• Voor 23:59 uur besteld morgen in huis
  • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 35,-
  • Grootste assortiment uit voorraad leverbaar
  • PostNL afhaalpunt kies zelf wanneer je afhaalt

Epoxy kitafdichting voor putje en drain | Kitcentrum.nl

Onze douchedrain epoxy, voor schimmelvrije voegen bij je douchedrain en putje!

Deze 2 component epoxy wordt tegenwoordig steeds vaker in badkamers toegepast. Vooral omdat een 2k epoxy bestand is tegen constante waterbelasting, zware belasting door hoge waterdruk, hoge en lage temperaturen, zuren en schoonmaakmiddelen. Door de voegen in en rondom je douche drain en kunststof putjes te voorzien van een epoxy ben je er van verzekerd dat deze voegen zeer goed bestand zijn tegen alle hiervoor genoemde factoren. Groot voordeel is dat deze aangebrachte voegen vele malen duurzamer zijn dan andere afdichtoplossingen.Epoxy kitafdichting voor putje en drain | Kitcentrum.nl

Er "kleeft" wel een nadeel aan gebruik van epoxy, het is geen makkelijke klus om deze in een voeg aan te brengen. Dit is over het algemeen specialistisch werk dat op de juiste wijze dient te worden uitgevoerd zodat de epoxy niet zijn superieure eigenschappen verliest tijdens het uithardingsproces. Ook zijn er beschermende (pbm's) nodig tijdens het aanbrengen.

Note: Het gebruik van Epoxy is niet zonder gezondheidsrisico. Zeker één op de vijf verwerkers ontwikkelt een allergie als de epoxy nog niet volledig is uitgehard. Bekende allergische reacties zijn eczeem, roodheid en zwellingen. Daarnaast zijn de verharders bijtend en kunnen brandwonden veroorzaken. De dampen die vrijkomen tijdens de verwerking kunnen schadelijk zijn voor de luchtwegen en ogen. Hierdoor kunnen een luchtwegallergie, ademhalingsproblemen of astma ontstaan. De oplosmiddelen kunnen blijvende schade toebrengen aan het zenuwstelsel, lever, nieren en hersenen.