• Voor 23:59 uur besteld morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf 30,-
  • Grootste assortiment uit voorraad leverbaar
  • PostNL afhaalpunt kies zelf wanneer je afhaalt

Kwasten

Kwasten in verschillende soorten en maten

Kwasten | Nu bestellen = morgen verven | Kitcentrum

Kwasten

Een kwast is een gereedschap die vanuit vroeger bestaat uit haar van dieren zoals varkenshaar of dassenhaar. Naast dat de haren van dieren werden gebruikt, bestonden kwasten ook uit plantaardige vezels. Nu is het zo dat je ook steeds meer kwasten ziet die van kunststof zijn. Op deze pagina ga je meer lezen over de volgende soort kwasten:Kwasten | Nu bestellen = morgen verven | Kitcentrum

Verfkwast

Het woord verfkwast is eigenlijk een verzamelnaam van verschillende soorten kwasten die geschikt zijn om mee te verven. Voorbeelden hiervan zijn de Patentpuntkwast, Copenhagen kwast, Radiatorkwast en ook de wegwerpkwast zijn verfkwasten. Onze primerkwast is de enige kwast die eigenlijk niet bedoeld is om mee te verven. De meest gebruikte kwast door de schilder is toch wel de patentpuntkwast. De staalmeester 2010 patentpuntkwast is de universele verfkwast die geschikt is voor watergedragen en terpetine verf. Omdat deze er in rond 8 tot en met 20 is, zal er voor iedere klus een juiste maat bij zitten. De Copenhagen kwast is ook een super kwast die zelfs in de top 5 kwasten in heel Nederland is gekomen! De reden dat deze kwasten zo populair en kwalitatief sterk zijn is omdat super lang meegaan. Schilders kunnen jarenlang met goed kwast doen. Deze kwasten zullen geen haren los laten en zullen dus veel langer meegaan.

Patentpuntkwast

Nu jullie kennis hebben gemaakt met de benaming verfkwast, kunnen we nu verder met de patentpuntkwast. Patentpuntkwasten noemen ze bij de doe-het-zelver ook wel een ronde kwast. Dit zijn de meest gebruikte kwasten in de schilderwereld. Je hebt ze in allerlei soorten en maten. De professionele schilder zal altijd met een patentpuntkwast met varkensharen schilderen. Deze kwasten gaan lang mee en slijten bijna niet. Nu is het zo dat mensen vaak twijfelen over welke kwast nu te gebruiken. De patentpuntkwast is perfect te gebruiken bij het schilderen van kozijnen, deuren en vergelijkbare situaties. Als je met een patentpuntkwast gaat schilderen is het beste om daarbij verf op terpetinebasis te gebruiken.

Radiatorkwast

Waarom heet een radiatorkwast een radiatorkwast? De kwast heeft zijn naam te danken aan de toepassing waarvoor die gebruikt werd. De radiatorkwast werd/word gebruikt om achter radiatoren te schilderen. Achter zo'n radiator is weinig ruimte en door de lange steel en kromming kun je ook daar schilderen. De kwast is hierdoor natuurlijk ook geschikt voor andere situaties waarin de te schilderen plek moeilijk te bereiken is.