• Voor 23:59 uur besteld morgen in huis
 • Gratis bezorging vanaf 30,-
 • Grootste assortiment uit voorraad leverbaar
 • PostNL afhaalpunt kies zelf wanneer je afhaalt

Chemische Ankers | Professionele merken | Kitcentrum.nl

Er zijn bouwklussen waarbij een hightack en zélfs duct tape niet voldoende zijn. Hiervoor is een chemisch anker de oplossing. Een Chemisch anker wordt gebruikt wanneer je gaat boren en sprake is van grote trek- en schuifkrachten. Je zorgt ervoor dat de bout als het ware één wordt met de ondergrond. Chemische ankers worden gebruikt voor bijvoorbeeld vangrails, trapleuningen, veiligheidsdeuren, TV-schermen, rekken en beugels, balustrades, hangtoiletten en kluizen.Chemische Ankers | Professionele merken | Kitcentrum.nl

Chemische ankers kopen

Wij hebben alleen de beste chemische ankers. Deze worden stuk voor stuk gebruikt door de professional. Maar deze producten zijn helemaal niet alleen voor de professional. Ook minder ervaren klussers kunnen chemische ankers op kitcentrum.nl kopen. Lees hier wat je precies nodig hebt voor het gebruikt van chemische ankers en hoe je deze het best kan gebruiken. Chemisch anker zijn geschikt voor bijvoorbeeld baksteen of gasbeton.

Chemisch anker aanbrengen

Voor het aanbrengen van chemisch anker heb je verschillende producten nodig.

 • Een draadeind of ankerstang
 • De beste chemische ankers
 • De juiste boor voor het boren
 • Een uitblaaspomp en borstel. Deze heb je nodig om het boorgat schoon te maken 
 • Eventuele pluggen

Je kan het chemische anker aanbrengen volgens de volgende stappen 

 1. Boor een gat in de ondergrond
 2. Maak het boorgat schoon. Gebruik als eerst de borstel door het boorgat om de grootste gedeelte stof er uit te halen. Vervolgens kan je met de uitblaaspomp het stof er over blazen. Je wilt de pomp als laatste gebruiken. Als je deze direct gebruikt dan... nouja, dat merk je dan wel...
 3. Draai de mengtuit op het chemisch anker. Spuit vervolgens ongeveer 10 centimer uit.  Het chemisch anker moet namelijk 1:1 gemengd worden en de eerste centimeters zijn vaak slecht gemengd. 
 4. Steek de mengtuit tot aan de bodum in het gat. Vervolgens vul je het gat tot het voor ongeveer 75% gevuld is met het chemische anker. 
 5. Draai de bout vervolgens in een draaiende beweging in het gat. Je zult zien dat je chemische anker nu overloopt. Dit kan je nadat je de bout hebt aangebracht verwijderen.

Soorten chemische ankers

Er zijn 3 soorten chemische ankers: epoxy, vinylester en polyester. 

Epoxy basis
Dit is gelijk de sterkste van de drie. Deze conclusie kan je trekken doordat deze chemische ankers het meest geschikt zijn voor zware belastingen. Bovendien is het goed bestand tegen chemische invloeden. Een op epoxy gebaseerd chemisch anker hard het minst snel uit en is relatief het duurst. De chemische ankers op epoxy basis zijn:

Vinylester basis
Dit chemisch anker zit tussen epoxy en polyester in. Het is geschikt voor (middel)zware verankeringen en wordt met name gebruikt in beton- en metselwerk. Het is sneluithardend en heeft kan prima tegen chemische vloeistoffen mits het in de pH base valt. Liever niet te gbruiken in een zure omgeving. De chemische ankers op vinylester basis zijn:

Polyester basis
Een chemisch anker op basis van polyester gebruik je vooral bij lichte- totmiddelzware verankeringen. Het grote voordeel is dat het snel uithard. Deze chemische anker heeft geen hoge chemische bestendigheid. Wil je graag een chemisch anker op polyester basis? De chemische ankers op polyester basis zijn: