Dowsil 791 zwart 310ml p/st

Siliconen speciaal voor weathersealing

Dowsil 791 zwart 310ml p/st

op voorraad voor 23:59 uur besteld, woensdag 8 december geleverd!

van 14,90 voor 14,90 per stuk ( 18,03 incl. BTW ) 0% korting

Volumeprijzen

12 12x stuks 12,40 p/st bestel 12x

  Waarom dit product?

 • Weersbestendig
 • Zeer elastisch
 • Speciaal voor glazen gevels
Aantal
 • Voor 23:59 besteld, woensdag in huis
 • Gratis bezorging vanaf 35,-

  Waarom dit product?

 • Weersbestendig
 • Zeer elastisch
 • Speciaal voor glazen gevels

DowSil 791

De DowSil 791 weerbestendige siliconenafdichting is een eendelige, elastomere afdichtingskit met gemiddelde modulus, ontworpen voor algemene afdichting. Het is een siliconenformulering die uithardt tot een flexibele en uithardende afdichting van bouwrubber van siliconenrubber.Dowsil 791 zwart 310ml p/st - Beglazingskit: Structurele beglazing - Kitcentrum.nl

Wanneer gebruik je de DowSil 791?
De DowSil 791 is speciaal ontworpen voor algemene beglazing en afdichten van gordijn- en andere gevels. Geschikt voor gebruik op gecoat glas, gegalvaniseerd staal, koper, metselwerk en andere poreuze en niet-poreuze substraten

Kenmerken

 • Ideaal voor Expansie-, aansluitings-, omtrek- en andere bewegende voegen
 • Neutrale uitharding
 • Geringe geur
 • Bestendig tegen ozon, UV-straling en extreme teperaturen
 • Bewegingsopname van maar liefst 50%!

Eigenschappen Dowsil 791 zwart 310ml p/st

Verpakkingstype Koker
Geschikt voor o.a. Glas
Kenmerk Elastisch, UV bestendig
Soort Silicone

Technische gegevens Dowsil 791 zwart 310ml p/st

Bekijk hier het datablad voor alle info over de DowSil 791Dowsil 791 zwart 310ml p/st - Beglazingskit: Structurele beglazing - Kitcentrum.nl

Gebruiksaanwijzing

Oppervlaktebehandeling
Let erop dat de af te dichten oppervlakken zuiver, droog, geluidsen vetvrij zijn. Maak niet-poreuze oppervlakken schoon met DOWSIL™ R-40 Universal Cleaner en droog grondig met een zuivere,vezelvrije doek, alvorens de afdichtende kit aan te brengen. Poreuze substraten zoals beton, metselwerk, mortel, etc. Moeten mechanisch schoongemaakt worden om losse deeltjes te verhinderen. Dit kan men doen aan de hand van een stalen borstel, schuurschijf of andere gelijkaardige middelen

Afdekking
Oppervlakken naast de voegen kunnen afgedekt worden met tape om contaminatie van de substraten te voorkomen en om nette afwerkingslijnen te verkrijgen. De afdekkingstape moet direct na de afwerking verwijderd worden.

Gebruik van primers
Primers zijn meestal niet vereist maar kunnen nodig geacht worden voor bepaalde specifieke substraten voor het verkrijgen van een maximale hechting.

Back-up-materialen
Waar back-up-materiaal nodig wordt geacht, wordt gesloten cel polyethyleen backer rod aanbevolen. Back-up-materiaal geeft tegendruk en vermijdt driezijdige hechting, die de voegbewegingscapaciteit begrenst.

Afwerking
De voeg dient binnen de 5 minuten van de aanbrenging afgewerkt te worden om een goed contact tussen de siliconevoeg en het substraat te verzekeren. Afwerking van de siliconevoeg geeft ook een effen, professioneel effect.

Schoonmaken
Siliconeresten kunnen van gereedschap en niet-poreuze oppervlakken afgeveegd worden, terwijl in onuitgeharde staat DOWSIL R-40 Universal Cleaner gebruikt moet worden. In geval van verkeerde aanbrenging van de siliconeafdichting, dient de uitharding afgewacht te worden, waarna dit gedeelte kan afgeschraapt of uitgesneden worden of verwijderd op een andere mechanische manier. Let op dat er geen schade aan kunststoffen of gecoate oppervlakken aangebracht wordt.

Voegvorm
De breedte van de siliconevoeg moet worden ontworpen om tegemoet te komen aan de voegbewegingscapaciteit van de siliconeafdichting. De minimale breedte is 6 mm bij het ontwerpen van voegen bij gebruik van DOWSIL 791 weersbestendige siliconeafdichting. Voor voegen tussen 6–12 mm breed, is een afdichtingsdiepte van 6 mm noodzakelijk. Voor voegen met een breedte boven 12 mm moet een breedte-diepte-verhouding van 2:1 gerespecteerd worden. In geval van voegen in hoekverbindingen, wordt een minimum van 6 mm afdichtingsbite tot elk substraat aanbevolen. Voor voegdimensies met een breedte groter dan 25 mm of een diepte groter dan 15 mm, gelieve contact op te nemen met regionale service centers voor technische assistentie.

Reviews voor: Dowsil 791 zwart 310ml p/st

Er zijn nog geen reviews geschreven voor Dowsil 791 zwart 310ml p/st. Schrijf als eerste een review!