen (zoals minerale wol, houtwolcement, kunststof schuimen).
 • Thermische isolatiematerialen (zoals PUR, PIR, PS).
 • Kozijnen en frames in bouwconstructies.
 • Houten en kunststof schroten, ornamenten, lijsten.
 • Dorpels, vensterbanken, plinten en afdeklijsten.
 • Complete bouwelementen (zoals dak- en gevelelementen) in frames.

Kenmerken

 • Extreme aanvangshechting
 • Zeer goede verouderingsbestendigheid
 • Breed inzetbaar
 • Veroorzaakt geen corrosie bij metaalverlijmingen

Eigenschappen Bostik H980 Hightack Premium 290ml

Merk Bostik
Verpakkingstype Koker
Geschikt voor o.a. Glas, Natuursteen
Toepassing BREEAM, Lijmen
Kenmerk Elastisch, Hightack, Verlijmend
Soort Hybride / Polymeer

Technische gegevens Bostik H980 Hightack Premium 290ml

bekijk hier het datablad voor alle info over de Bostik HightackBostik H980 Hightack Premium 290ml in kleur: Zwart - Kitcentrum.nl

VERWERKING
Ondergrond:
De ondergrond moet vast en voldoende stevig zijn. De ondergrond hoeft niet volledig droog te zijn (aardvochtig).

Voorbehandeling: De te verlijmen materialen moeten schoon, stof- en vetvrij zijn. Voor sterk zuigende ondergronden (zoals beton) adviseren wij het gebruik van Bostik Primer MSP, bij verlijmingen op gesloten ondergronden met hoge vochtbelastingen en/of mechanische belastingen Bostik Prep M gebruiken.

Aanbrengen:

Hightack met bijgeleverde driehoekstuit in rillen aanbrengen op de ondergrond of op het te verlijmen element. Voor informatie over hart-op-hart afstanden tussen de lijmrillen zie “lijmhoeveelheid”. Bostik adviseert om tussen de te lijmen delen een ruimte van 1 à 2 mm
te hanteren, zodat de lijm in staat is vervormingen op te vangen (met name van belang in buitentoepassingen of onder vochtige omstandigheden). Voor meer informatie over te hanteren lijmdikte, raadpleeg Bostik.

Open tijd:

Het te verlijmen deel zo snel mogelijk doch uiterlijk binnen 15 minuten aanbrengen. De snelheid van uitharding is afhankelijk van de temperatuur en relatieve luchtvochtigheid. Het materiaal kan nu nog gecorrigeerd worden en vervolgens aandrukken.

Reinigen:
Eventueel langs de randen vrijkomende lijm kan met een plamuurmes worden afgewerkt. Niet uitgeharde lijmresten zijn met Liquid 1 te verwijderen, uitgeharde lijm is enkel mechanische te verwijderen.

DROOGTIJD EN STERKTE
Hightack combineert de voordelen van een tape met die van een reactief lijmsysteem:
- Tijdens montage heeft Hightack een hoge kleefkracht en een hoge interne sterkte. Hierdoor is het mogelijk zonder tijdelijke steunconstructies te werken of kunnen de verlijmde bouwdelen direct (voorzichtig) worden verplaatst of verder bewerkt.

AANVANGSHECHTING
De interne sterkte van Hightack direct na aanbrengen is zodanig, dat verlijmingen zonder klemmen of tijdelijke ondersteuningen mogelijk zijn: Interne sterkte (direct) > 0,2 N/cm² Sterkte per m² lijmoppervlak > 2000 N (> 200 kg)
Na één uur is de sterkte verdrievoudigd: Interne sterkte (na 60 minuten) > 0,6 N/cm² Sterkte per m² lijmoppervlak > 6000 N (> 600 kg)

NA DOORHARDING
Hightack hardt onder invloed van luchtvochtigheid uit tot een duurzaam elastische en sterke lijmverbinding. De maximale trekspanning is > 3 N/mm², de afschuifsterkte bedraagt 2-4 N/mm² afhankelijk van de lijmconstructie. Zie Technische kenmerken voor aanvullende informatie over de sterkte-eigenschappen.

LIJMHOEVEELHEID
Hightack wordt aangebracht in de vorm van lijmrillen. Door aandrukken van het te verlijmen element verspreidt de lijm zich tussen element en ondergrond. Het uiteindelijke oppervlak van de lijmlaag bepaalt de sterkte van de verbinding, zowel initieel als na uitharding. De relatie tussen de afmetingen van de lijmril en het uiteindelijke lijmoppervlak wordt bepaald door de oppervlaktestructuur van de te verlijmen delen en uiteraard van de uiteindelijke lijmdikte.

Een driehoekige lijmril van 9 mm breed en 9 mm hoog (ca. 40 mm² in doorsnede) levert een lijmbreedte van 13 mm op bij een dikte van 3 mm op gladde materialen. Op oneffen ondergronden zal bij een minimale dikte van 3 mm de lijmbreedte overeenkomen met ca. 10 mm. Bij een lijmdikte van 1,5 mm zijn de breedtes resp. 26 en ca. 20 mm.

Breng de rillen parallel aan elkaar aan, zodat tussen de rillen luchtvochtigheid tot de lijm kan toetreden. Uitgaande van een standaard driehoeksril van 9 mm breed en 9 mm hoog en - na aandrukken - lijmdiktes van 1,5 en 3 mm kan onderstaande relatie tussen ril-afstand en gewicht van de te verlijmen delen worden vastgesteld.

Er is uitgegaan van vlakke lijmoppervlakken. Aangeraden wordt om vooraf te testen. Bij de verlijming van grotere wand- of plafondelementen dient rekening gehouden te worden met mogelijke extra afpelkrachten (b.v. als gevolg van kromming in de panelen)

Reviews voor: Bostik H980 Hightack Premium 290ml

Er zijn nog geen reviews geschreven voor Bostik H980 Hightack Premium 290ml. Schrijf als eerste een review!