• Voor 23:59 uur besteld morgen in huis
  • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 50,-
  • Grootste assortiment uit voorraad leverbaar
  • PostNL afhaalpunt: kies zelf wanneer je afhaalt
  • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 50,-

Hittebestendige kit | tot wel 1500°C | Kitcentrum.nl

Wat is een hittebestendige kit?

Hittebestendige kit is speciaal ontwikkeld om bestand te zijn tegen extreem hoge temperaturen. Het behoudt de afdichtende eigenschappen ook bij hoge temperaturen. Een vrij specifieke kit die te gebruiken is voor bijvoorbeeld het kitten van je openhaard, het opnieuw kitten van een ovenruit of het dichten van de aansluiting van je kachel.Hittebestendige kit | tot wel 1500°C | Kitcentrum.nl

Het belangrijke verschil tussen brandwerende- en hittebestendige kit

Brandwerende- en hittebestendige kit zijn niet hetzelfde. Dit is een belangrijk detail voor de veiligheid. Hittebestendige kit garandeert zoals gezegd de afdichtende eigenschappen zelfs bij hoge temperaturen en dit heeft niks met brand en het voorkomen hiervan te maken. Brandwerend daarintegen wil zeggen dat het brand weert. Het kan brand dus vertragen. Dit is een belangrijk verschil, want een hittebestendige kit is dus niet brandwerend. Ben je opzoek naar brandwerende kit? Klik dan hier.

Onze hittebestendige kitten

Verschillende klussen vragen om verschillende soorten kit. Dit begrijpen wij. Hierom hebben wij een ruim assortiment hittebestendige kitten. De Zwaluw Fire Sealant 1200°C van Den Braven, de Otto Seal S70 van Ottochemie, de Zwaluw Gasket Sealant van Den Braven, de Ottoseal S17 van Ottochemie en de Seal-It 211 Silicon HT van Connect. Maar wat maakt deze kitten uniek?

Als eerste Zwaluw Fire Sealant 1200°C van Den Braven. De naam verklapt het al. Deze kit is bestand tot temperaturen tot 1200 graden! Na uitdroging is dit een niet elastische afdichting.

Ten tweede de Otto Seal s70. Bestand tot 180 graden en hiermee niet bestand tegen extreme temperaturen, maar de bijzonderheid is de hoeveelheid kleuren! Verkrijgbaar in maar liefst 45 kleuren, waaronder matte kleuren. Perfect als je opzoek bent naar een hittebestendige kit op kleur!

Optie drie is de Soudal Firecment HT. Dit is de nieuwste aanwinst in ons assortiment en een kit waar we trots op zijn. Deze kit is niet alleen hittebestendig tot 1500°C, maar is hiernaast ook nog brandwerend. Voor meer informatie over de brandwerendheid raden we je aan het technische datablad te lezen. Na uitharding is dit een niet elastische afdichting. 

De volgende is de Zwaluw Gasket Sealant van Den Braven. Deze is opgewassen tegen temperaturen tot 300°C en blijvend flexibel. Perfect te gebruiken wanneer er beweging is door temperatuurverschillen. 

De vijfde hittebestendige kit is de Ottoseal S17. Bestendig tot 285°C graden en hierdoor geschikt voor bijvoorbeeld ketels en rookkasten. Dit is een neutrale siliconenkit.

Last but not least is de Seal-It 211 van Connect. Weerstaat temperaturen tot 300°C. Dit is een zuurhoudende siliconenkit. Hoewel dit zorgt voor een duurzaam resultaat brengt dit een onaangename geur met zich mee tijdens het uitharden.    

Het aanbrengen van een hittebestendige kit

Zorg ervoor dat de omgevings- en materiaaltemperatuur tussen de 5 °C en 40 graden is. Alle oppervlakken moeten schoon en droog zijn. Zorg ervoor dat al het stof, vet en los materiaal verwijderd is. Voor de juiste voorbehandeling adviseren wij gebruik te maken van een cleaner. Kies een cleaner van hetzelfde merk als de hittebestendige kit. Deze zijn namelijk goed op elkaar afgesteld. Breng de kit vervolgens gelijkmatig aan. Verwijder de overbodige kit direct met behulp van het juiste spateltje. Maak hierbij gebruik van het bijbehorend afwerkzeepje. Dit zorgt ervoor dat de kit niet hecht aan bijvoorbeeld je ovenruit, handen of ijzerenwand van de oven. De droogtijd verschilt per product, maar zorg ervoor dat de kit goed droog is voordat de temperatuur wordt opgevoerd.

Voorbeelden waarvoor hittebestendige kit gebruikt kan worden :

  • Afvoerkanalen
  • Thermostaten
  • Pompen
  • Verwarmingsbuizen
  • Lagedruk motor onderdelen
  • Ovens