• Voor 23:59 uur besteld morgen in huis
  • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 35,-
  • Grootste assortiment uit voorraad leverbaar
  • PostNL afhaalpunt kies zelf wanneer je afhaalt

Lakrollers

Klik op een product voor details

Verfrollers | Nu bestellen = morgen verven | Kitcentrum

Verfrollers

Een verfroller is gereedschap om het aanbrengen van verf makkelijk te maken door heen en weer te rollen. Om de verfroller te gebruiken heb je een daarbijhorende verfbeugel nodig. De verfroller is afneembaar van de verfbeugel waardoor je verschillende verfrollers kunt gebruiken met één en dezelfde verfbeugel. Een verfroller kan ook wel vachtroller, lakroller of muurverfroller genoemd worden. Op deze pagina ga je de verschillende soorten verfrollers leren kennen en daarbij ook de verschillende toepassingen waarvoor ze gebruikt worden. Verder lees je hier over:Verfrollers | Nu bestellen = morgen verven | Kitcentrum

ANZA_verfrollers_kitcentrum

Lakroller

Wat is een lakroller? Een lakroller is een verfroller die speciaal voor de afwerking gemaakt is. Om lak op de juiste manier aan te brengen heb je een speciale roller nodig die zorgt voor een super strak resultaat. De lakroller neemt maar een kleine hoeveelheid lakverf op, waardoor er steeds dunne laagjes aangebracht kunnen worden op het oppervlak. De lakroller wordt voornamelijk gebruikt om wat grotere oppervlakken mee te behandelen. Voorbeelden daarvan zijn deuren, kozijnen, tafelbladen etc. Wil je een roller voor lakken op Alkydbasis, Lak primers op Alkyd of waterbasis, Vernis op oliebasis, parketolie of Antifouling? Gebruik dan de ANZA Viltroller Elite! Wil je een roller voor lakken op waterbasis? Gebruik dan de ANZA Antex Microvezel Platinum.

Vachtroller

Wat is een vachtroller? Een vachtroller is een perfecte roller voor het verven van grotere oppervlaktes zoals muren, plafonds en vloeren. Een vachtroller neemt meer verf op dan bijvoorbeeld een lakroller. Om deze reden kun je met een vachtroller heel gemakkelijk veel verf op het oppervlak aanbrengen. Let wel op dat als je teveel verf gebruikt, het er niet mooier van gaat worden. Om de juiste hoeveelheid verf op de roller te krijgen is het handig om een verfbak en rooster te gebruiken. Rol met de roller een aantal keer over het rooster heen om er voor te zorgen de roller met verf niet gaat lekken en het op de vloer terecht komt. Heb je oppervlaktes die egaal / glad zijn, gebruik dan de ANZA Antex Microvezel Platinum. Heb je medium tot grove ondergronden, gebruik dan de ANZA MicMex Platinum. Heb je hele grove ondergronden zoals gevelstenen, bakstenen en beton, gebruik dan de ANZA Roller Wistex.

Muurverfroller

Wat is een muurverfroller? Een muurverfroller is een verfroller die geschikt is voor het verven van een muur. Nu zijn er natuurlijk verschillende muren zoals, gladde muren, medium grove muren (bijv. spack), en grove ondergronden (bijv. bakstenen). De juiste verfroller kies je door het volgende aan te houden:

De keuze voor de verfroller heeft te maken met de poolhoogte oftewel de lengte van de haren op de roller. Als je korte haren op de roller hebt zal je een gladder resultaat krijgen. Echter is het dan wel weer dat een roller met korte haren niet geschikt is voor ruwere ondergronden. 

Viltroller

Wat is een viltroller? Een viltroller is een verfroller met een pluizige vacht die geschikt is voor schilderen met verf, lakken, beitsen en vernis. In het kort is een viltroller dus geschikt om in te zetten in veel situaites. In de meeste gevallen is de viltroller toch de populairste keuze bij het afwerken van vloeren met een beits of het aanbrengen van lakken. Om het juiste strakke en gladde resultaat te krijgen is de kwaliteit van de viltroller wel belangrijk. Bij kwalitatief mindere viltrollers zal de vacht meer loslaten en krijg je pluisjes in je geverfde of gelakte werkt. Als je zeker wilt zijn van een goeie kwaliteit viltroller, kies dan voor de ANZA Viltroller Elite! Deze Viltroller is verreweg de populairste en meest verkochte viltroller op de markt. 

Tip voor het gebruiken van een viltrollerđź’ˇ

Gebruik schilderstape en rol de viltroller in de schilderstape. Haal vervolgens vervolgens de schilderstape er weer af. Je zal zien dat er kleine pluisjes mee zal trekken. Dit zorgt er voor dat de los zitten pluisjes niet in je schilder of lakwerk terecht komen.

Hoe verfroller schoonmaken

Om een verfroller vaker te kunnen gebruiken is het belangrijk om de roller op de juiste manier schoon te maken. Heb je verf op waterbasis gebruikt? Leg de verfroller dan zo'n 2/3 uur in warm water en droog de rollers vervolgens af met een schone doek. Heb je Alkydverf (terpetinebasis) gebruikt? Gebruik dan kwastenreiniger! Zorg dat je wat rommelt met de verfroller in de reiniger zodat de reiniger goed in de vacht van de roller kan trekken. Laat de verfroller vervolgens een paar uur weken in de reiniger. Maak vervolgens de rollers met een schone doek droog.

ANZA roller

Voor ieder te schilderen oppervlak heeft ANZA wel een verfroller. De witte ANZA rollen zijn geschikt voor de gladde ondergronden. Deze hebben een korte poolhoogte en te herkennen aan hun dichtheid. De groene ANZA rollen zijn ontwikkeld om muren en plafonds te schilderen die redelijk glad of een kleine structuur hebben. De poolhoogte van deze rollen zijn zo ontwikkeld om voldoende capacitieit te hebben maar niet teveel structuur aan te brengen. De roze ANZA roller is geschikt voor het schilderen op ruwe ondergronden. Deze rollen hebben een grote poolhoogte die er voor zorgt dat de verf goed in de poriën komt. 

Grote verfopname
Met de ANZA roller werk je snel en efficiënt. De rollen hebben een zeer grote verfopname en geven een goeie dekking. Door deze hoeveelheid verfopname zijn er minder stops om de roller in de verf te dippen nodig waardoor je sneller klaar bent.
verfopname_anza

Kwalitatieve vacht
De ANZA rollers hebben een super  hoge kwaliteit vacht waardoor ze minimaal spatten en niet pluizen. het eindresultaat na het werken met een ANZA roller spreekt voor zich.
.vacht_ANZA

Geen zwarte uitloop
Alle ANZA rollers hebben een uniek draaimechanisme. De rol zal nooit draaien op de metalen stang van de beugel, de rol draait steeds op plastiek waardoor je met de ANZA rollers nooit last hebt van zwarte uitloop. De ANZA roller is door deze techniek uniek!
geen zwarte uitloop

Verfbeugel

Zonder verfbeugel gaat het schilderen met een ANZA roller heel lastig worden. De verfbeugels zijn geschikt voor alle verfrollers van ANZA. De verfbeugels liggen prettig in de hand en zeker geschikt om lang mee te gaan. Welke verbeugel past er bij je verfroller? Zie hieronder

  •  5 cm verfbeugel = geschikt voor 5cm verfroller
  • 10cm verfbeugel = geschikt voor 10cm verfroller
  • 18cm verfbeugel = geschikt voor 18cm verfroller
  • 25cm verfbeugel = geschikt voor 25cm verfroller